Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ... ΣΚΛΗΡΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ....


ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ....

«Καημένε» Αλέξη Τσίπρα
Για μέρες, ο Ελληνας ηγέτης είναι στα τηλέφωνα, προσπαθώντας να εξασφαλίσει τους καλύτερους πιθανούς όρους για τη χώρα του. 
Μέχρι τώρα, με τις προσπάθειές του έχει κερδίσει περισσότερο τον χλευασμό, παρά τον σεβασμό, ιδιαίτερα στη Γερμανία».
Τα παραπάνω αναφέρει το Politico, σε δημοσίευμα με τίτλο «Γιατί η Ελλάδα είναι «de facto» αποικία της Γερμανίας».
Αναφερόμενος στην πιθανότητα ενός συμβιβασμού εντός του Eurogroup, ο Βόλφκανγκ Σόιμπλε υπογράμμισε πως δεν χρειάζεται κανένας συμβιβασμός και έριξε τη «βόμβα»:
Είχαμε καταλήξει σε ένα αποτέλεσμα, οι Έλληνες χρειάζονταν 3 βδομάδες χρόνο ακόμα και για την επικοινωνία (του θέματος) στη χώρα τους. 
Ουσιαστικά με αυτή τη δήλωσή του ο Σόιμπλε βάζει νέα φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, μιας και ουσιαστικά υπονοεί πως τις τελευταίες εβδομάδες δεν γινόταν καμία διαπραγμάτευση επί της ουσίας, απλά η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει χρόνο 3 εβδομάδων, προκειμένου να χειριστεί το θέμα στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εσωτερικό της κυβέρνησης.
Στο θέμα πάντως του ελληνικού χρέους, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέμεινε στη σκληρή στάση λέγοντας πως ισχύει η συμφωνία του Μαΐου 2016 και απλά έχει βρεθεί ένας τρόπος που θα επιτρέψει στη διοίκηση του ΔΝΤ να παραμένει αλλά να μπορεί να χρηματοδοτεί από το 2018.
Αρχικά ήθελαν οι ΤΣΙΠΡΙΖΑΙΟΙ μία «global συμφωνία». Και το χρέος και την ποσοτική χαλάρωση και τα χρήματα της δόσης και όλα.
Μετά ήθελαν ένα αναπτυξιακό πακέτο.
Στη συνέχεια ήθελαν την πρόταση του Σόιμπλε, που είχαν όμως απορρίψει στο προηγούμενο Eurogroup -αν είναι έστω κάπως βελτιωμένη, τώρα θα την δέχονταν. 
Όπως και την πρόταση Γιούνκερ το ’15, που την έβαλαν σε δημοψήφισμα, ο περήφανος λαός είπε «όχι» και μετά ήλθε το 3ο μνημόνιο Σόιμπλε.
Μετά, χάρηκαν με την πρόταση του Γάλλου υπουργού Οικονομίας, την οποία ο Σόιμπλε ούτε καν συζητεί.
Τελικά, ανεπισήμως έβγαινε, αλλά από την κυβέρνηση μέσω «διαρροών», ότι στο χθεσινό Eurogroup, θα τους ικανοποιούσε και μία απλή αναφορά, που θα προσδιορίζει τον χρόνο συζήτησης για το ελληνικό χρέος, για αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές. 
Να αποφασίσει δηλαδή το συμβούλιο υπουργών της ΟΝΕ ότι θα συζητήσει κάτι υπό την αίρεση των πολιτικών εξελίξεων στη Γερμανία.
Αν αυτό λέγεται τακτική, είναι τουλάχιστον καταστροφική. 
Αποτέλεσμα… Επιβάλλονται πρωτογενή πλεονάσματα 2% κατά μέσο όρο ως το 2060 ! ! ! ! ! ! 
Τέτοιο δούλεμα δεν έχει ξαναγίνει....
Λένε ότι …7,4 δισ. Ευρώ απαιτούνται για την δόση του Ιουλίου, δηλαδή αλλάζουν κωδικό, και τα επιπλέον χρήματα μέχρι του ποσού των 8,5, δισ, ευρώ δηλαδή ένα δις δίνονται για την ενίσχυση της ελληνικής Οικονομίας. 
Ως προς τα επιπλέον δάνεια από τον EFSF ύψους 130 δισ. ευρώ προβλέπεται επέκτασή τους για 15 χρόνια, ασφαλώς έντοκα. 
Με την συμφωνία που μόλις χθές πήραμε, οι δανειστές δένουν την ελληνική οικονομία με την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5% μέχρι το 2022.
Αλλά δεν αρκούνται σε αυτό.
Θέλουν να αποσπάσουν την συναίνεση της κυβέρνησης Τσίπρα ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις θα επιτυγχάνουν πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060 ό,τι κι αν συμβεί. 
Και αυτό το θεωρούν θρίαμβο.
Αλλά έχουν γνώση οι φύλακες-δανειστές μας  και πρίν προλάβουν να θριαμβολογήσουν οι ...."σκληρά διαπραγματευόμενοι", τους προσγείωσε απότομα, ο ..... Σόιμπλε: Ας μην έχουν ψευδαισθήσεις οι Έλληνες