Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

Μετά από αυτά που γίνονται η Ελλάδα πρέπει να επεκτείνει την ΕΓΝΑΤΙΑ προς την Ελληνική Κωνσταντινούπολη (και δεν φαίνεται για αστείο) ...Και S-400 δεν παίρνει ο σουλτάνος και η προκαταβολή χάνεται, εξ αιτίας ρήτρας και δρόμους θα φτιάξουμε κ. Ερντογάν για να έρθουμε στα δικά μας τα μέρη, στην ...Καθ’ ημάς Ανατολή, ΠΡΩΤΑ ο ΘΕΟΣ.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Οι παραπάνω επισημάνσεις ελέχθηκαν πριν μήνες σε γεωπολιτικές αναλύσεις μας και  επιβεβαιώνονται με την τρέχουσα επικαιρότητα.
Να πάμε πρώτα στους δήθεν χαλασμένους δρόμους μας, που ισχυρίζεται  ο Ερντογάν ότι έχει η Ελλάδα.
«Οι γείτονες μας στην Ελλάδα χρεοκόπησαν. Είναι τελειωμένη χώρα» 
«Παρ’ όλα αυτά, (οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης) τους αναβάθμισαν. Αυτοί οι άνθρωποι (οι Έλληνες), βυθίστηκαν, κατέρρευσαν, είστε ικανοί να τους σώσετε με το να τους αναβαθμίζετε; Κοιτάξτε τους δρόμους και δείτε πόσο χάλια είναι τώρα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος!
http://www.pronews.gr/ 7 Ιουνίου 2018
Για να δούμε «έξυπνε» αν δεν υπήρχε η Εγνατία οδός πως θα έτρεχαν οι τουρκικές νταλίκες να μεταφέρουν φρέσκα φρούτα στην Γερμανία;
Τι λες να σου την κόψουμε την ViaEgnatia μέχρι να λευτερώσεις τα αιχμάλωτα παλληκάρια μας που απήγαγες;
Αρχίσαν πλέον οι μεγάλες κωλοτούμπες της τουρκικής αλεπούς.
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της άτυπης αλλά φαρμακερής συμφωνίας Ρωσίας - Βουλγαρίας δηλ. να αναβιώσει ο πεθαμένος ενεργειακός αγωγός South Stream με το κάλυμμα του δήθεν  Turkish Stream και να φέρνει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη ( Νότια και Κεντρική) μέσω Βουλγαρίας υπερκεράζοντας τα Νότια δυτικά Βαλκάνια (βλ. Ελλάδα – Σκόπια με τα τρέχοντα γνωστά προβλήματα)
Τι έγινε τέλη Μάϊου και ο Ρώσος συνεκτιμώντας την ευρύτερη γεωπολιτική κατάσταση στρίμωξε τον κ. Ερντογάν και σε μερικές μέρες έφερε τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μ. Πομπέο στην Άγκυρα για δηλώσεις μετανοίας του σουλτάνου;
Ο γεωστρατηγικός χώρος των ενεργειακών αγωγών, αλλάζει άρδην και μαζί αλλάζουν και οι «τύχες» λαών…
Αρθρογραφούμε εδώ και 6 μήνες  και επισημάνουμε ότι, το Σκοπιανό επιταχύνθηκε γιατί ο ρωσοτουρκικών  συμφερόντων  Turkish Stream στο ταξίδι του προς τας Ευρώπας σχεδιάστηκε να περνάει μέσω Ελλάδος – Σκοπίων - Σερβίας ( με κλάδους προς Ιταλία και κεντρική Ευρώπη). 
Τα κέρδη της Ρωσίας θα ήταν αμύθητα. 
Τα  κέρδη στα τέλη διέλευσης  θα ήταν μυθικά για την Τουρκία και ταυτόχρονα η Ρωσία θα είχε άμεση εξάρτηση, από τις διαθέσεις της εκάστοτε τουρκικής κυβέρνησης. 
Αμέσως οι ΗΠΑ για να δημιουργήσουν προσκόμματα σε αυτόν, ανοίγουν το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και επιθυμούν την ένταξη του μορφώματος αυτού στο ΝΑΤΟ και αργότερα  στην  ΕΕ. 
Σε αυτό λοιπόν το σημείο βρισκόμαστε ήδη  σήμερα. 
Ο Ρώσος διαβλέποντας τις κινήσεις των ΗΠΑ, τι κάνει; 
Σταματάει την κατασκευή της υλοποίησης του υποθαλάσσιου τμήματος του Turkish Stream αγωγού καταμεσής της Μαύρης θάλασσας και έχει κανένα τρίμηνο να ποντίσει σωλήνες ( κάτι περίμενε ο μπαγάσας δηλ. την μπαμπεσιά του τούρκου) …
Το σημείο στο οποίο σταμάτησαν οι εργασίες του ενεργειακού αγωγού  είναι εκείνο στο οποίο θα ξεκινούσε η μεγάλη κοιλία που θα έκανε η διαδρομή  του για να φτάσει ο  μέσω Μαύρης Θάλασσας στο επίγειο τμήμα της τουρκίας. (αν μάλιστα  την συγκρίνουμε με την αντίστοιχη διαδρομή προς Βουλγαρία για να καταλάβουμε που υστερεί)...
Βλέπουν λοιπόν οι Ρώσοι σήμερα, ότι τελικά  Ελλάδα - Σκόπια τα βρίσκουν στην ονομασία του σκοπιανού (φυσικά το γνώριζαν, γι' αυτό είχαν στην τσέπη τους και ενναλακτική λύση)  
Ποια ήταν ; 
Η αναβίωση του πεθαμένου εδώ και χρόνια South Stream, ο οποίος είχε ακυρωθεί…   
«Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, δέχτηκε τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος επισκέπτεται τη Μόσχα επικεφαλής κυβερνητικής αντιπροσωπίας. 
Μετά τη συνάντηση μεταξύ Βλαντιμίρ Πούτιν και Μπόικο Μπόρισοφ, η οποία διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες, ανακοινώθηκε πως οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας – Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ερντογάν, δέχονται να περάσει το «Τουρκικό Ρεύμα» (Turkish Stream) μέσω του εδάφους της Βουλγαρίας. 
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, στην κοινή συνέντευξη τύπου τόνισε πως η «Ρωσία μαζί με την Τουρκία εργάζονται για να περάσει ο αγωγός μέσω της Βουλγαρίας και όχι της Ελλάδας». 30 Μάϊου 2018, 1https://www.pentapostagma.gr/ 
Όταν μαθαίνει ο σουλτάνος τα χαμπέρια δηλ. ότι  ο Turkish Stream μεταλλάσσεται  σε βουλγαρο-ρωσικών συμφερόντων ενεργειακό αγωγό και η τουρκία χάνει….  

1. Τα μυθικά τέλη διέλευσης του αρχικού σχεδιασμού του αγωγού προς τις Ευρωπαϊκές  χώρες. 
2. Την γεωπολιτική αξία της ως χώρα- ενεργειακός κόμβος ως αναφορά τον αγωγό αυτόν. 
Και λαμβάνει απλώς  την «συμπάθεια»  του Πούτιν και ένα μικρό κλάδο αγωγού για τις εγχώριες ανάγκες της και αν καθίσει καλά και καμία έκπτωση….
ΤΟΤΕ,
Ανατριχιάζει ο σουλτάνος και καλεί τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μ. Πομπέο τις επόμενες μέρες και να τι γίνεται …
«Τι συμβαίνει με τους S-400, τη Τουρκία και τις ΗΠΑ;
Αμέσως μετά από την συνάντηση του με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μ. Πομπέο , ο Τσαβούσογλου δήλωνε πως “δεν δεχόμαστε από κανέναν πιέσεις για το τι όπλα θα αγοράσουμε”!
Τελικά φαίνεται ότι “έφαγε πολύ ξύλο” από τον Αμερικανό, γιατί η Τουρκία αποχαιρετά τους S-400 και μαζί περίπου και 500 εκατομμύρια δολάρια που ΄χε δώσει ως προκαταβολή!
Ο τουρκικός Τύπος προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι και η ΧΟΥΡΙΕΤ γράφει πως οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να δεχτούν την αγορά των S-400 με τη δέσμευση των Τούρκων ότι δεν θα τους χρησιμοποιήσουν!
Ότι έκανε η Ελλάδα δηλαδή με τους κυπριακούς S-300!
Τόσα χρόνια τους έχουμε, μία εκπαιδευτική βολή έχουμε κάνει…
Προφανώς αυτές οι πληροφορίες είναι για να καθησυχάσουν την τουρκική κοινή γνώμη και να δείξουν στους ψηφοφόρους ότι το καθεστώς Ερντογάν δεν υποχωρεί.
Δεν είναι έτσι.
Η οικονομική κατρακύλα της Τουρκίας υποχρεώνει τον Ερντογάν σε υποχώρηση.
Η τουρκική οικονομία εξαρτάται άμεσα από τη Δύση και τις ΗΠΑ και οι “ψευτομαγκιές” έχουν όρια…
Ήδη η Τουρκία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την αγορά αμερικανικών Patriot ή ευρωπαϊκών συστημάτων αεράμυνας.
Και η Ρωσία;
Ο Πούτιν δεν πρόκειται να τα βάζει μαύρα.
Ασφαλώς και θα “χρεώσει” τον Ερντογάν με το πισωγύρισμά του, αλλά η Ρωσία έχει τόσες μεγάλες δουλειές να πάρει στην Τουρκία ,που οικονομικά τουλάχιστον η τουρκική υποχώρηση δεν σημαίνει και πολλά.
Ασφαλώς και θα ήταν πολύ χρήσιμο στρατιωτικά να “φυτέψει” S-400 στο έδαφος της Ρωσίας.» https://www.militaire.gr/
Π. Καρβουνόπουλος 7 Ιουνίου 2018
Ο ρωσοτουρκικός έρωτας τελειώνει άδοξα και γίνεται μη διαχειρίσιμη κόντρα που θα οδηγήσει σε μείζονα σύρραξη στην περιοχή βόρεια της τουρκίας.
Τα έχουν πει οι ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ και ο ΘΕΟΣ δεν πρόκειται  θα βγάλει ψεύτες του ΑΓΙΟΥΣ του, όπως διατείνονται κάποιοι.
Να λοιπόν πως θα πάρει φωτιά ο Ρώσος.
Άσχετα με τις προκλήσεις των τούρκων στο Ελληνικό Αρχιπέλαγος του ΑΙΓΑΙΟΥ, ο Ρώσος θα φορτώσει άσχημα, γιατί ο Ερντογάν μετά τις εκλογές του Ιουνίου και ανάλογα με το αποτέλεσμα ( αν μάλιστα δεν συγκεντρώσει και μεγάλο ποσοστό και έχει ισχυρή αντιπολίτευση) για να  γλιτώσει από την οργή εξ αιτίας της κατρακύλας της τουρκικής οικονομίας, θα πέσει στην αγκαλιά των δυτικών πρώην συμμάχων του, κάτι που φαίνεται από τώρα...
Αυτά που πρόκειται να βάλλουν φωτιά στο σκηνικό της περιοχής μας, δεν είναι μόνο η διαφαινόμενη εμπλοκή Ελλάδος – Τουρκίας αλλά τα νέα deal στο σκεπτικό των οποίων προθερμαίνουν τον σουλτάνο κάποιοι .
Ποιο είναι το σκεπτικό αυτών;
Αναθεώρηση των συνθηκών Λωζάννης και Μοντραί εις βάρος των ρωσικών συμφερόντων, με δύσκολο καθεστώς διέλευσης των ρωσικών πολεμικών πλοίων από τα Στενά του Βοσπόρου - Δαρδανέλια…
Αν το παραπάνω συνδυαστεί με παρεμπόδιση των διεθνών  διαδρόμων ναυσιπλοιας  στο Αιγαίο εξ αιτίας των τουρκικών  διεκδικήσεων σε αυτό, τότε μπορούμε να πούμε ότι ο Ρώσος θα αρχίσει να φορτώνει τα αποβατικά του και να οπλίζει τα  Sukhoi Su-35BM.
Εκείνο όμως που θα κατεβάσει σαν πύρινη ρομφαία των Ρώσο στα ΣΤΕΝΑ και την Μικρά Ασία για να τα σαρώσει όλα σε μερικές βδομάδες, θα  είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι.
Ποια είναι αυτή;;;
Φαίνεται να είναι μια παρασκηνιακή συμφωνία τελευταίας στιγμής να διέλθει ο περιβόητος  αγωγός East Med μέσω τουρκίας και όχι μέσω των μεγάλων βαθών της σεισμογενούς ζώνης της Αν. Μεσογειακής Λεκάνης .
Με αυτή την συμφωνία η τουρκία αναβαθμίζεται δραματικά με τεράστια κέρδη και η Ρωσία θα βρεθεί σε δεινή απόγνωση, γιατί χάνει το μονοπώλιο της ενέργειας προς την Ευρώπη.
Ήρθε ο καιρός αδελφοί, που δεν θα ρωτάμε πότε θα επιτεθεί η Τουρκία στην Ελλάδα, αλλά πότε θα σαρώσει η ΡΩΣΙΑ την Τουρκία.
Όλα μας τα είπαν οι ΑΓΙΟΙ μας και θέλουν από εμάς ΠΙΣΤΗ και Ελπίδα και να μην προδώσουμε τα ΙΕΡΑ και τα ΟΣΙΑ μας καθότι όλοι μας μικροί- μεγάλοι.
Λαός και εξουσίες δίνουμε καθημερινά  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ εξετάσεις στον Ουρανό.
Με αγάπη ΧΡΙΣΤΟΥ!!!
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας  


Δεν υπάρχουν σχόλια: