Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018

Μετά την κατακραυγή αποσύρουν την τροπολογία που έδινε αυξήσεις μισθών σε ΔΕΚΟ για να την επαναφέρουν... αργότερα!!!!ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ 300 ΚΑΙ 400€... οι ροζουλί...Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή σύμφωνα με την οποία προβλέπονται μεγάλες αυξήσεις για ανώτατες διοικήσεις συγκεκριμένων ΔΕΚΟ εν μέσω της εθνικής τραγωδίας, η εν λόγω τροπολογία αποσύρθηκε.
Η κ. Παπανάτσιου ανακοίνωσε ότι αποσύρει την ρύθμιση λέγοντας ότι αποσύρει την τροπολογία για να την επαναφέρει με καλύτερη διατύπωση.
Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι αποσύρει την ρύθμιση με την δικαιολογία: 
«Δεν είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την διατύπωση και θα το ξαναφέρουμε», διατύπωση που προφανώς έκανε το ίδιο το υπουργείο.
Η εν λόγω τροπολογία, προέβλεπε αυξήσεις έως και 60% στους μισθούς τους. 
Ουσιαστικά πρόκειται για αυξήσεις έως 2.852 ευρώ σε Προέδρους ΔΕΚΟ. 
Η Υπουργική τροπολογία εξαιρούσε τους μισθούς Προέδρων διευθυνόντων και εντεταλμένων συμβούλων ΔΕΚΟ από το «ταβάνι» των 4.631 ευρώ και αύξανε το ανώτατο όριο σε 7.483 ευρώ.
Η τροπολογία προέβλεπε πως θα εξαιρούνται πλέον από το ανώτατο όριο αποδοχών των 4.631 ευρώ που ισχύει σήμερα οι πρόεδροι, οι διευθύνοντες σύμβουλοι και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι των δημοσίων επιχειρήσεων και των θυγατρικών τους, οι μετοχές των οποίων έχουν μεταβιβαστεί στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας και οι οποίες είτε απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους, είτε ο κύκλος εργασιών τους υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ.
Οι αποδοχές και οι εν γένει πρόσθετες αμοιβές, απολαβές και αποζημιώσεις των εν λόγω πρόσωπον θα καθοριστούν με κοινή υπουργική απόφαση και σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου.
Ο μισθός του Προέδρου του Αρείου Πάγου είναι στα 8.314,56 ευρώ, το 90% ισοδυναμεί με μισθό 7.483,10 ευρώ και με τη διάταξη το υπουργείο Οικονομικών αύξανε τις αποδοχές των εν λόγω διοικητικών στελεχών έως και 60%.
ΣΧΟΛΙΟ : Όποιος κατάλαβε έχει καλώς... Αρκεί να το θυμάται.... όταν πρέπει...


Δεν υπάρχουν σχόλια: