Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017

«Ηρθε η ώρα να κλέψουμε τους πλούσιους»!!!Του Hamilton Nolan 


«Το να πούμε ότι «το αμερικανικό όνειρο έχει πεθάνει» δεν είναι ποιητική υπερβολή... 
Είναι η ακριβής περιγραφή του τι συμβαίνει έπειτα από 40 χρόνια μισθολογικής στασιμότητας. 
Υπάρχουν γενιές που δεν μπορούν να ελπίζουν ότι θα ζήσουν καλύτερα από τους γονείς τους: 
όχι εξαιτίας ενός πολέμου ή κάποιων καταστροφικών πληγών, αλλά λόγω των κανόνων που διέπουν ένα οικονομικό σύστημα το οποίο ενθαρρύνει τη συσσώρευση μεγάλου πλούτου σε ένα μικρό μέρος της πληθυσμού, εις βάρος της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών».
Είναι μια σκληρή και πικρή διαπίστωση αυτή που καταθέτει στο Splinter ο Χάμιλτον Νόλαν. 
Κι έπειτα πετάει την βόμβα: «Ήρθε η ώρα που οι μορφωμένοι, αξιοσέβαστοι και ορθολογιστές πρέπει να πουν αυτό που είναι οδυνηρά προφανές: είναι καιρός να σταματήσουμε να σεβόμαστε τους πλούσιους, είναι καιρός να τους κλέψουμε. Σοβαρά».
Γράφοντας με αφορμή την φορολογική μεταρρύθμιση του Τραμπ με την οποία μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές για τα υψηλότερα εισοδήματα, ο Νόλαν φιλοδοξεί να ανάψει φωτιές. 
«Η ανισότητα τρώει ζωντανή την Αμερική… 
Οι ηγέτες μας, πολιτικοί και επιχειρηματίες,  έχουν επιλέξει να υιοθετήσουν ένα σύστημα στο οποίο όσα περισσότερα έχεις τόσο περισσότερα κερδίζεις, και  όσα λιγότερα έχεις, τόσο πιο δύσκολο είναι να δημιουργήσεις πλούτο». 
Για τον αμερικανό σχολιαστή,  αυτό είναι «ένα σύστημα που έχει σχεδιαστεί για την αύξηση της ανισότητας»...
Ο Ομπάμα θεωρούσε τις ανισότητες «κομβική πρόκληση της εποχής μας», ο Τομά Πικετί «έγινε κάτι σαν ροκστάρ, γράφοντας ένα πολύ σκληρό βιβλίο για το θέμα». 
Αλλά «η απάντηση σε αυτή την τρομερή κατάσταση από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ήταν να περάσει ένα νόμο που θα επιδεινώσει δραματικά τις οικονομικές ανισότητες σε αυτή τη χώρα». 
Κάθε απελπισμένη οικογένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες «θα πληρώσει το τίμημα, όταν θα τελειώσουν τα φάρμακα ή δεν θα μπορεί να πληρώσει το ενοίκιο».
Ως εκ τούτου, ακόμη και αν «η βία κατά των ανθρώπων είναι ηθικά λάθος και δεν λύνει τα προβλήματα», σήμερα οι ΗΠΑ κινδυνεύουν «να γίνουν σαν τη Λατινική Αμερική, όπου οι πλούσιοι είναι αναγκασμένοι να ζουν πίσω από τους τοίχους, περιστοιχισμένοι από ένοπλους φρουρούς»
Αν θέλουν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα χρήματα και την ελευθερία, προειδοποιεί ο αρθρογράφος, «θα πρέπει να αρχίσουν να είναι λιγότερο άπληστοι».
Να δούμε ποιος θα κάνει την αρχή....
ΣΧΟΛΙΟ : Μας θυμίζει κάτι αυτή η διαπίστωση - πρόταση του Νόλαν;;; Η ανισότητα τρώει ζωντανή και την Ελλάδα αγαπητέ κ. Νόλαν, και οι ..."ΕΧΟΝΤΕΣ και ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ "υποστηρίζονται φανερά απο το πολιτικό σύστημα"... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: