Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018

Ο ΑΠΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΠΑΤΕΝΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ... ΒΑΡΙΔΙΑ.......ΣΤΗΝ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...


Πρωτότυπη πατέντα από το αρμόδιο προσωπικό του Στρατού Ξηράς... παρουσιάστηκε πριν 2 χρόνια -το 2016-.
Κατασκευή πυροσβεστικού «άρματος» από το 304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως (304 ΠΕΒ) «αποκαλύφτηκε» επισήμως  από την σελίδα στο facebook του ΓΕΣ, το 2016....  Έκτοτε σιγή ασυρμάτου... όπως με τους δασοκομμάντος, τους δικυκληστές της Πυροσβεστικής κ.λ.π. 
Ανεπισήμως πάντως η πρώτη του δημόσια εμφάνιση είχε πραγματοποιηθεί στην τελική φάση της ασκήσεως «Σάρισα 2016», όπου μάλιστα είχε χρειαστεί να επέμβει μετά το πέρας της καθώς από τις βολές είχαν πάρει φωτιά μερικά χόρτα και σκοίνα του πεδίου βολής «Ασκού Προφήτη».
Το πυροσβεστικό άρμα μελετήθηκε και κατασκευάστηκε στο 304 ΠΕΒ στο Βελεστίνο, από μηχανικούς και προσωπικό, στρατιωτικό και πολιτικό, του Εργοστασίου.
Το πυροσβεστικό άρμα έχει χωρητικότητα δεξαμενής 12,5 τόνων νερού και εμβέλεια ρίψης με το «πυροβόλο» του, περί τα 35 μέτρα.
Έχει τη δυνατότητα κατασβέσεως πυρκαγιών σε ιδιαίτερα δύσβατες περιοχές, αφού η δεξαμενή και το πυροσβεστικό «πυροβόλο» εκτοξεύσεως πυροσβεστικού υγρού< εδράζονται πάνω σε σκάφος του γνωστού άρματος μάχης Leopard-1A5, με αποτέλεσμα να μπορεί να κινείται σε εδάφη με μεγάλη κλίση, όπου δεν δύναται να προσεγγίσει άλλο τροχοφόρο όχημα. 

Είναι το πρώτο πυροσβεστικό άρμα στον Ελληνικό Στρατό και ήδη έχει κατασκευαστεί (στην ουσία μετασκευαστεί) και το τρίτο παρόμοιο πυροσβεστικό άρμα από τα δέκα που προβλέπονται αρχικώς και έχει δοκιμαστεί στο πεδίο βολής αρμάτων του Λιτοχώρου.
Συμφώνως με τις πληροφορίες μας, τα άρματα αυτά θα πήγαιναν σε πρώτη φάση,  σε όλα τα πεδία βολής αρμάτων, βαρέων όπλων, πεδία ασκήσεων του Ελληνικού Στρατού, προκειμένου να επεμβαίνουν αμέσως και με το προσωπικό τους απολύτως προστατευμένο και προτού τυχόν επεκταθεί μία τυχαίως τεθείσα πυρκαγιά από κάποια βολή ή φωτοβολίδα. Έκτοτε αγνοείται η τύχη του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: