Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ;

Σχετική εικόνα

Ή ΠΟΣΟ ΙΚΑΝΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ;


Παίρνοντας ως δεδομένο, την αξιόπιστη πληροφορία απο τον φίλο Θανάση Δρούγο, για ύπαρξη σχεδίου Β’ εκ μέρους των Αμερικανών προς τον Ερντογάν, ώστε να κατευνάσουν τις αντιδράσεις του για την ίδρυση του Κουρδικού κράτους, μου δημιουργούνται πολλά και αναπάντητα ερωτήματα για τους δικούς μας πολιτικούς, όλης της Μεταπολίτευσης, αλλά και τους «δήθεν»… αριστερούς που τους δώσαμε σαν λαός, την ακατάλληλη στιγμή, τα ηνία της χώρας ( και μάλιστα εις διπλούν ), ελπίζοντας ότι θα βγούν πραγματικοί επαναστάτες, σαν αριστεροί που βαυκαλίζονταν ότι είναι.
Φαίνεται ΔΕΝ μας πέρασε καν από το μυαλό, ότι ...«κατά τον λαόν και οι άρχοντες αυτού»…
ΔΕΝ γνωρίζω πόσοι Έλληνες έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε αυτοκριτική στις πράξεις μας, ώστε να διορθώνουμε τα λάθη μας, που έτσι κι αλλιώς, ανθρώπινα είναι….
Γεγονός όμως είναι, ότι κάναμε την χειρότερη επιλογή την πιο ακατάλληλη στιγμή, σαν λαός, που ΟΛΑ γύρω μας αλλάζουν, γιατί έτσι αποφάσισαν … οι ΜΕΓΑΛΟΙ της γής.
Και βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά, -μια άκρως ευλογημένη από το Θεό χώρα- με πλούσιο έδαφος και υπέδαφος, να είμαστε θεατές των εξελίξεων στη γειτονιά μας, να αποφασίζουν οι ΜΕΓΑΛΟΙ για ΕΜΑΣ, αλλά χωρίς τους ηγέτες που εμείς διαλέξαμε, γιατί δυστυχώς είναι σαν κι εμάς. ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ.
Δουλεύουν δηλ. για τη πάρτη τους και όχι για την ΕΛΛΑΔΑ.
Ακριβώς όπως συμπεριφέρεται η μεγάλη μάζα του Ελληνικού λαού.
Αυτή η μάζα του περίπου 55% που ψηφίζει και αποφασίζει, να ΜΗΝ καταλαβαίνει και αντιλαμβάνεται τους κινδύνους που μας κυκλώνουν πιά, αλλά μόνο τα συμφεροντάκια τους.
Οι ΗΠΑ μαζί με το Ισραήλ φαίνονται αποφασισμένοι και θα δημιουργήσουν το Κουρδικό Κράτος ( που μας έχουν προειδοποιήσει και οι προφήτες μας ).
Είναι μια γεωπολιτική στρατηγική ετών. 
Ο Ερντογάν όμως είναι το ίδιο αποφασισμένος να μην το επιτρέψει, τουλάχιστον όχι χωρίς σοβαρά ανταλλάγματα.
Γι αυτό και η Ρωσία τον άφησε να μπει στη Συρία.
Τελικά τι πήρε η τουρκία και ο Ερντογάν από αυτό το σκληρό μπρα ντε φερ που διεξήχθηκε στον Λευκό Οίκο, ενώ εμείς στη Βουλή των Ελλήνων, παίζουμε με τις λέξεις και τις … «δήθεν» απειλές ένθεν και ένθεν, αποδεικνύοντας πόσο αφελείς και αδιάφοροι είμαστε ;
Ηδη ο Τραμπ στις πρώτες δηλώσεις του, έκανε λόγο για παράδοση των οπλικών συστημάτων που έχει παραγγείλει η Τουρκία, ( εννοεί και τα F-35 ;)  αλλά υπάρχει μυστικοπάθεια και «άκρα του τάφου σιωπή», ως προς το ΤΙ και από ΠΟΥ θα πάρει ο Ερντογάν το αντάλλαγμα, για την υποχώρηση του στο θέμα των Κούρδων της Συρίας…
Μόνο εγώ υποψιάζομαι, ότι το σχέδιο Β’ των Αμερικανών, έχει να κάνει με το Αιγαίο και τα ενεργειακά αποθέματα στην Α. Μεσόγειο ;
Από την άλλη, βλέπω τον πρόεδρο της τουρκίας, τον … «ψυχοπαθή», όπως τον χαρακτηρίζουν πολλοί αρθρογράφοι ιθαγενείς, αλλά και ξένοι, να πηγαίνει 15νθήμερη περιοδεία, στα κέντρα λήψης αποφάσεων του σημερινού κόσμου, όταν οι δικοί μας, το μόνο που κατάφεραν και είναι ευχαριστημένοι ( έκαναν και το κομμάτι τους, φάνηκε από τις φωτο και τις δηλώσεις τους ) πήγαν μέχρι τη Κίνα, μπας και καταφέρουν να πάρουν κανά ξεροκόμματο, από την χάραξη του ΝΕΟΥ ΔΡΟΜΟΥ του ΜΕΤΑΞΙΟΥ, παρ’ ότι είμαστε στο κέντρο ακριβώς, αυτού του ΝΕΟΥ ΔΡΟΜΟΥ…..
Αλλά ποιος ασχολείται τώρα με λεπτομέρειες ;;;
Πάντως για τα έστω πενιχρά αποτελέσματα του ταξιδιού στη Κίνα, δεν αισιοδοξώ καθόλου, γιατί αν κατάφερναν κάτι καλό, θα είχαν στήσει πανηγύρι…..ως είθιστε αφού … τα πανηγύρια ( και μάλιστα τα προκαταβολικά ), είναι χαρακτηριστικό του λαού μας.
Γεγονός όμως είναι, ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας με το 15νθήμερο αυτό,… παζάρέψε ( να η ειδοποιός διαφορά από τους δικούς μας … «καλοθελητές και νεροκουβαλητές» ) χάραξε, αναθεώρησε πολιτικές και σίγουρα έκλεισε και δουλειές…
Το σίγουρο πάντως είναι, ότι ο Ερντογάν παζάρεψε τη θέση της Τουρκίας στη σύγχρονη γεωπολιτική σκακιέρα, γεγονός που θα επηρεάσει αμεσότατα κι εμάς…
ΔΕΝ είναι τυχαίο, ότι οι τούρκοι τα τελευταία χρόνια παραβιάζουν ασύστολα … στο Αιγαίο…. σαν να μας προετοιμάζουν για τα επερχόμενα, αλλά εμείς απλά παρακολουθούμε ….. ως είθηστε….
Διότι το ευλογημένο Αιγαίο κρύβει θησαυρούς, που και στην οικονομική κρίση που ζούμε ( ΕΚΤΟΣ από την πνευματική ), ίσως με διαφορετικούς κυβερνήτες, θα μας έδιναν την … ΘΕΙΑ ΛΥΣΗ που εναγωνίως οι πολλοί Έλληνες ψάχνουμε και δεν βρίσκουμε….
Τώρα όμως, έχουμε τώρα μπροστά μας τα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ του σκληρότερου Μνημονίου, που μεθαύριο θα περάσουν και πάλι αναίμακτα στη Βουλή και που αν επιτρέψει ο καλός Θεός, ίσως να μας «λιώσουν» από την βάρβαρη σκληρότητά τους…..
Ελπίζω η υπερβολική αγάπη του Θεού μας, να μην το επιτρέψει, παρά του ότι τον απογοητεύσαμε και τον απογοητεύουμε καθημερινά.
Κώστας Μίχος