Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018

Οι τροφές που μας δίνουν ενέργεια χωρίς να μας παχαίνουνΕΝΕΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣΕίναι το απόλυτο ζητούμενο της εποχής. 
Ενέργεια να έχουμε να αντέχουμε, να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς μας. 
Την ψάχνουμε συνήθως στον καφέ, υπάρχει βλέπετε ο μύθος που συνοδεύει το συγκεκριμένο ρόφημα, ξυπνάει, κινητοποιεί, ενεργοποιεί. 
Προφανώς υπάρχει και αυτή η option και λειτουργεί στην κατεύθυνση απόκτησης extra ενέργειας δεν είναι όμως η μόνη επιλογή. 
Υπάρχουν τροφές, οι οποίες αν μπουν στο διαιτολόγιό μας είναι ικανές να μας προσφέρουν αυτό το κάτι παραπάνω που ζητάμε στην αναπλήρωση ενέργειας και στην τόνωση του οργανισμού μας. 
Και όταν λέμε ενέργεια δεν εννοούμε απαραίτητα θερμίδες ( σε κάποιες περιπτώσεις προσέχουμε και την ποσότητα)...
shutterstock.com
 Ξηροί καρποί Τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τα κάσιους περιέχουν πρωτείνες ικανές να δώσουν στον οργανισμό μας την αντοχή που έχει ανάγκη. Και αυτό λόγω του συνένζυμου Q10, μια θρεπτική ουσία η οποία παράγει ενέργεια στο εσωτερικό των κυττάρων. Προτείνετε βέβαια σε κατανάλωση με μέτρο, το ενδεικνυόμενο...
 Άπαχο κοτόπουλο: Και γαλοπούλα, ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Συμβάλλουν τα μέγιστα στην αναπλήρωση ενέργειας που χρειάζεται ο οργανισμός σας γιατί περιέχουν την κατάλληλη ποσότητα πρωτείνης , σίδηρο και βιταμίνη Β.
 Σολομός : Δραστηριοποιεί σε σημαντικό βαθμό τις λειτουργίες του εγκεφάλου λόγω των λιπαρών οξέων που περιέχει.
 Αυγά : Ίσως δεν υπάρχει καμιά τροφή που να περιέχει ένα τόσο ισχυρό συνδυασμό βιταμινών, πρωτεινών και μετάλλων, όσο ένα αυγό. Έχει περίπου ισοδύναμα οφέλη με το άπαχο κρέας, το κοτόπουλο και την γαλοπούλα αλλά πολύ πιο απλό και εύκολο να το μαγειρέψεις, δεν χρειάζεται πολύ χρόνο ή προσπάθεια...
shutterstock.com
 Τσάι Πράσινο, μαύρο, όποια ποικιλία και αν επιλέξετε λειτουργεί θετικά στην τόνωση. Όλα περιέχουν καφείνη αλλά και το αμινοξύ θειαμείνη, το οποίο επιδρά θετικά στην αυτοσυγκέντρωση και την μνήμη.
 Μήλα : Περιέχουν φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C αλλά και φρουκτόζη, ιδανικός συνδυασμός για την αναπλήρωση ενέργειας που αναζητά ο οργανισμός σας.
shutterstock.com
 Μαύρη σοκολάτα Θαυματουργή τροφή. Αυξάνει τον μεταβολισμό, μειώνει το stress, φτιάχνει τα κέφια, συμβάλλει στην διαύγεια και ενεργοποίηση του εγκεφάλου και μάλιστα με άμεση δράση. Τα αποτελέσματα ξεκινάνε μόλις την καταναλώσετε...
 Smoothie φρούτων και λαχανικών : Ενδείκνυται για πρωινό. Βάζετε ότι σας αρέσει από φρούτα και λαχανικά μέχρι να πετύχετε την γεύση και την αίσθηση που επιθυμείτε...
 Blueberries : Συγκαταλέγονται στις super τροφές. Τροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, έχει αποδειχθεί ότι τονώνουν την εγκεφαλική λειτουργία ενώ έχουν και αντιγηραντική δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: