Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Η IDF λέει ότι έπληξε περισσότερους από 50 στόχους στη Συρία...ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΡΑΝΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ...Εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων δήλωσε σήμερα Πέμπτη το βράδυ, ότι έχουν πετύχει πάνω από 50 στόχους στη Συρία κατά τις νυκτερινές επιδρομές, συμπεριλαμβανομένων των ιρανικών πληροφοριών, των κέντρων εφοδιαστικής και των στρατιωτικών βάσεων που λειτουργούσε η δύναμη Quds της Επαναστατικής Φρουράς.
This photo provided early Thursday, May 10, 2018, by the government-controlled Syrian Central Military Media, shows missiles rise into the sky as Israeli missiles hit air defense position and other military bases, in Damascus, Syria. (Syrian Central Military Media, via AP)
Μεταξύ των στόχων ήταν επίσης μια αποθήκη όπλων στο διεθνή αερολιμένα της Δαμασκού, καθώς και θέσεις, παρατηρητήρια και όπλα που τοποθετήθηκαν στην προστατευτική ζώνη στα σύνορα Ισραήλ-Συρίας.
Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Gilad Erdan δήλωσε ότι το Ισραήλ «δεν έχει πρόθεση να κλιμακώσει και δεν επιθυμεί να φτάσει στο σημείο ενός γενικού πολέμου» με το Ιράν.
"Είναι καλύτερο να διαχειριστούμε τον υπολογισμό του κινδύνου τώρα, παρά να ασχοληθούμε με αυτό σε λίγα χρόνια, όταν θα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ενδεχομένως υπαρξιακή απειλή που κατευθύνεται προς εμας από τη Συρία. 
"Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στη συνέχεια", συμπλήρωσε ο Υπουργός Erdan στη συνέντευξή του. 
"Οι Ιρανοί υπέστησαν σοβαρό πλήγμα. 
Το σχέδιο τους για επίθεση στο Ισραήλ απέτυχε. 
Μπορούν να υπάρξουν και άλλα σενάρια [δηλαδή προσπάθειες του Ιράν να επιτεθεί στο Ισραήλ] τις επόμενες ημέρες και πρέπει να προετοιμαστούμε γι 'αυτό ".
Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης περιέγραψαν τις επιθέσεις ως "πρωτοφανείς", αλλά δεν υπήρξε επίσημο ιρανικό σχόλιο σχετικά με τους ισχυρισμούς του Ισραήλ.
Ένα ανώνυμο μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν δήλωσε στο Al-Jazeera ότι «το Ισραήλ κάνει στρατηγικές λάθη και θα πληρώσει υψηλό τίμημα. Οι απειλές δεν θα βοηθήσουν. 
Η ιρανική εκδίκηση θα έρθει. "
Το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι στις επιιδρομές του Ισραήλ στη Συρία συμμετείχαν 28 αεροσκάφη F-15 και F-16 και έριξαν  περίπου 70 πυραύλους. Είπε ότι οι μισοί πυραύλοι καταρρίφθηκαν.
Το Ισραήλ κατέστρεψε επίσης πάνω από 10 βλήματα μέσω του συστήματος Iron Dome, ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση που ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Τουλάχιστον 23 μαχητές σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με έδρα τη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων 5 στρατιωτών του Συριακού στρατού και 18 άλλων συμμαχικών δυνάμεων (Ιρανών)…
Ο στρατός της Συρίας αρνήθηκε την έκθεση του Παρατηρητηρίου, λέγοντας ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν 3 άτομα και τραυμάτισαν 2 άλλους, κατέστρεψαν έναν σταθμό ραντάρ και μια αποθήκη πυρομαχικών και κατέστρεψαν αρκετές μονάδες αντιαεροπορικής άμυνας.
Φαύλος κύκλος και ουδεμία αντίδραση απο τους Ιρανούς...
Αυτό σημαίνει ή ότι έπαθαν χοντρή ζημιά (το πιο πιθανό), ή ότι ετοιμάζουν ήδη την επόμενη αντίδρασή τους...

Δημοσίευση σχολίου