Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Τους ανέργους ... μας έχουν «γραμμένους» ...

Κατά συνέπεια, είναι αυτονόητο ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να «φροντίζει» ιδιαίτερα την πολύτιμη πελατεία της, η οποία βεβαίως είναι σε σημαντικό βαθμό αυτή που δημιουργήθηκε από το πασοκικό κράτος.

Για την πολιτική εξουσία στη χώρα, προέχει η διαιώνιση του «πελατειακού / κομματικού κράτους», η οποία αποτελείται απο σταθερούς και αλλοτριωμένους στο «σύστημα» ψηφοφόρους και όχι μόνο. 
Οι άνεργοι είμαστε 2ης κατηγορίας πολίτες και ..ασταθείς στις επιλογές μας.

Ως εκ τούτου, γιατί να τους ενδιαφέρουμε οι άνεργοι ; 
Σ' εμάς λένε δυο-τρεις μπαρούφες, μας υπόσχονται φύκια για μεταξωτές κορδέλλες κι από όσους εξ ημών είναι κορόϊδα, αποσπούν και την ψήφο μας, εκτός απο την ανοχή μας. 
Αντίθετα, στις γραφειοκρατικές νομενκλατούρες, πρέπει και δίνουν ...εκ των προτέρων. 
Διότι πείθονται να δώσουν την ψήφο τους, επί τη ... επιδείξει. 
Υπ' αυτή την έννοια, μία αυταρχική εξουσία, ... τους ανέργους τους έχει «γραμμένους…».
Αυτά άλλωστε μας τεκμηρίωσε και ο γνωστός Σουηδός οικονομολόγος και συγγραφέας Γιόχαν Νόρμπεργκ, πρώην αναρχικός και σήμερα ένας από τους εγκυρότερους μελετητές της ελεύθερης οικονομίας και του ρόλου της παγκοσμιοποίησης, στην ανάπτυξη και επέκταση της ευημερίας.
Από θεωρητικής, αλλά και από πρακτικής πλευράς, οι πολιτικές παρατάξεις που εμπνέονται από ολοκληρωτικά θεωρητικά σχήματα, ναι μεν στηρίζονται στην πολιτική εξαπάτηση και την πρώτη της ύλη, τον λαϊκισμό, όμως αισθάνονται και βαθύτατη αποστροφή προς την δημοκρατία και τον λαό – τον οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, επικαλούνται για να δικαιολογήσουν ατοπήματα, βίαιες παραβιάσεις δικαιωμάτων και αυταρχικές μορφές διακυβέρνησης.
Επι πλέον χαρακτηριστικό αυτών των ... «δήθεν»  προοδευτικών  πολιτικών σχηματισμών, είναι ότι στηρίζονται σε ομάδες συμφερόντων, με τις οποίες μοιράζονται την εξουσία, εις βάρος των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων.
Τυχαία ο κ. Σκουρλέτης πρόσφατα -το δημοσιοποίησε κιόλας, μετά «Βαίων και κλάδων»- αναφέρθηκε σε μονιμοποίηση 30-40.000 συμβασιούχων, όταν το παρόν Μνημόνιο το απαγορέυει γραπτά κάτι τέτοιο και μάλιστα επειδή οι ... δανειστές  το έμαθαν, μας έβαλαν κι άλλο περιορισμό ( απο 1/5 σε 1/3 );
Είναι άλλωστε γνωστόν τοις πάσι, ότι ο δημόσιος τομέας  και όχι μόνο, είναι το βασικό στήριγμα της εκάστοτε εξουσίας, την οποίαν επίσης στηρίζουν κρατικοδίαιτα επιχειρηματικά συμφέροντα και εξωκυβερνητικές συντεχνίες.
Είναι αυτονόητο ότι η εκάστοτε κυβέρνηση, έχει κάθε λόγο να «φροντίζει» ιδιαίτερα την πολύτιμη πελατεία της, της οποίας κάποιο μεγάλο κομμάτι, τους ψηφίζει πολλές φορές ενάντια στα συμφέροντα του υπόλοιπου λαού...
Επομένως, η τελευταία σκοτούρα της κυβέρνησης, είναι οι άνεργοι και η ανάπτυξη μέσω επενδύσεων.
Ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας, προϋποθέτουν ισχυρές παραγωγικές επενδύσεις, οι οποίες πρέπει να έχουν κυρίως, ...βάθος χρόνου. 
Φυσικά στις παραγωγικές επενδύσεις, απαιτείται κατ' ελάχιστον απο τους επενδυτές, ένα σταθερό και απελευθερωμένο περιβάλλον, με λιγότερη γραφειοκρατία, και ευνοϊκό κλίμα απέναντι στην επιχειρηματικότητα και τον αναπτυξιακό της ρόλο.
Δηλ. το ΑΝΤΙΘΕΤΟ του περιβάλλοντος, που  όχι μόνον δεν  υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά η παρούσα κυβέρνηση δεν θέλει και να υπάρξει, καθ’ όσον αντίκεινται στον λαϊκισμό και την «δήθεν» προοδευτική ιδεολογία της ( τη θυμούνται όταν τους συμφέρει ). 
Το δε επενδυτικό κλίμα χειροτερεύει συνεχώς, μετά και τις συνεχείς και ... «σκληρές» διαπραγματεύσεις και δεν πρόκειται να βελτιωθεί... 
Αλλά δεν τους ενδιαφέρει... γι' αυτό και θριαμβολογούν μετά απο κάθε διαπραγμάτευση....
Ας είναι καλά τα ... κορόϊδα που...πληρώνουν....
Όπως επισημαίνεται από επιχειρηματικούς κύκλους, η αθέτηση συμβάσεων και η αδυναμία προστασίας τους, που παρά το παγκόσμιο δυσμενές κλίμα επένδυσαν στην Ελλάδα, προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί, σοβαρές ζημιές στην αξιοπιστία της χώρας.
Από την άλλη πλευρά, η δύσκολη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων στην Ελλάδα χειροτέρευσε κι αυτό σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση, στέλνουν τις υγιείς επιχειρήσεις στα Βαλκάνια και στη Κύπρο, ενώ και οι εξαγωγές, χάνουν σταδιακά την δυναμική τους, εμφανίζοντας πλέον ρυθμούς μείωσης.
Αλλά και η συνεχής αναζήτηση νέων φόρων για την κάλυψη των ελλειμμάτων του κρατικού προϋπολογισμού, καθώς οι φιλόδοξοι στόχοι εσόδων διαψεύδονται συνεχώς και αδιαλείπτως, σε μία οικονομία που λυγίζει κάτω από το βάρος της υπερφορολόγησης, πιέζουν τις εναπομείνασες επιχειρήσεις να φύγουν απο τη χώρα.
Άλλωστε, κύριο μέλημα της παρούσης πολιτικής εξουσίας είναι η διαιώνιση του συντεχνιακού / πελατειακού κράτους.
Οπότε η περί ανέργων και επενδύσεων συζήτηση καθίσταται περιττή
Απορώ γιατί πληρώνουμε τον μεγάλο μισθό -είμαι σίγουρος- της κ. Αντωνοπούλου ( την φέραμε και απο τις ΗΠΑ τρομάρα της ), όταν το μόνο που κατόρθωσε  2 χρόνια τώρα, ήταν να καθυστερήσει τα προγράμματα ΕΣΠΑ, να τα μειώσει και να τα σπάσει, ώστε να δείξει ότι ... εργαζόταν «σκληρά» κι αυτή.
Το μόνο που κατάφερε στην ουσία, ήταν να μας υποτιμήσει τη νοημοσύνη..., αλλά ίσως να το κατάφερε σε κάποιο μέρος της κοινωνίας που, ...είναι άνετο οικονομικά.
Ενδεχομένως, το ... «πρόβλημα» ΑΝΕΡΓΙΑ, να χρησιμοποιείται για την εκφώνηση πανηγυρικών λόγων και την δημιουργία εντυπώσεων, όμως κατά βάθος η πολιτική τους, είναι ανύπαρκτη.
Διότι, πως αλλιώς να εξηγήσω το γεγονός ότι, σε μία χώρα με περίπου 1.500.000 ανέργους, η κυβέρνησηπροκλητικά στο νέο μνημόνιο που καθαρογράφεται πλέον, ΔΕΧΘΗΚΕ ήδη μειώσεις σε ΟΛΑ τα επιδόματα που σχετίζονται με την ΑΝΕΡΓΙΑ και τη ΦΤΩΧΕΙΑ ;
Παράλληλα, η εφαρμογή του Ν.4262/2014 για την αδειοδοτήση των επιχειρήσεων, μετατίθεται για το ...2018, μάλλον για να προλάβουν κάποιοι με ...«ξένα ονόματα», να βάλουν τις κουτάλες τους στο Ελληνικό μέλι…
Με εκείνα και με τ' άλλα, για 7η συνεχή χρονιά ο υφεσιακός δρόμος της πραγματικής οικονομίας και η περιφρόνηση προς τους ανέργους νέους και ηλικιωμένους συνεχίζεται κανονικά και με τον νόμο και ΔΕΝ αντιδρά ΚΑΝΕΙΣ μας..... 
Και να ήμασταν ΜΟΝΟ εμείς ; 
Το ίδιο συμβαίνει και με τους πολύτεκνους και άλλες ευαίσθητες οικονομικά κοινωνικές ομάδες...
ΔΕΝ θέλω να σκέπτομαι τους συνδυασμούς των κοινωνικών ομάδων αυτών ( π.χ. ΑΝΕΡΓΟΣ και ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ... )
Θεωρώ ότι πλέον, η πιό ευλογημένη χώρα του κόσμου, έχει καταστεί μια αδύναμη, γερασμένη και οπισθοδρομική χώρα, διότι στην εξουσία μαζεύτηκαν επιτήδειοι και αδίστακτοι καιροσκόποι... που το μόνο που τους ενδιαφέρει, είνια η καρέκλα τους και η δημιουργία κομματικού στρατού που θα τους διατηρήσει εκεί.
Απο την πλευρά μας, του λαού, θέλω να διατηρώ την ΕΛΠΙΔΑ, ότι λίαν συντόμως θα ξυπνήσουμε, έστω κάποιοι ... και θα θέσουμε τις βάσεις για τη νέα Χριστιανική Ελλάδα...
Κώστας Μίχος