Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

Το ΣΟΚ : Χείρα ΘΕΟΥ ανατρέπει την σχέση Ρωσίας- Τουρκίας, φέρνει την Βουλγαρία στα πράγματα και πυροδοτεί ΑΙΓΑΙΟ - Βαλκάνια και συνοχή ΕΕ..Είπαν να παίξουν όλοι οι καραγκιόζηδες με την Μακεδονία και άρπαξαν φωτιά.
Πριν λίγα 24ωρα τους είπαμε η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα γίνει ταφόπλακα τους  και ο λίθος της ήδη  κυλίετε για να τους κλείσει στο χρονοντούλαπο της λήθης.
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα σώσει την Ελλάδα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Από πού να πιάσει  κανείς και που να τελειώσει.
Θα προσπαθήσουμε με απλά λόγια να εισέλθουμε στο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες της δύσμοιρης πατρίδας.
Αλλά τώρα τα πάντα αλλάζουν.
Το φωνάζουμε εδώ και 6 μήνες το Σκοπιανό επιταχύνθηκε γιατί ο  ρωσοτουρκικών  συμφερόντων Turkish Stream στο ταξίδι του προς τας Ευρώπας σχεδιάστηκε να περνάει μέσω Ελλάδος – Σκοπίων - Σερβίας (με κλάδους προς Ιταλία και κεντρική Ευρώπη).
Τα κέρδη της Ρωσίας αμύθητα.
Τα  κέρδη στα τέλη διέλευσης  θα ήταν μυθικά για την Τουρκία και ταυτόχρονα η Ρωσία θα είχε άμεση εξάρτηση από τις διαθέσεις της εκάστοτε τουρκικής κυβέρνησης.
Αμέσως οι ΗΠΑ για να δημιουργήσουν προσκόμματα σε αυτόν ανοίγουν το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και επιθυμούν την ένταξη του μορφώματος αυτού στο ΝΑΤΟ και αργότερα  στην  ΕΕ.
Σε αυτό λοιπόν το σημείο βρισκόμαστε σήμερα.
Ο Ρώσος διαβλέποντας τις κινήσεις των ΗΠΑ, τι κάνει;
Σταματάει την κατασκευή της υλοποίησης του υποθαλάσσιου τμήματος του Turkish Streamαγωγού καταμεσής της Μαύρης θάλασσας και έχει κανένα τρίμηνο να ποντίσει σωλήνες .
Το σημείο στο οποίο σταμάτησαν οι εργασίες είναι εκείνο στο οποίο θα ξεκινούσε η μεγάλη κοιλιά που θα έκανε η διαδρομή για να φτάσει ο αγωγός στο επίγειο τμήμα της τουρκίας.
Και ξαφνικά μαθαίνουν οι Ρώσοι σήμερα ότι τελικά Ελλάδα - Σκόπια τα βρίσκουν στην ονομασία του σκοπιανού (φυσικά το γνώριζαν για αυτό είχαν στην τσέπη τους και ενναλακτική λύση)
Ποια ήταν ;
Η αναβίωση του πεθαμένου εδώ και χρόνια South Stream, ο οποίος είχε ακυρωθεί. 
«Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, δέχτηκε τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος επισκέπτεται τη Μόσχα επικεφαλής κυβερνητικής αντιπροσωπίας.
Μετά τη συνάντηση μεταξύ Βλαντιμίρ Πούτιν και Μπόικο Μπόρισοφ, η οποία διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες, ανακοινώθηκε πως οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας – Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ερντογάν, δέχονται να περάσει το «Τουρκικό Ρεύμα» (Turkish Stream) μέσω του εδάφους της Βουλγαρίας.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β. Πούτιν, στην κοινή συνέντευξη τύπου τόνισε πως η «Ρωσία μαζί με την Τουρκία εργάζονται για να περάσει ο αγωγός μέσω της Βουλγαρίας και όχι της Ελλάδας». 30 Μάϊου 2018, https://www.pentapostagma.gr/
Εχθές ανήμερα της Άλωσης της ΠΟΛΗΣ τηλεφωνούσε ο Πούτιν τον Ερντογάν για να τον πείσει δηλ. για να του χρυσώσει το χάπι. 
Ποιο χάπι ;
Ότι ο Turkish Stream μεταλλάσσεται  σε βουλγαρωσσικών συμφερόντων ενεργειακό αγωγό και η τουρκία του σουλτάνου χάνει:
1.  Τα μυθικά τέλη διέλευσης του αρχικού σχεδιασμού του αγωγού προς τις Ευρωπαϊκές χώρες.
2.  Την γεωπολιτική αξία της ως χώρα - ενεργειακός κόμβος ως αναφορά τον αγωγό αυτόν.
Τι παίρνει ;
Την «συμπάθεια»  του Πούτιν και ένα μικρό κλάδο αγωγού για τις εγχώριες ανάγκες της και αν καθίσει καλά και καμία έκπτωση...
Την δουλειά την έκανε η Βουλγαρία του φιλορώσου Μπορίσωφ.
Τα φράγκα είναι πάρα πολλά και πυροδοτεί το όλο γεωπολιτικό σκηνικό.
Αχ βρε παππούλη μας τα έλεγες αλλά ποιος σε άκουγε τότε;
«Με μιας θα ανάψη η φωτιά από μικρή αιτία κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία
Επήγαν οι ΗΠΑ να ταπώσουν τον ενεργειακό αγωγό των Ρώσων στα  Νότια Δυτικά Βαλκάνια και οι Ρώσοι βρήκαν άλλη τρύπα μέσω Βουλγαρίας – Σερβίας και μετά θα μοιράζουν αγωγούς προς Ιταλία και Κεντρική Ευρώπη.
Στην ΕΕ θα υπάρξουν εν γένει προβλήματα, διότι θα δοκιμαστεί η συνοχή της...
Άλλες χώρες όπως η Ιταλία θέλει τον ρωσικό αυτό αγωγό (μετά τα εκλογικά αποτελέσματα, αυτό διαφαίνεται ξεκάθαρα), η Γερμανία κάνει πως δεν τον θέλει αλλά ουσιαστικά τον θέλει γιατί ο παλαιός Nordstream και οι αγωγοί από την Ουκρανία δεν της αρκούν μέχρι να κατασκευασθεί ο Eastmed από την λεκάνη της Αν. Μεσογείου.
Αλλά τώρα αρχίζουν τα όργανα.
Όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια που τα τσαλαπατάνε.
Πως θα διαχειριστούν την νέα αυτή πρόκληση;
ΗΠΑ και ΕΕ θα επιβάλλουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις στην Βουλγαρία μπορεί και να δημιουργηθεί  πολιτική αστάθεια σε αυτήν...
Αν αυτό είναι δύσκολο , μπορεί να αποσταθεροποιηθούν γειτονικές χώρες ή να έρθουν με φοβερή ταχύτητα στην επιφάνεια χρόνιες διενέξεις στο ΑΙΓΑΙΟ που οι διάδρομοι ναυσιπλοΐας του έχουν σχέση με ΣΤΕΝΑ και Μαύρη Θάλασσα στην οποία διέρχεται αυτός ο αγωγός.
Αστάθμητος πάντα παράγοντας ο Σουλτάνος.
Βλέπει ότι χάνει από αυτήν την κίνηση των Ρώσων και το γεγονός αυτό τον βρίσκει μέσα σε προεκλογική περίοδο.
Αμέσως μετά τις εκλογές και αφού οι Δυτικοί τον καλοπιάσουν με τα F-35, θα κάνει την γνωστή κωλοτούμπα προς την Δύση.
Φέτος το σωτήριο έτος 2018 άνοιξε το καπάκι των γεωπολιτικών εξελίξεων που μας τα προανήγγειλαν οι ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ μας.
ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ!!!
Ας γίνουμε μια ενωμένη με επίγνωση και μετάνοια Εθνική γροθιά στις φοβερές προκλήσεις .
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ βγήκε για να νικήσει και θα νικήσει το Αντίχριστο πνεύμα που πάει να μας πνίξει.
Σας χαιρετώ!
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: