Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

Δε μαζεύεσαι καλύτερα αντί να …παριστάνεις ότι βρέχει;;;Δεν ντρέπεσαι καθόλου Νικολάκη ΠΑΠΑ;;;Δυστυχώς, ένας από τα πρωτοπαλίκαρα αυτών που διακήρυσσαν ότι κόμιζαν το νέο στην πολιτική ζωή του τόπου αποδεικνύονται στην πράξη πολύ λίγοι, όχι σαν πολιτικοί, αλλά ως άνθρωποι.
Η απάντηση που εξέδωσε ο Νίκος Παππάς… διά του υπουργείου στο οποίο προΐσταται για τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του η αξιωματική αντιπολίτευση, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.
Σχετική εικόνα
Τι ανακοίνωσε όμως το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης;
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «δεν περιμέναμε από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία να αναλάβουν καμία ευθύνη για τη μνημειώδη ανυπαρξία πολιτικής -από μέρους τους- για το Διάστημα.
Αναμενόμενο ήταν, επίσης, ότι θα έμπαιναν στη διαδικασία αναπαραγωγής αθλιοτήτων».
Από το υπουργείο ΨΗΠΤΕ επισημαίνεται επίσης, ότι «δηλώνουμε περήφανοι για το πρόγραμμα ανάπτυξης μιας πλήρους συστοιχίας μικροδορυφόρων αποκλειστικά από ελληνικά πανεπιστήμια, πρόγραμμα στο οποίο προχωρά για πρώτη φορά η Ελλάδα. Τους καλούμε να σοβαρευτούν.
«Να μην εκτοξεύουν κατηγορίες κατά της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας, η οποία είναι στρατευμένη στην εθνική προσπάθεια για την υλοποίηση μιας αξιόπιστης και πλήρους πολιτικής για το Διάστημα», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου ΨΗΠΤΕ. Μάλιστα.
Τις ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν θα τις δημοσιεύσουμε καν.
Διότι αυτό που μας ενόχλησε είναι η αφορμή της κόντρας δεν ήταν μια κλασική κλοτσοπατινάδα μεταξύ των κομμάτων, αλλά η παραίτηση ενός κορυφαίου Έλληνα επιστήμονα με διεθνή καταξίωση, του Δρ. Κριμιζή, της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας και της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης, ο οποίος αποχώρησε με βαρύτατες καταγγελίες οι οποίες αφορούν και προσωπικά τον Νίκο Παππά, πέρα από το …«σύστημα».
Σχετική εικόνα
Ενώ ο Νίκος Παππάς δεν μας καθιστά κοινωνούς της δικής του εκδοχής των γεγονότων, να μας πει για την «ταμπακιέρα» καθώς παρότι είναι λογικό η προδιάθεσή μας να είναι θετική απέναντι στον καταξιωμένο, όχι τον επαγγελματία πολιτικό χωρίς κάποια ιδιαίτερη επαγγελματική πορεία και καταξίωση στη ζωή του, θα θέλαμε να τον ακούγαμε, με την προσήκουσα ευγένεια και τον σεβασμό που αξίζει ο Κριμιζής, να διατύπωνε την άποψή του.
Ειλικρινά θα το εκτιμούσαμε.
Ό,τι και να κάνει, στα δικά μας μάτια μοιάζει μια ακόμη φορά στην Ελλάδα που ένας καταξιωμένος διεθνώς επιστήμονας, δεν αφήνεται να κάνει την προσπάθειά του στον τομέα που θεωρείται κορυφαίος από ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Αν αυτό δεν είναι παθογένεια, τι άλλο είναι άραγε.
Φυσικά, αυτά ισχύουν διακομματικά.
Όμως, το ότι οι παρόντες κυβερνήτες ευαγγελίζονταν ότι κομίζουν κάτι διαφορετικό, κάτι σύγχρονο, κάτι ριζοσπαστικό κι εντελώς νέο στη χώρα, το οποίο μας νομιμοποιεί να τους κρίνουμε αυστηρότατα, όταν διαπιστώνουμε πως απόλυτη προτεραιότητα έχουν και αυτοί το πώς θα βολέψουν ημέτερους, με απώτερο σκοπό να ελέγξουν κάθε αζιμούθιο του Δημοσίου.
Αλλά κυρίως, βεβαίως-βεβαίως, το χρήμα που κυκλοφορεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για ερευνητικά προγράμματα δεν μπορεί αν αφεθεί στα χέρια των επιστημόνων, αλλά στα χέρια των επιτήδειων κι ελεγχόμενων καρεκλοκενταύρων του Δημοσίου, με τη νεοελληνική Ιστορία να διδάσκει ότι ο έλεγχος της ροής του χρήματος είναι μεγάλη μπίζνα.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Όταν ένα πρόσωπο σαν τον Δρ. Κριμιζή καταγγέλλει «προσπάθεια καθαρής χειραγώγησης του ΕΛΔΟ προς προκαθορισμένες κατευθύνσεις» και «ξεκάθαρη διάθεση και συχνά επιμονή να προωθηθούν δράσεις χωρίς αξιολόγηση, χωρίς αξιοκρατία, μακριά από τα διεθνή πρότυπα, να υπηρετηθούν προσωπικές ατζέντες και να υπάρχει πλήρης έλεγχος από τη Γενική Γραμματεία», είναι δυνατόν να μην εξοργίζεται κάθε πολίτης με συνείδηση όταν αυτά μένουν αναπάντητα και η αντίδραση αφορά εξυπνακισμούς για εσωτερική πολιτική κατανάλωση; 
Δεν ντρέπεσαι καθόλου Νικολάκη;


Σχετική εικόνα
Και αφού ανοίξαμε θέμα με τον έλεγχο της ροής του χρήματος, θέλεις να σου πούμε και μπράβο εμείς που στο είπαμε όταν δημιουργήθηκε ο νέος Οργανισμός για το Διάστημα, όταν ο Κριμιζής καταγγέλλει ότι ο «ΕΛΔΟ αποκλείστηκε με Υπουργική Απόφαση (3095/2018, Αρ. ΦΕΚ 915, 15/3/2018) από την αξιολόγηση και τη διαχείριση (κατανομή χρηματοδότησης) όλων των Διαστημικών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού, (περίπου 16 εκ. ευρώ), αρμοδιότητα η οποία πέρασε σε επιλεγμένους διοικητικούς υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου, αντίθετα σε κάθε διεθνή πρακτική και σε κάθε λογική»;
Επαναλαμβάνουμε λοιπόν:
Δεν ντρέπεσαι καθόλου Νικολάκη; 
Ακόμα επιμένεις ότι «βρέχει»; 
Και συνεχίζει ο Κριμιζής, ότι «…η διαχείριση των προγραμμάτων του ΕΟΔ (ESA), στον οποίο η χώρα μας πληρώνει ετήσια εισφορά, ανήκει θεσμικά και ουσιαστικά στη Διαστημική Υπηρεσία κάθε χώρας.
Η κρισιμότητα, η πολυπλοκότητα και το οικονομικό μέγεθος τέτοιων προγραμμάτων επιτάσσουν την ενασχόληση εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού υψηλού κύρους, και γνώσεων».
Για να καταλάβουμε.
Το κατάντημά μας θα φθάσει στο σημείο να καταλογίσουμε στον Κριμιζή… ιδιοτελή και ταπεινά κίνητρα, ότι θέλησε να κρατήσει για τον εαυτό του τον έλεγχο; 
Έναν άνθρωπο γεννημένο το 1938 που επέλεξε να βοηθήσει την πατρίδα του αντί να απολαμβάνει τη ζωή του; 
Μπορεί να μας απαντούσες «ναι».
Όμως αν ισχύει ότι ο κανόνας είναι να ανήκει στη Διαστημική Υπηρεσία και η εξαίρεση να μην μπορούσε να εξαιρεί το Ελλαδιστάν, τότε ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΘΝΙΚΑ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΚΛΟΤΣΙΕΣ.
Κι εμείς οι απ’ έξω χωρίς να φταίμε.
Ο Αλέξης Τσίπρας τα βλέπει όλα καλώς καμωμένα να υποθέσουμε;
Ούτε μια κουβέντα;
Ακόμα και τον… στρατηγό Νίκο Καρανίκα να βάζατε στο Μέγαρο Μαξίμου να το χειριστεί, εκτιμούμε ότι θα προβληματιζόταν.
Αυτά.

ΠΗΓΗ


ΣΧΟΛΙΟ : Στην αρχή έπρεπε να γίνει ένα διαστημικό πρόγραμμα και βάλαμε τον Δρ. Κριμιζή.
Αλλά μετά προέκυψαν κάτι αστρονομικά ποσά, ...οπότε κατάλαβαν... ότι δεν χρειαζόταν διαστημικός επιστήμονας, αλλά ...αστρολόγος..

Δεν υπάρχουν σχόλια: