Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ... ΕΛΛΗΝΙΚΗ Α.Ο.Ζ.


Καθηγητής Γ. Ζουγανέλης


ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ.....
Είναι ενδιαφέρον να δεί κανείς πώς θα τεμαχιζόταν η Ελληνική ΑΟΖ (άσπρη γραμμή στον χάρτη αριστερά) μετά απο αυτονομήσεις περιοχών της χώρας μας.

Στη φωτογραφία σας σχεδίασα πολύ προσεγγιστικά τα όρια των περιοχών αυτών (κίτρινες γραμμές), με βάση στο διαχωρισμό τους, τις περιοχές στις οποίες υπάρχουν κοιτάσματα υδρογοναθράκων (βλέπετε σχετικά εδώ). 

Οι κόκκινες διακεκομμένες  γραμμές αναπαριστούν ήδη εκπεφρασμένες επιθυμίες γειτόνων και "φίλων". Έτσι, διαφαίνεται πως θα υπάρξει η Δυτική Θράκη και τα Νησιά Ανατ. Αιγαίου σαν ένα κράτος. η Στερεά σαν άλλο. η Πελοπόννησος σαν άλλο, η Κρήτη σαν άλλο κοκ. Το κράτος της Κρήτης πιθανόν να αποκομίσει και τα κοιτάσματα υδρογοναθράκων στα Κύθηρα, που υπάρχουν στη περιοχή.

Η περιοχή δεξιά της μαύρης διακεκομμένης γραμμής, στη μέση του Αιγαίου, δεν είναι η περιοχή την οποία η Τουρκία θέλει υπο εκμετάλλευση;

ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ

Πρέπει να έχετε πάντα στο νού σας τον χάρτη των πιθανών θέσεων κοιτασμάτων υδρογοναθράκων της χώρας μας. 
Περιμένω ότι με βάση αυτόν θα εξελιχθούν τα γεωπολιτικά παιγνίδια στη περιοχή, όπως έγινε και με τη Γιουγκοσλαβία. 
Στο μέλλον δεν αποκλείεται να έχουμε μια διαίρεση της χώρας μας ανάλογη με εκείνη που έγινε στη Γιουγκοσλαβία. 
Σε εκείνη τη περίπτωση έγινε πόλεμος για να πάρουν απο τους Γουγκοσλάβους τα πετρέλαια. 
Στην Ελλάδα μετά τη φτωχοποίηση που συνεχίζεται και ένας πόλεμος δεν θα αποκλειόταν αρκεί να βγεί το σχέδιο. 
Υποθετικά όλα αυτά αλλά καλό είναι τα γνωρίζουμε.

Παρατηρείστε στο χάρτη τις θέσεις των κοιτασμάτων υδρογοναθράκων της Γιουγκοσλαβίας (Κροατία παράλια, Σλοβενία, FYROM, Βοιβοδίνα, Βόρειο Κόσοβο) και παρατηρείστε ότι τώρα πλέον η κυρίαρχη τότε Σερβία δεν διαθέτει υδρογονάνθρακες αλλά ούτε και βαρειά βιομηχανία, την οποία κατέστρεψαν τα ΝΑΤΟικά αεροπλάνα στη διάρκεια του πολέμου.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΗΘΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΚΙΣΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ....

Τα ΜΜΕ και το επίπεδο της παιδείας που προσφέρεται έχει αφελληνίσει τον πληθυσμό και παράλληλο τον έχει κάνει πιο αδαή και αδιάφορο σε όσα συμβαίνουν γύρω του. Κάποτε η Ελλάδα έκανε πορείες και αποβιομηχανιζόταν. 
Τώρα δεν κάνει πορείες όταν βρέχει…!

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΡΙΣΕΩΣ

::Ερώτημα: Καταλάβατε γιατί η περιφέρεια Πελοποννήσου που έφτιαξε ο ΓΑΠ με τον Καλλικράτη, δεν περιέχει τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο ; 

::Απάντηση: Μήπως γιατί κατί σύμπτωση στα Βορειοδυτικά της Πελοποννήσου υπάρχει κοίτασμα υδρογονανθράκων;

::Ερώτημα: Μήπως υπάρχει λόγος που δεν θέλει η κυβέρνηση να εξορυχθούν οι υδρογονάθρακες και δίνει άδειες σε περιοχές που οι πιθανότητες είναι σχετικά μικρότερες να βρεθεί κάτι;

::Ερώτημα: Γιατί άραγε η όλη διαδικασία την οποία ακολουθεί το ΥΠΕΚΑ επι Μανιάτη προχωράει με μεγάλη μυστικότητα και όλα εξελίσσονται πολύ αργά;

Ερωτήματα με απλές απαντήσεις πλέον....

Αυτό που με ώθησε να γράψω αυτό το άρθρο είναι ότι οι συμπτώσεις είναι πολλές αυτή τη περίοδο και συνεχώς συσσωρεύονται και άλλες. 
Ελπίζω πραγματικά, όσα γράφω να αποτελούν απλά μια υπόθεση ή ένα ακραίο σενάριο.