Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ / FYROM. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΧΘΕΙ ...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1) Η ΜΟΣΧΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ "ΚΟΨΕΙ' ΤΗ ΝΑΤΟΙΚΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ. 
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ, Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΒΑ ΠΟΤΑΜΟ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΚΟΠΙΩΝ-ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΣΤΕΝΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. 
ΕΤΣΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΗΣΑΝ. 
Η ΣΕΡΒΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ , Η ΣΕΡΒΙΑ, ΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΚΑΙ Η FYROM. ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ, ΟΙ ΑΛΛΕΣ 3 ΧΩΡΕΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. 
Η ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ 29ο ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.
Η ΜΟΣΧΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΡΟΔΩΜΕΝΗ ΓΙΑΤΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ-ΜΟΣΧΑΣ ΗΣΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΕΣ.
2) ΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΡΑΤΟΣ-ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ , ΧΩΡΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ. ΓΥΡΩ ΣΤΟ 35% ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ.
ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΠΡΟΩΘΗΣΑΝ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΝΤΖΟΥΓΚΑΝΟΒΙΤΣ, ΑΡΚΕΤΟΙ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΑΝ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ.
ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ ΡΩΣΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΧΑΝΟΥΝΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΤΟ ΤΙΒΑΤ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΒΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΠΑΡ-ΤΙΒΑΤ-ΚΟΤΟΡ. ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ Η ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΑΦΟΥ ΙΤΑΛΙΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΚΑΙ ΚΡΟΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.
ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ. ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΔΟ Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ.
3) ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ Η ΣΕΡΒΙΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΠΑ, ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΝΙΣΧΥΣΑΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΝ ΣΕΡΒΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΑΣΗ" ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΣΕΡΒΙΑΣ, ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΝ ΕΚΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ( ΑΠΟ 40 ΠΟΥ ΗΣΑΝ ΕΧΟΥΝΕ ΓΙΝΕΙ 126 ).
ΟΜΩΣ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ).
Η ΣΕΡΒΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ, ΑΛΛΑ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΠΤΙΚΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. 
ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΕ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ, ΕΝΩ ΑΝΕΜΕΝΑΝ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, Ο ΠΡΩΗΝ ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΡΑΝΤΕΦ ΤΑ ΓΥΡΙΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ, ΕΝΩ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Η ΤΡΙΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΤΟΥ ΜΠΟΡΙΣ ΜΠΟΡΙΣΩΦ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΜΠΟΡΙΣΩΦ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΑΚΑΤΣΑΝΩΦ-ΣΙΜΕΟΝΩΦ- ΣΙΝΤΕΡΩΦ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ "ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΩΣ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ. ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΕΙ ΦΙΛΟΝΑΤΟΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ.
ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΟΥ ΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΣ ΣΕΡΒΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ.
4) Η ΡΩΣΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΣΤΗΝ FYROM ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΚΑΜΗΝΟ ΗΤΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ, ΤΟΥ ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΡΟΑΤΙΑΣ-ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ "ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ' ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. 
ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΕΙΧΕ ΣΤΡΑΦΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ, ΑΝ ΚΑΙ Ο ΥΠΕΞ ΤΗΣ FYROM ΠΟΠΟΦΣΚΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΡΩΣΙΑ. ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΙΧΑΝ 'ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ' ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΒΕΛΙΚΟΦΣΚΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΝΑΠΟΛΙ, ΕΝΩ Ο ΕΝΑΣ ΕΙΧΕ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. 
ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΑΝ, ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΕΙΧΕ ΜΕΙΩΣΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΕ ΝΑΤΟΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΜΠΟΣΙΑ.ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΝ ΣΥΓΚΛΙΝΩΝ ΠΡΟΣ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑ. ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΖΑΕΦ.
5) ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2016 ΚΑΙ Η ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΖΑΕΦ ΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ( ΠΗΡΕ 49 ΕΔΡΕΣ ) ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ-ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΡΑΙΧΑΡΝΤ ΠΡΙΜΠΕ / ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΛΠ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. 
ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΙΒΑΝΩΦ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ, ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΡΩΣΙΑΣ, ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΣΟΙΓΚΟΥ, ΕΝΩ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ( ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΤΟ ΠΗΡΑΝΕ ΕΙΔΗΣΗ ) Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ FSB ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΜΠΟΡΤΝΙΚΩΦ. 
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.ΕΤΣΙ ΑΠΟ 11 "ΦΑΝΕΡΟΥΣ" , ΦΘΑΣΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ 50..... 
Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΜΠΕΙΛΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΧΕ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ. 
ΕΝΩ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ KFOR ΙΤΑΛΟΣ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΖΟΒΑΝΙ ΦΟΥΝΓΚΟ ΣΕ ΔΥΟ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΣΟΒΟΥ-FYROM ΕΓΡΑΨΕ ΔΙΑΦΟΡΑ....
6) ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΩΝ ΣΕ ΚΟΙΛΑΔΑ ΠΡΕΣΕΒΟ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΕΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΔΥΟ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΚΟΣΟΒΑΡΟΙ.
Ο ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ. ΔΙΕΚΡΙΝΑΝ ΟΤΙ Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ.
ΠΡΙΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ, ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ....ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓ ΑΜΥΝΑΣ....ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ 'ΛΥΚΩΝ". 
Ο ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ CIA ΤΖΩΝ ΜΠΡΕΝΑΝ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ. ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΨΕΥΤΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ...ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ.
7) Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ -ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ-ΕΙΧΕ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 6-8 ΜΗΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ -ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕΡΒΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΤΥΧΕΙ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ. 
ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΠΑΦΕΣ ΣΕ ΣΤΡΟΥΜΝΙΤΣΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ. ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΙ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ /ΣΤΕΝΑ ΣΥΝΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ....(ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΜΟΥ ΔΙΕΡΕΥΝΑΤΑΙ...ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΒΑΡΙΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ...).
ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΚΑΝ ΔΙΑΦΟΡΑ....
8) ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΑΝ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ-ΜΕΣΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΟΥΛΗΣ. 
ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΑΛΑΤ ΤΖΑΦΕΡΙ, ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΑΧΜΕΤΙ. 
ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΗΘΕΛΑΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. 
ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΔΟΘΕΙ ΤΟ 'ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ 7 ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ...ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ. 
ΕΤΣΙ ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΟΒΑΡΟΣ ΧΑΣΙΜ ΘΑΤΣΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΖΑΦΕΡΙ .
ΚΑΙΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΚΟ UCK.
ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΝ ΠΙΟ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗ ΜΕΝΤΟΥΧ ΘΑΤΣΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ ΓΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ( ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΚΗ ) ΗΤΑΝ ΤΟ " ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΖΟΡΑΝ ΖΑΕΦ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΤΟΒΟ-ΝΤΕΜΠΑΡ-ΓΚΟΣΤΙΒΑΡ-ΑΡΑΤΣΙΝΟΒΟ-ΤΑΝΟΥΣΕΦΣΚΙ ΚΛΠ.
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΖΩΝΤΑΝΑ....
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΧΡΟΝΟΣ. ΑΥΤΑ. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ. 
ΑΝ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η ΕΕ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ....