Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018

Ο κύκλος της πρώτης φοράς αριστερά κλείνει με θύμα την οικονομία όπως και με τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις...Το πολιτικό κόστος (αυτό που φόρτωσε η ανικανότητα και η ανευθυνότητα της κυβέρνησης τσίπρα) είναι ασήκωτο, όπως και το 2007...Του Γιώργου Κράλογλου 
Το πολιτικό κόστος (αυτό που του φόρτωσε η ανικανότητα και η ανευθυνότητα της κυβέρνησής του) είναι ασήκωτο.
Τόσο όσο και το 2007 στον Κώστα Καραμανλή. 
Το στιλ... του Αλέξη Τσίπρα στην επικοινωνιακή διαχείριση δεν θα καλύψει τις ζημιές από τους κομματικούς και εργατοπατερικούς... κύκλους που θα ξαμοληθούν, να ανατρέψουν (μνημονιακές) υποχρεώσεις για τις μεταρρυθμίσεις.
Αυτές που συνθέτουν το άλφα και το ωμέγα, σε χρηματοδοτήσεις, την εκτός μνημονίου εποχή. 
Το χαρτί των μεταρρυθμίσεων κάηκε, για τον ΣΥΡΙΖΑ, στο Μάτι και στη Ραφήνα.
Νεκρώθηκε ανάμεσα στις 90+ σορούς.

Και το τεράστιο πολιτικό κόστος, του ΣΥΡΙΖΑ και των αριστερών του, βαραίνει προσωπικά τον Αλέκση Τσίπρα. 
Είναι αδύνατον να προχωρήσει στις αξιολογήσεις και στη συρρίκνωση του κράτους που υπέγραψε και νομοθέτησε ο Αλέκσης Τσίπρας, με έναν  ΣΥΡΙΖΑ της φωτιάς και της πυρκαγιάς...
Πως θα πει τα κεφάλια μέσα... και στους Συριζαίους της ΓΕΝΟΠ όταν τον αρχίσουν στα γνωστά, περί καμένης γης... για να ανατρέψουν τις συμφωνίες ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ, κομμάτι-κομμάτι. 
Ποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ θα τον αφήσει να βάλει χέρι στο συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό ή να αγνοήσει καταργήσεις σε αφορολόγητο και επιχειρηματικές διευκολύνσεις, όσο πλησιάζει στις εκλογές του Μαΐου ή και του Σεπτεμβρίου του 2019. 
Με αυτό όμως το γιγαντιαίο πολιτικό κόστος, ούτε οι βραχυπρόθεσμοι επενδυτές (ευκαιριακοί και καιροσκόποι που κυνηγούν χώρες σε οικονομική κρίση) στέκονται.
Δεν πρόκειται να δώσουν σημασία στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Οι πυρκαγιές της έκαψαν το χαρτί των μεταρρυθμίσεων.
Των μεταρρυθμίσεων εκείνων που (αν συνέβαιναν) θα τραβούσαν πίσω το κράτος, ανοίγοντας χώρο σε πραγματικές παραγωγικές δυνάμεις και στην οικονομία να βρει δρόμο να βαδίσει.
Ο κύκλος της πρώτης φοράς αριστερά κλείνει με θύμα πάλι την οικονομία.
Θα το δούμε μέσα στον χειμώνα....  

Δεν υπάρχουν σχόλια: