Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018

Ισραηλινό χτύπημα στο Ιράν, αλλά στο έδαφος της Συρίας ... - ΒΙΝΤΕΟ -Πυραυλικές επιθέσεις σε Χάμα και ΧαλέπιΟι άλλοι μαχητές ήταν αλλοδαποί, με τη μεγάλη πλειοψηφία τους να είναι Ιρανοί», επεσήμανε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.
«Κρίνοντας από τους στόχους είναι πιθανό οι βομβαρδισμοί να είναι ισραηλινοί», διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι τόσο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο που επλήγη στην επαρχία του Χαλεπίου όσο και στην Ταξιαρχία 47 «στόχος ήταν αποθήκες πυραύλων εδάφους- εδάφους».
Όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον ισραηλινό στρατιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό ο Ίσραελ Κατζ, υπουργός Μεταφορών και αρμόδιος για την υπηρεσία Πληροφοριών, δήλωσε ότι «δεν έχω ενημερωθεί για τα γεγονότα».
Το Ισραήλ σπάνια επιβεβαιώνει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Συρία, αν και από την αρχή του εμφυλίου στη χώρα το 2011 έχει εξαπολύσει πολλές αεροπορικές επιδρομές εναντίον συριακών στόχων.
Νωρίτερα τον Απρίλιο ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν είχε επισημάνει ότι η χώρα του θα αντιταχθεί εναντίον οποιασδήποτε ιρανικής «στρατιωτικής εγκατάστασης» στη Συρία, «ανεξαρτήτως κόστους».
ΒΙΝΤΕΟΔεν υπάρχουν σχόλια: