Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018

Κραυγή αγωνίας εκπέμπει το Άσυλο Ανιάτων!!!

Εξοντωτικός ΕΝΦΙΑ ενός εκατ. ευρώ στο Άσυλο Ανιάτων


Καλείται να πληρώσει και πάλι ΕΝΦΙΑ συνολικού ύψους 962.941 ευρώ, ενώ η οριστική απόφαση για τον περυσινό ΕΝΦΙΑ ακόμη εκκρεμεί στα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια... Το Άσυλο Ανιάτων με επιστολή του την οποία έχει αναρτήσει και στο site του καταγγέλλει απάνθρωπη φορολογία του ΕΝΦΙΑ και πως για ακόμη μία χρονιά καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ συνολικού ύψους 962.941 €!
Στην επιστολή σημειώνεται πως η περυσινή Πράξη για τον ΕΝΦΙΑ έχει ήδη προσβληθεί στα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια και αναμένεται η οριστική απόφαση ενώ προφανώς θα προσβληθεί και ο φετινός ΕΝΦΙΑ «αφού κατατείνει στον οικονομικό μας αφανισμό μετά από 125 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και προσφοράς».
«Ενώ για άλλη μια χρονιά προσπαθούμε να πουλήσουμε ακίνητα προκειμένου να εξοφλήσουμε τον ΕΝΦΙΑ η αρμόδια ΔΟΥ δεν μας παρέχει την απαραίτητα φορολογική ενημερότητα προκειμένου να ολοκληρωθούν οι πωλήσεις και το δημόσιο ταμείο να διασφαλίσει άμεσα τα συμφέροντά του.
Από μεριάς μας έχουμε κάνει κάθε προσπάθεια προκειμένου να ενημερώσουμε τους αρμόδιους, έχουμε εξαντλήσει κάθε περιθώριο εύρεσης μιας λογικής και πραγματοποιήσιμης λύσης προκειμένου το κράτος να εισπράξει τα αναμενόμενα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ.
Σε όλες τις επαφές βρίσκουμε κατανόηση αλλά στην πράξη δεν υπάρχει καμία διάθεση ελάφρυνσής μας».
Στην επιστολή του Ασύλου σημειώνεται επίσης πως: «αναφέρουμε ότι το 2017 κληθήκαμε να πληρώσουμε φόρους που αντιστοιχούσαν στο 130% επί των εισπραχθέντων ενοικίων μας!
Έως σήμερα έχουμε κληθεί να πληρώσουμε περισσότερα από 4.730.682 € μόνο στον ΕΝΦΙΑ, ποσό που αντιστοιχεί στις ανάγκες 5 ετών σε τρόφιμα, φάρμακα, υγειονομικό υλικό για τους 180 κατάκοιτους περιθαλπομένους μας ενώ ταυτόχρονα θα μπορούσαμε να φροντίσουμε ακόμα περισσότερους συνανθρώπους μας με βαρύτατες παθήσεις, για τους οποίους το νοσηλευτήριο του Ι.Π.Χ.Π αποτελεί την μοναδική τους αξιοπρεπή επιλογή, και σήμερα περιμένουν σε τεράστιες λίστες αναμονής!», καταλήγει στην επιστολή του το Άσυλο Ανιάτων.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: