Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ!!!ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ


Μεγάλα πλήθη συγκεντρώθηκαν στο Ιράν σε μια διαδήλωση αφοσίωσης στην κυβέρνηση, καθώς οι διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης δεν δείχνουν σημάδια ύφεσης. 
Η Τεχεράνη εν τω μεταξύ έβγαλε επίσημη ανακοίνωση για την προκλητική «παρέμβαση» της Ουάσινγκτον και την «παραπλανητική υποστήριξη» στις αναταραχές.
Οι συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες στο Ιράν, άρχισαν ως αγώνας κατά των αυξανόμενων τιμών των τροφίμων και της ανεργίας, χιονοπτώνοντας στο μεγαλύτερο αντι-κυβερνητικό κίνημα τα τελευταία 8 χρόνια. 
Το Σάββατο, σύμφωνα με τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, οι διαδηλωτές, οι οποίοι φαίνεται να είναι κυρίως νέοι και άνδρες, αντιμετωπίζονταν με αστυνομικές δυνάμεις, ρίχνοντας πέτρες, πυρπολώντας πυρκαγιές και τραβώντας πινακίδες του Ayatollah Ali Khamenei.
ΒΙΝΤΕΟ
Ακούγονται φωνές απο τα πλήθη που ζητούν την ανατροπή του ανώτατου ηγέτη της χώρας και του Προέδρου Χασάν Ρουχάνι, καθώς επίσης και τη φωνή "Όχι άλλες υψηλές τιμές!" 
Δημοσιεύματα στο Tweets και το Facebook  ισχυρίστηκαν ότι τουλάχιστον δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν από τους Επαναστατικούς Φρουρούς στο Daroud, μια πόλη στην κεντρική επαρχία του Lorestan, αλλά δεν υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση από τα ΜΜΕ ή τις αρχές.
ΒΙΝΤΕΟ
Η κυβέρνηση δήλωσε χωρίς προηγούμενη άδεια, όλες αυτές οι συγκεντρώσεις είναι «παράνομες» και δήλωσαν ότι έχει ενορχηστρωθεί από «αντι-επαναστατικές δυνάμεις» που εδρεύουν στο εξωτερικό.
"Οι αστυνομικές δυνάμεις και οι δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να διαχειριστούν τις συνθήκες, έλαβαν αναφορές για κλήσεις προς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από το διαδίκτυο και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και τέτοιες κλήσεις και οποιεσδήποτε συναντήσεις που προκύπτουν, είναι σίγουρα παράνομες", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Abdolreza Rahmani Fazli απόγευμα.
Η κρατική τηλεόραση δήλωσε ότι είχαν διοργανωθεί 1.200 αντι-κυβερνητικές αντι-διαδηλώσεις το Σάββατο. 
Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι περίπου 4.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική Τεχεράνη, πολλοί κρατώντας εθνικές σημαίες και πορτρέτα του θρησκευτικού ηγέτη της θεοκρατίας Khamenei.
Το πρακτορείο ειδήσεων Fars, ζήτησε «ενότητα και ολοκλήρωση» και προέτρεψε την «επαγρύπνηση» όλων…
Οι διαδηλώσεις πυροδότησαν μια φαινομενικά τέλεια καταιγίδα περιστάσεων. 
Ο αντιπολιτευτικός αγώνας προγραμματίστηκε για τον εορτασμό της 8ης επετείου των διαμαρτυριών για τις εκλογές του 2009 μέσα στη βδομάδα, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο έπεσαν στις ημέρες Ashura, μια θρησκευτική ισλαμική ημερομηνία και εθνικές εορτές. 
Ωστόσο, οι διαμαρτυρίες έγιναν άμεσα ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ για την πρόσφατη αύξηση των βασικών τιμών των τροφίμων που είδε το κόστος των καθημερινών ειδών να αυξάνονται κατά 40%. 
Τα άμεσα οικονομικά αιτήματα και τα συνθήματα κατά της διαφθοράς, συνενώθηκαν με πολιτικά φρονήματα στις περισσότερες συγκεντρώσεις...
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ ζύγισε ΑΡΙΣΤΑ τη δυσαρέσκεια στη χώρα, και με tweeting, «τα καταπιεστικά καθεστώτα δεν μπορούν να αντέξουν για πάντα», υιοθέτησε μια πιο σκληρή προσέγγιση στο Ιράν, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, χαρακτηρίζοντας την Ισλαμική Δημοκρατία ως ηγετικό κρατικό χορηγό τρομοκρατίας και απονέμοντας την πυρηνική συμφωνία ορόσημο…. 
Η κυβέρνηση Trump έχει επανειλημμένως καυτηριάσει το πρόγραμμα πυραύλων του Ιράν - το οποίο υποστηρίζει η Τεχεράνη είναι καθαρά αμυντικό - χτυπώντας το με ένα κύμα νέων κυρώσεων. 
Με την κλιμάκωση της διαφωνίας, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Mohammad Javad Zarif χαρακτήρισε την ρητορική και τις πολιτικές της Ουάσιγκτον εξαιρετικά επικίνδυνη, παρορμητική και αποσπασμένη από την πραγματικότητα.
Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε αμέσως στα σχόλια του Τράμπ ως μια  «οπορτουνιστική και υποκριτική» προσπάθεια εμπλοκής στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράν, ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μπαχράμ Κασέμι αποκάλεσε τη συνεχιζόμενη αντι-κυβερνητική δράση ως  «μέρος της αμερικανικής υποκριτικής»,  όπως ανέφερε η IRNA.
ΒΙΝΤΕΟ


Στο ξέσπασμα των κατηγοριών του Τράμπ για ένα "καταπιεστικό καθεστώς στη Τεχεράνη", ο Qasemi σημείωσε την τεράστια προσέλευση στις φιλοκυβερνητικές συγκεντρώσεις, καθώς και τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν φέτος, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι Ιρανοί έχουν ισχυρή πίστη στους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας. 
Πάνω από το 70% των Ιρανών έλαβαν μέρος στις εκλογές του Μαΐου που κέρδισε ο Rouhani Rouhani.
"Το ευγενές ιρανικό έθνος δεν λαμβάνει ποτέ υπόψη τα υποκριτικά στίγματα που στέλνουν οι αμερικανοί αξιωματούχοι και οι παρεμβαίνοντες ισχυρισμοί τους, σχετικά με τις εγχώριες εξελίξεις στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν", ανέφερε ο Qasemi. 
"Η επαγρύπνηση των ανθρώπων και η αντίσταση τους εναντίον των κακοποιών που ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump βρίσκεται στην κορυφή, θα εγγυηθεί την ανάπτυξη της χώρας".
Ο Seyed Mohammed Marandi, καθηγητής πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, δήλωσε στο RT ότι η Δύση έχει καταλάβει την τοπική δυσαρέσκεια και πιέζει μ΄αυτό τον τρόπο, για την κατάρρευση ολόκληρου του πολιτικού συστήματος. 
"Οι φιλοκυβερνητικές διαμαρτυρίες ήταν πολύ μεγαλύτερες, αλλά αυτές δεν αντικατοπτρίστηκαν στα δυτικά μέσα ενημέρωσης".
ΒΙΝΤΕΟΞΕΝΗ ΠΗΓΗ

ΣΧΟΛΙΟ : Οι καιροί παραείναι ΠΟΝΗΡΟΙ…….. Οφείλουμε να προσέχουμε ….

Δεν υπάρχουν σχόλια: