Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

Οι εκφοβισμοί της Τουρκίας και οι απειλές της προς την Ελλάδα, περισσότερο εξυπηρετούν την στρατηγική των μεγάλων δυνάμεων… - ΗΧΗΤΙΚΟ -Στόχος, ο έλεγχος της Ανατολικής Μεσογείου...Στόχος ευρύτερος στο παιχνίδι ΗΠΑ - Ρωσίας στην περιοχή, είναι ο έλεγχος της Ανατολικής Μεσογείου, ώστε καμία χώρα να μην μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο ιδίως στα ενεργειακά της περιοχής, είπε ο συνταγματολόγος Γ. Κασιμάτης, σημειώνοτνας ότι οι απειλές της Τουρκίας σε Ελλάδα και Κύπρο θα ενταθούν μεν, αλλά ως εκεί που οι μεγάλες δυνάμεις θα το επιτρέψουν.
Κατά τον ίδιο, η Ελλάδα αποφεύγοντας να ανακηρύξει ΑΟΖ, δεν αποφεύγει την σύγκρουση με την Τουρκία, αλλά ουσιαστικά έτσι εξυπηρετεί τους δανειστές της, αφού τα όποια ενεργειακά αποθέματα μας περνούν στον έλεγχο των δανειστών με απόλυτο τρόπο.
Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι οι εκφοβισμοί της Τουρκίας και οι απειλές της προς την Ελλάδα, δύσκολα θα παγιωθούν σε κυριαρχικό δίκαιο , παρά την πάγια επεκτατική πολιτική της.
Περισσότερο εξυπηρετούν την στρατηγική των μεγάλων δυνάμεων να χρησιμοποιούν τους μικρότερους παίκτες για να ελέγχουν προς όφελος τους την Ανατολική Μεσόγειο και τους δρόμους της θάλασσας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: