Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018

Η προαναγγελθείσα διάλυση της Τουρκίας ξεκίνησε από τα Δυτικά Βαλκάνια με αριστοτεχνικό τρόπο!!!

Φώτο από http://epanastasilae.blogspot.com/


Ο Νονός των Βαλκανίων χάνει την πελατεία του.
Τα σύνορα αλλάζουν , το ΝΑΤΟ καλύπτει  επιχειρησιακά κενά γιατί ο πρώην χωροφύλακας του  βλ. Τούρκος  στα Βαλκάνια και στην Αν. Μεσόγειο άλλαξε στρατόπεδο πηγαίνοντας προς την πλευρά της Ρωσίας.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Τον θυμάστε τον « ανεκδιήγητο σουλτάνο»  από την Αν. Θράκη που πριν δυο χρόνια έβλεπε προς τα δυτικά και έλεγε ότι τα σύνορα της καρδιάς μας φτάνουν στην Δυτ. Θράκη , στην Καβάλα, στην Θεσσαλονίκη , στα Σκόπια , στην Βοσνία.
Αυτό άκουγαν οι ΗΠΑ και ανατρίχιαζαν, έτσι  αποφάσισαν να τον κοντύνουν δραματικά.
Αλλά πήρε όμως και εμάς η κατηφόρα βλ. ονοματοδοσία Σκοπίων.
Οι ΗΠΑ από ότι φαίνεται μετά το αποτυχημένο τουρκικό πραξικόπημα είχαν έτοιμα σχέδια για τα Δυτικά Βαλκάνια.
Ο σκοπός τους ήταν να σταματήσει η τουρκική διείσδυση σε αυτά όπως αυτή η κίνηση ενεργούσε εδώ και χρόνια με ένα πολύπλοκο κανάλι παροχών σε πολλά επίπεδα.
Και φυσικά μέσω αυτής της τουρκικής διείσδυσης γνώριζαν ότι  θα ολοκληρωνόταν και οι κοινές μπίζνες Τουρκίας – Ρωσίας βλ.  turkish stream κτλ
Το κτύπημα των ΗΠΑ επί της  Τουρκίας στα Δυτικά Βαλκάνια γίνεται με αριστοτεχνικό τρόπο γεγονός που προδικάζει και  εξελίξεις στο εσωτερικό της γείτονος χώρας.
Ουσιαστικά όλες οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων πλην Σερβίας ανήκουν στο ΝΑΤΟ ( για να δούμε τι θα γίνει τελικά με τα Σκόπια) και θα πρέπει να σταματήσουν να λένε καλημέρα στην τουρκία του Ερντογάν δηλ. να κόψουν σχέσεις για να έχουν αντίστοιχα ανταλλάγματα.
« Το ΝΑΤΟ αυξάνει την επιρροή του στα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς προετοιμάζεται να δημιουργήσει την πρώτη αεροπορική βάση του στην περιοχή και κάλεσε τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να ενταχθούν επίσημα στη συμμαχία, γράφει τη βρετανική ‘Express’.
Στις 4 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ανακοίνωσε ότι το ΝΑΤΟ σκοπεύει να κατασκευάσει την πρώτη βάση στα Δυτικά Βαλκάνια, στην πόλη Κουσόβα, ενώ οι εργασίες θα ξεκινήσουν φέτος.
Ο πρωθυπουργός προέβη σε μια σημαντική  δήλωση.
Ο Ράμα είπε χαρακτηριστικά ότι «οι αξιωματούχοι (μας) συζητούν με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον εκσυγχρονισμό της αεροπορικής ικανότητας της Αλβανίας».
Η απόκτηση πολεμικής αεροπορίας από την Αλβανία βρίσκεται στο άμεσο σχεδιασμό των αλβανικών ενόπλων δυνάμεων.
Η Αλβανία αποτελεί μέρος του ΝΑΤΟ από το 2009 και εξακολουθεί να αντικαθιστά το παρωχημένο οπλοστάσιο της, σημειώνει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων» 
Αύγουστος 8, 2018.
Αν δεν καθίσουν καλά οι νεοεισερχόμενες χώρες στο ΝΑΤΟ και αρχίσουν να αναθερμαίνουν τις σχέσεις πάλι με τον Ερντογάν φυσικά επικρέμεται ο φόβος της αλλαγής των συνόρων.
«Αν υπάρξει αλλαγή στα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου, θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας στα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά και σε άλλες χώρες, δήλωσε ο καθηγητής Ντάνιελ Σέρβερ του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς  για την περιφερειακή τηλεόραση H1 του Βελιγραδίου.
«Η αλλαγή των συνόρων θα οδηγούσε σε αστάθεια στα Σκόπια καθώς και τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη..»  Αύγουστος 8, 2018
 Βλέπουμε ότι οι μηχανισμοί προπαγάνδας της τουρκίας στα Δυτικά Βαλκάνια να υφίστανται σημαντικά πλήγματα και τα επιχειρησιακά κενά να τα καλύπτει το ΝΑΤΟ.
Αλλά πως μπορείς να κάνεις προπαγάνδα όταν μάλιστα η οικονομία σου κτυπιέται αλύπητα;
Είναι και αυτό ένας αριστοτεχνικός τρόπος για  να φύγει πιο γρήγορα η τουρκία από τα Βαλκάνια.

«Η Τουρκία αντιμέτωπη με τα όρια της ισχύος της.

Οι αγορές δοκιμάζουν την ικανότητα της Τουρκίας να επιμείνει στην ανορθόδοξη νομισματική πολιτική που τηρεί ελέω Ταγίπ Ερντογάν. Η εμμονή του Τούρκου προέδρου με τα χαμηλά επιτόκια, την ώρα που ο πληθωρισμός κινείται στο 15%, έχει κατά καιρούς αποδοθεί στην ισλαμική του πίστη. Ωστόσο, τα πραγματικά της αίτια έχουν να κάνουν με τις πολιτικές προτεραιότητες των Τούρκων ιθυνόντων και την ανάγκη να διαιωνιστεί ένα μοντέλο ανάπτυξης που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εσωτερική κατανάλωση με δανεικά.
Ήδη δημοσίευμα του Bloomberg, επικαλούμενο αναλυτές των αγορών, δημιουργεί κλίμα επικείμενης προσφυγής της Τουρκίας στο ΔΝΤ και επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων. Αν η "προφητεία” αυτή επαληθευτεί, θα αποτελεί την μεγαλύτερη εκδίκηση των ΗΠΑ για τα συμπτώματα τουρκικής "απείθειας” και δραστικό ψαλίδισμα των (γεω)πολιτικών φιλοδοξιών του Ερντογάν.»του Κώστα Ράπτη
Επειδή η καθημερινότητα της επικαιρότητας   δεν εντρύφησε  στους ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ανακαλύπτει μέρα με την μέρα τα παράδοξα γύρω της.
Ας μην ξεχνιόμαστε το βλέμμα όλων δεν είναι κατ εξοχήν στα Δυτικά Βαλκάνια αλλά στα γεωπολιτικά ΣΤΕΝΑ και την Κωνσταντινούπολη .
Ο παγκόσμιος ενεργειακός κόμβος λέγεται ΒΟΣΠΟΡΟΣ.

Φώτο: ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ
Τα Βαλκάνια και το ΑΙΓΑΙΟ είναι οι δρόμοι για να φτάσουν εκεί οι σημερινοί «σταυροφόροι»  των πολυεθνικών για να συγκρουστούν με τα σκληρά ρωσικά συμφέροντα.
Τι άλλο να πούμε όλα μας τα είπαν οι ΑΓΙΟΙ.
Εμείς με αυτά τα χάλια που βιώνουμε πρέπει να αναδείξουμε με την έμπρακτη μετάνοια μας  την ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟ όλων των δυνάμεων  για να μας γλυτώσει από την φωτιά που πάνε να μας βάλλουν.
ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ αδελφοί
Δεν έχουμε πολύ χρόνο για όλα αυτά.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: