Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018

Ετοιμάζεται τρομοκρατικό χημικό κτύπημα που θα δώσει την ευκαιρία στις ΗΠΑ να βομβαρδίσουν τη Δαμασκό...ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ...Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προετοιμάζουν νέες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι οι μαχητές είναι έτοιμοι να οργανώσουν μια επίθεση με χημικά όπλα προκειμένου να πλαισιώσουν τη Δαμασκό και να αποτελέσουν το πρόσχημα για τους βομβαρδισμούς.
Η επίθεση θα χρησιμοποιηθεί σαν πρόσχημα για αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας στους στόχους της Συρίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, στρατηγός Ιγκόρ Κονασένκοφ. 
Το USS «Ο Sullivans», ένας στρατιωτικός καταστροφέας πυραύλων κατηγορίας Arleigh Burke, είχε ήδη αναπτυχθεί στον Περσικό Κόλπο πριν από μερικές ημέρες, πρόσθεσε.
Ο καταστροφέας έχει 56 πυραύλους κρουζ, σύμφωνα με στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.Το Αμερικανικό Rockwell B-1 Lancer, ένα υπερηχητικό βομβαρδιστικό εξοπλισμένο με 24 βλήματα κρουζ, έχει επίσης αναπτυχθεί στην Airbase Qatari Al Udeid. 
Οι προκλήσεις προετοιμάζονται από μαχητές από το Front Al-Nusra (γνωστό σήμερα σαν Tahrir al-Sham) στην επαρχία Iντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, 
Για να γίνει η επίθεση, περίπου οκτώ δοχεία χλωρίου παραδόθηκαν στο χωριό κοντά στην πόλη Jisr al-Shughur για τη χρήση των τρομοκρατών, πρόσθεσε. 
Μια ξεχωριστή ομάδα μαχητών, προετοιμασμένη από την ιδιωτική βρετανική εταιρεία ασφαλείας Olive, έφθασαν επίσης στην περιοχή. 
Η ομάδα θα μεταμφιεστεί σαν εθελοντές από τον όμιλο White Helmets (Λευκά κράνη) και θα προσομοιάσει μια επιχείρηση διάσωσης που περιλαμβάνει ντόπιους που υποτίθεται ότι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση, σύμφωνα με τον στρατιωτικό αξιωματούχο.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας, οι πρόσφατες δηλώσεις του Τζον Μπόλτον για την Εθνική Ασφάλεια των ΗΠΑ -που απειλούσαν να βλάψουν τη Συρία- θα μπορούσαν να ερμηνευτούν σαν μια σιωπηρή επιβεβαίωση τέτοιων αεροπορικών επιθέσεων. 
Στις 22 Αυγούστου, ο Μπόλτον δήλωσε ότι "αν το συριακό καθεστώς χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, θα απαντήσουμε πολύ δυνατά και θα έπρεπε πραγματικά να το σκεφτόμαστε εδώ και πολύ καιρό".
Ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ράιμπκοφ προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ενάντια σε νέες απερίσκεπτες κινήσεις στη Συρία, ανέφερε η RIA Novosti. 
"Ακούμε τα τελεσίματα από την Ουάσινγκτον, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που γίνονται δημόσια," είπε ο ανώτατος αξιωματούχος, προφανώς αναφερόμενος στις πρόσφατες παρατηρήσεις του Μπόλτον.
Σύμφωνα με τον Ryabkov, οι ΗΠΑ επιδιώκουν να αποσταθεροποιήσουν τη Συρία και να δημιουργήσουν νέα πρότυπα για αλλαγή καθεστώτος στη Δαμασκό. "Και πάλι, παρακολουθούμε την σοβαρή κλιμάκωση της κατάστασης [στη Συρία]" , πρόσθεσε.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY :     corfiatiko.blogspot.com
ΣΧΟΛΙΟ : Σε περίπτωση που επαναληφτεί χημικό κτύπημα όπως τον Απρίλιο, θα περιμένουμε να δούμε αν θα συμβεί κάποιος πρόσκαιρος βομβαρδισμός από το ΝΑΤΟ ή θα πάμε σε εξελίξεις 3ου Παγκοσμίου πολέμου.
Για να συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει πρώτα να έχει πέσει το Τέμενος του Ομάρ στην Ιερουσαλήμ (Τζαμί Αλ-Ακσά).
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: