Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018

Προστατεύουν ανθυποβρυχιακά την Γέφυρα της Κριμαίας που φέρνει τους Ρώσους πιο γρήγορα στην ΠΟΛΗ . Άντε και άργησαν...Όλα όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητα μας βλ. Σκοπιανό - Βορειοηπειρωτικό - Ελληνοτουρκικά εντάσσονται στο μεγάλο σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ. Όλοι ο δρόμοι έστω προς το παρόν  συγκεκαλυμμένα οδηγούν στο ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ.
Η γέφυρα του Ελληνικού Κέρτς ως το μεγαλύτερο γεωπολιτικό στρατήγημα των Ρώσων. 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


Να μπούνε στο ΝΑΤΟ αν θέλουν, να πουλούν τις ντομάτες τους, αλλά να μην μας πάρουν την αιματοβαμμένη ιστορία μας. ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΥΛΑ
Αυτή η συμφωνία των Πρεσπών μας «κάθισε στο λαιμό»
Και επειδή έρχεται η  μεγάλη εορτή  του Αποστόλου Παύλου, να ρωτήσουμε αυτούς που την υπέγραψαν, αν ήταν Μακεδόνας αυτός που κάλεσε τον Απόστολο Παύλο από την Τρωάδα της Μ. Ασίας για να διδάξει ΧΡΙΣΤΟ στην Ευρώπη  ή αν ήταν Σκοπιανός ;
Όμως ο ΘΕΟΣ βιάζεται και δεν περιμένει τις δικές μας κεκαλυμμένες απαντήσεις .
Έχει ήδη βάλλει τον Ρώσο να ετοιμάζεται και να βλέπει προς τα κάτω.
Οι καλές σήμερα  σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας είναι ανά πάσα στιγμή ΕΥΘΡΑΥΣΤΕΣ . Ουδείς γνωρίζει τι ξημερώνει.
Η προσάρτηση της Κριμαίας ανήμερα της Μνήμης του Οσίου Λουκά του Ιατρού Αρχιεπισκόπου Κριμαίας και Συμφερουπόλεως το 2014 ήταν ένα σημείο.
 Η Χερσόνησος της Κριμαίας έγινε από τότε ο γεωπολιτικός εξώστης της Ρωσίας και μαζί με την ναυτική βάση της στην Σεβαστούπολη περιπολεί – επιβλέπει την Μαύρη Θάλασσα, τα κρίσιμα ΣΤΕΝΑ και το ΑΙΓΑΙΟ.
Είναι μια αναπνοή από την καθημερινότητα της Κωνσταντινούπολης.
Όμως η Ελληνιστική  Χερσόνησος της Ταυρίδας χρειαζόταν μια γέφυρα μεγάλη που θα ένωνε την Ρωσία με την Κριμαία και ο στρατιωτικός ανεφοδιασμός της περιοχής θα γινόταν απρόσκοπτα .
Και έγινε σε χρόνο ρεκόρ η μεγαλύτερη γέφυρα της Ευρώπης για τα περαιτέρω .
Οι Ρώσοι είναι υπερήφανοι για το έργο τους αυτό και διατυμπανίζουν ότι θα την χρησιμοποιούν πολλοί λαοί όταν θα βελτιωθούν οι σχέσεις τους με την Ουκρανία.
Μακάρι να λυθούν ειρηνικά και όχι με πόλεμο .
Αλλά οι Ουκρανοί και οι άλλοι μόλις την είδαν την γέφυρα ήθελαν να την βομβαρδίσουν.
Καταλαβαίνεται τι έρχεται…μάλλον πόλεμος μεγάλος στην Ευρώπη και φυσικά στα ΣΤΕΝΑ.
Λέει η www.pravdareport
«Η Ρωσία δεν θα είναι η μόνη χώρα που θα χρησιμοποιήσει τη γέφυρα της Κριμαίας που εγκαινίασε ο Πρόεδρος Πούτιν στις 15 Μαΐου. Η Ουκρανία και οι ευρωπαϊκές χώρες θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τη γέφυρα για κερδοφόρα διέλευση  προς την Ασία, δήλωσε ο γερουσιαστής Σεργκέι Τσεκόφ της Δημοκρατίας της Κριμαίας»
« Η κατασκευή της Γέφυρας της Κριμαίας, που συνδέει την Κριμαία και την περιοχή Κουβάν της Ρωσίας, ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Η γέφυρα έχει μήκος 19 χιλιόμετρα: 11,5 χιλιόμετρα στη στεριά και 7,5 χιλιόμετρα κατά μήκος της θάλασσας. 
Η γέφυρα απέναντι από το στενό του Kerch αποτελείται από παράλληλες οδικές και σιδηροδρομικές διαδρομές. 
Η γέφυρα έχει τέσσερις λωρίδες, η μέγιστη ταχύτητα κίνησης είναι 120 χιλιόμετρα την ώρα. 
Ο σιδηρόδρομος αποτελείται από δύο μονοπάτια. 
Η εκτιμώμενη ταχύτητα των επιβατικών αμαξοστοιχιών κατά μήκος της γέφυρας είναι 120 χιλιόμετρα την ώρα, η ταχύτητα των εμπορευματικών αμαξοστοιχιών είναι 80 χιλιόμετρα την ώρα»
«Η Ρωσία χρησιμοποίησε τεχνολογίες τελευταίας τεχνολογίας για την κατασκευή δομών υποστήριξης εγκατεστημένων βαθιά στην  θάλασσα. Αυτή η γέφυρα δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη στη Ρωσία, αλλά και στην Ευρώπη.
Ο Σεργκέι Τσεκόφ είναι πεπεισμένος ότι η γέφυρα θα προστατεύεται ανάλογα από τους σαμποτέρ. Θα δημιουργηθεί ειδική υπηρεσία για την προστασία τόσο της επιφάνειας όσο και των υποβρύχιων στοιχείων της γέφυρας.»
« Η γέφυρα είναι σημαντική τόσο για την Κριμαία όσο και για τη Ρωσία Είναι σημαντική για την Ουκρανία, είναι σημαντική για την Ευρώπη και είμαι βέβαιος ότι με την πάροδο του χρόνου η γέφυρα θα χρησιμοποιηθεί από διάφορες οικονομικές δομές της Ουκρανίας για τη μεταφορά προϊόντων στην επικράτεια της. 
Όταν η σχέση Ουκρανίας και Ρωσίας γίνει φυσιολογική - και θα γίνει φυσιολογικό - τόσο η επικράτεια της Κριμαίας όσο και η ίδια η γέφυρα θα χρησιμοποιηθούν για τη διαμετακόμιση αγαθών από την Ουκρανία και την Ευρώπη στην Ασία και, συνεπώς,  θεωρείται δεδομένο το άνοιγμα της Κριμαίας Η γέφυρα είναι ένα γεγονός ορόσημο στη ζωή της ευρωπαϊκής κοινότητας", δήλωσε ο αξιωματούχος στο Pravda.Ru.»
http://www.pravdareport.com/russia/economics/15-05-2018/140951-crimea_bridge-0/
Όνομα του συντάκτη DmitrySudakov 15 Μαΐου 2018 στις 14:45
Ποιος θα μας το έλεγε στις ημέρες μας να βλέπαμε  την ζεύξη του Κιμμέριου Βοσπόρου και αύριο- μεθαύριο αυτού με τον Ελληνικό Βόσπορο; 
Όταν οι Ρώσοι κάνουν τέτοια έργα έχουν και δεύτερα σχέδια στο μυαλό τους. 
Η γέφυρα του Ελληνικού Κέρτς ως το μεγαλύτερο γεωπολιτικό στρατήγημα των Ρώσων. 
Για αυτό και ακόμα δεν την έφτιαξαν και άλλοι  συστήνουν να βομβαρδιστεί . 
Κατόρθωσαν  οι Ρώσοι και γεφυροποίησαν την Ρωσική γη με την Ελληνική Χερσόνησο της Ταυρίδος βλ. Κριμαία που είναι το κατεξοχή προγεφύρωμα τους για την Κωνσταντινούπολη. 
Η σύνδεση αυτή έγινε μέσω της Ελληνικής πόλης του Κέρτς. 
ΠΑΝΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑ, για αυτό όλοι χρωστάνε στην Ελλάδα και  για αυτό την ανάγκασαν να τους χρωστάει , αλλά δεν μπορούν να πατσίσουν πάλι. 
«Το Κερτς είναι μία από τις σημαντικότερες πόλεις της χερσονήσου της Κριμαίας. Στη θέση της από τον 7ο αιώνα π.Χ. προϋπήρχε η αρχαία ελληνική πόλις Παντικάπαιον, η οποία ιδρύθηκε από τους Ιωνες της Μιλήτου, και βρισκόταν στο σημείο της ένωσης των δύο θαλασσών, της Μαύρης και της Αζοφικής. 
Οι αρχαίοι Ελληνες όριζαν τον Πορθμό του Κερτς, τον αρχαίο Κιμμέριο Βόσπορο, ως όριο μεταξύ της Ευρώπης και της Ασίας.»  του ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΕΝΚΕΛΙΔΗ http://www.enet.gr  
Αυτοκίνητα και λεωφορεία θα κυκλοφορούν από τις 16 Μαίου, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ενώ τα τρένα θα κυκλοφορήσουν το 2019.
Η Μόσχα ξόδεψε 3 δις δολάρια στην μεγαλύτερη γέφυρα της Ευρώπης, η οποία, όμως, ανταποκρίνεται τόσο σε πρακτικούς όσο και σε γεωπολιτικούς σκοπούς»  http://www.pronews.gr/15/05/2018 – 17:53
Ποιοι είναι οι γεωπολιτικοί λόγοι της κατασκευής αυτού του φαραωνικού έργου; 
Στην χερσόνησο της Κριμαίας βρίσκεται η μεγαλύτερη βάση του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στην Σεβαστούπολη. 
Αεροαποβατικές δυνάμεις, συστοιχίες πυραύλων, μαχητικά αεροσκάφη ,Ρωσικές ειδικές δυνάμεις Spetsnaz , πεζοναύτες και κάθε τόσο ναυτικές και χερσαίες δυνάμεις εκπαιδεύονται στην Κριμαία σε θέματα επιμελητειακής υποστήριξης. 
Δηλ. η χερσόνησος της Κριμαίας είναι σαν ένα μπαλκόνι – εξώστης  γεμάτο  ετοιμοπόλεμο στρατό  από το οποίο κάποιος με κιάλια (σχήμα λόγου)  μπορεί να δει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Κωνσταντινούπολη . 
Τώρα με την γέφυρα του Κέρτς όλο αυτό το πολεμικό δυναμικό μπορεί να ανανεωθεί ανά πάσα στιγμή και να ενισχυθεί. 
Σίγουρα με την γέφυρα αυτή δεν αισθάνονται καλά οι τούρκοι αλλά και άλλοι που προτείνουν να βομβαρδιστεί.  
«Η Ουκρανία θα πρέπει να ανατινάξει τη Γέφυρα του Πούτιν στη Κριμαία» από τον Tom Rogan 15 Μαΐου 2018 02:39 μ.μ. 
«Η Ουκρανία πρέπει τώρα να καταστρέψει τις υποδομές  αυτής  της γέφυρας. 
Μπορεί αυτό να πυροδοτήσει ρωσικά αντίποινα αλλά η ίδια η κατασκευή της γέφυρας συνιστά παραβίαση του εθνικού χώρου της Ουκρανίας. 
Ευτυχώς, η Ουκρανία έχει τα μέσα να ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές κατά της γέφυρας κατά τρόπο που θα την καθιστούσε τουλάχιστον προσωρινά άχρηστη. Λόγω του μεγάλου μήκους της, η ουκρανική αεροπορία θα μπορούσε να χτυπήσει τη γέφυρα, περιορίζοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο των θυμάτων από εκείνους που την διασχίζουν. 
Πώς θα ανταποκριθεί ο Πούτιν; 
Πιθανώς με κλιμάκωση κατά των ουκρανικών συμφερόντων στην ανατολική Ουκρανία.  
Αλλά αυτή η κλιμάκωση είναι  πολύ πιθανό να έρθει  τους επόμενους μήνες ούτως ή άλλως, και ο Πούτιν θέλει να απορροφήσει αργά την Ουκρανία, αντί να την κατακτήσει ολοκληρωτικά.  
Αλλά η αποκοπή της γέφυρας, ακόμη και προσωρινά, θα στείλει ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα από το Κίεβο στη Μόσχα ότι οι Ουκρανοί δεν επιθυμούν να δεχτούν την άνετη επισημοποίηση της εδαφικής κλοπής του Πούτιν.  
Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν και πρέπει να στηρίξουν την Ουκρανία εδώ με εμπιστοσύνη στην επιχείρηση αυτή» 
Ακόμα δεν την έφτιαξαν και θέλουν να την γκρεμίσουν την γέφυρα του Κέρτς 
Από τις αντιδράσεις αυτές κατανοούμε πόση μεγάλη γεωπολιτική αξία έχει η γέφυρα του Κιμμέριου Βοσπόρου. 
Ο ίδιος ο γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός το εκφώνησε δια ζώσης σε ηχητικό μήνυμα του . 
 «Οι Ρώσοι θα κατέβουν στα ΣΤΕΝΑ για τα δικά τους συμφέροντα» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
«Επανέρχεται πάλι η Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα του Βυζαντίου και της Ευρώπης» γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός 
Με Πίστη και Ελπίδα  
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: