Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018

Πρωταγωνίστρια και η Αρμενία με τον δικό της τρόπο στην διάλυση της Τουρκίας...ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!
Εισέρχεται και  η Αρμενία  στα γεωπολιτικά δρώμενα τις τελευταίες ώρες. Φαίνεται είναι Θέλημα ΘΕΟΥ την κατάλληλη συγκυρία να πάρει και αυτή τα δικά της μέρη από την Τουρκία.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Ο στρατηγικός αυχένας του Καυκάσου με την Μαύρη θάλασσα από την μια πλευρά και την Κασπία από την άλλη κλυδωνίζεται σε στυλ Ουκρανίας.
Η Ρωσία δεν πρόκειται να αποδεχτεί μια πολύχρωμη επανάσταση στο νότιο μαλακό υπογάστριο της, που σχετίζεται με κρίσιμους γεωπολιτικούς διαδρόμους.
Αυτό επιταχύνει τα γεγονότα.
«Χιλιάδες πολίτες στην Αρμενία εξακολουθούν να κατακλύζουν τους δρόμους της πρωτεύουσας Ερεβάν, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της αντιπολίτευσης για λαϊκό ξεσηκωμό.» http://gr.euronews.com/
«Ο πρόεδρος της Αρμενίας Αρμέν Σαρκισιάν κάλεσε όλες τις πλευρές σε διάλογο και το βράδυ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, η χώρα του οποίου είναι στενός σύμμαχος της Αρμενίας.
Η Αρμενία συγκλονίζεται από διαδηλώσεις από της 13 Απριλίου αρχικά με αίτημα την αποχώρηση του Σερζ Σαρκισιάν από την πρωθυπουργία.
Οι αντίπαλοί του κατηγορούν ότι έχει προσκολληθεί στην εξουσία αφού κυβέρνησε τη χώρα για μία δεκαετία από τη θέση του προέδρου χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει να καταπολεμήσει τη φτώχεια και τη διαφθορά.
Ο Σαρκισιάν παραιτήθηκε από τον πρωθυπουργικό θώκο στις 23 Απριλίου.»Πέμπτη, 26 Απριλίου http://www.naftemporiki.gr
Πηγή: ΑΜΠΕ-AFP
«Οι ΗΠΑ χτυπούν την Ρωσία στο μαλακό υπογάστριο:
Βάση στην Κασπία και χρωματιστή επανάσταση - χάος στην Αρμενία!»
«Σε συναγερμό βρίσκονται οι ρωσικές δυνάμεις και η 102η ρωσική βάση στο Γκιουμπρί καθώς εδώ και λίγα 24ωρα λαμβάνει χώρα πολύχρωμη επανάσταση στην Αρμενία με την πρωτεύουσα της χώρας να συγκλονίζεται από εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές.
Σημείο καμπής που οδήγησε στην παραίτηση του Αρμένιου προέδρου, ήταν η εμφάνιση στρατιωτικού τάγματος με την πλευρά των διαδηλωτών, κάτι που σήμαινε την μη εμπιστοσύνη των στρατιωτικών αρχών προς την Κυβέρνηση της χώρας» Πέμπτη, 26 Απριλίου https://www.pentapostagma.gr/
Η διαφθορά των πολιτικών αρχόντων κλειδί για γεωπολιτικές εξελίξεις ανέκαθεν.
« Η Ζουλιέτα Καραπετιάν μια 58χρονη φαρμακοποιός, που είναι άνεργη, κατήγγειλε την πανταχού παρούσα διαφθορά στην Αρμενία.
"Εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα χωρίς να λαδώσουμε.
Η διαφθορά είναι παντού:
στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, αλλά πάνω από όλα, στην αστυνομία και στη δικαιοσύνη", σημειώνει η γυναίκα αυτή, η οποία αναγκάστηκε να κλείσει το μικρό φαρμακείο που διατηρούσε στο Γερεβάν λόγω της «εξαιρετικά υψηλής φορολογίας».
«Τα πάντα στην Αρμενία ανήκουν στους ολιγάρχες», διαβεβαιώνει, δείχνοντας κυρίως με το δάκτυλο τον επιχειρηματία Αλεξάντρ Σαρκισιάν, πρώην βουλευτή και μικρότερο αδελφό του Σερζ Σαρκισιάν.
Σύμφωνα με τη Ρουζάνα Σιμονιάν, «δεν ήταν δυνατό να αλλάξει το καθεστώς μέσω των εκλογών και γι'αυτό ο λαός αναγκάστηκε να κατέβει στους δρόμους».»  Πέμπτη, 26 Απριλίου http://neinnewsgr.blogspot.gr/
Η Αρμενία ετοιμάζεται να παίξει τον δικό της πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα της ευρύτερης περιοχής ώστε να διεκδικήσει στο τέλος τα δικά της εδάφη από την Τουρκία.
Να γιατί έβαζε και ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ την Αρμενία μέσα στα λεγόμενα του…
ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο Αγιορείτης
«Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση… 
Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη,
οι Αρμένιοι τα δικά τους
και οι Κούρδοι τα δικά τους.
Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί.
Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή η γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών.»
Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας.
Πολύ σύντομα, οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στην γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω. (Ο Γέροντας αναφερόταν στους κρυπτοχριστιανούς της Τουρκίας).
Θα τα δεις, παιδί μου. Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί.
Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός…»
Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 τόμος 1, Σελ: 297
Η Ελλάδα μας στενάζει σήμερα υπό  την ομηρεία των τοκογλυφικών δυνάμεων και αναστενάζει με την άδικη αιχμαλωσία – ομηρεία υπό των τούρκων των δυο παλληκαριών μας.
Η Ορθόδοξη Ελλάδα πανηγυρίζει το Μυστήριο της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ εδώ και αιώνες για αυτό και η ΑΝΑΣΤΑΣΗ της καταγράφηκε σε πολλές κρίσιμες ιστορικές καμπές της σαν την σημερινή.
Αληθώς Ανέστη!!!
Με Πίστη και Ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: