Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΑΘΑΝΑΤΗ .....

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΛΑΔΑ ΑΘΑΝΑΤΗ

ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ !


Σε αντίθεση με τη θλιβερή ελληνική πραγματικότητα η τουρκική βιομηχανία είναι πλέον σε θέση να παράξει μια πλειάδα συστημάτων, που θα αποτελέσουν ίσως την αιχμή του δόρατος σε μια μελλοντική ελληνοτουρκική σύγκρουση.
Φυσικά υπάρχει και σχέδιο για τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος, για το οποίο οι φίλοι και σύμμαχοι Άγγλοι , εξέφρασαν την επιθυμία τους, να το εξοπλίσουν με κινητήρες Rolls Royce !
Παράλληλα με τα ανωτέρω, ο Ερντογάν, ο εκπρόσωπος του Θεού στον κόσμο, ο προστάτης των απανταχού μουσουλμάνων (σουνιτών… οι άλλοι είναι κατώτεροι), ο απόλυτος ηγεμώνας και «πατερούλης» του έθνους, περιτριγυρισμένος από ... "αυλικούς-πραιτωριανούς" που ψάχνουν για λίγη αναγνώριση, δημιουργεί ολοένα και πιο άκαμπτη πολιτική σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα.
Ειδικά όμως όσον αφορά τα ελληνικά ζητήματα το ανησυχητικό είναι η ποιοτική αναβάθμιση τόσο της πολιτικής που ακολουθεί όσο και της στρατιωτικής μηχανής που αποτελεί το μακρύ του χέρι.
Από τη μια παράνομη NAVTEX στην άλλη, ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και εν δυνάμει ΑΟΖ, ασκήσεις νηοψίας στο Αιγαίο (!) και άλλα πολλά που δείχνουν αν μη τι άλλο, μια αποφασιστικότητα.
Ποιος είναι λοιπόν ο αντικειμενικός σκοπός;
Μα φυσικά η επέκταση προς δυσμάς διότι γνωρίζει ήδη, ότι  έχασε το παιχνίδι στα ανατολικά, όπως ενημερώθηκε ήδη χθές απο τον πλανητάρχη....
Παιχνίδι - πόλεμος, που ο ίδιος προκάλεσε σε σύμπνοια με το ISIS, που δεν του βγαίνει μέχρι στιγμής.
Το θράσος του όμως απύθμενο. Διοργάνωσε μέχρι και συλλαλητήριο μπροστά στο Λευκό Οίκο προς υποστήριξη του ιδίου σουλτάνου…
Και αφού βρίσκει .... καλά κάνει.
Από την άλλη πλευρά στον πλανήτη Ελλάδα, επικρατούν σκληρές και οσονούπω απάνθρωπες καιρικές συνθήκες, αλλά εμείς οι ιθαγενείς ... είμαστε πέρα βρέχει....
Η αφέλεια τόσο της πολικής εξουσίας αλλά και η ημιμάθεια και αδιαφορία του κάθε Έλληνα πολίτη, δημιουργούν όλες τις κατάλληλες συνθήκες για τη δορυφοροποίηση της ευλογημένης χώρας μας, από την Τουρκία και μάλιστα φοβάμαι, δίχως να πέσει μια τουφεκιά.
Άλλωστε ούτε που λήφθηκε στα υπ’ όψιν, αππο το φιλοθεάμον κοινό, ότι ακόμη και ττο Ελληνικό «Survivor» είναι τούρκικη παραγωγή ! ! ! Αντίθετα αύξησε τα ποσοστά του. Το βλέπουν ανελλειπώς οι 7 στους 10 Έλληνες…..μάλλον ΜΟΝΟ οι μετανάστες δεν το βλέπουν μόνο.
Ούτε βλέπω καμμία αντίδραση εκ μέρους των πολιτών, για το ... εξευτελιστικό ξεπούλημα της ΕΛΒΟ, στους αντιπάλους μας, μέσω συνεργατών τους, νοτιοαφρικάνων.
Σχετική εικόνα
Υπο τέτοιες συνθήκες αδράνοιας και αδιαφορίας των πολιτων, ο λόγος ύπαρξης των περισσοτέρων αντι-μνημονιακών, ανεξάρτητων και χωρίς κερδοσκοπικό σκοπό blogs, είναι ουτοπία.....
Οι εκτεταμένες εξοπλιστικές προσπάθειες της Τουρκίας τα τελευταία 10 χρόνια έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν καρπούς και να μετατρέπουν τη χώρα σε στρατιωτική δύναμη υπολογίσιμη και από τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ…..
Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι, η ολοένα και αυξανόμενη βιομηχανική απεξάρτηση των Τούρκων από τους ξένους, τους δίνει το «δικαίωμα» να καβαλούν το καλάμι και με το δίκιο τους.
Η σύγκριση μεταξύ των δυο χωρών είναι απελπιστική.
Η Ελλάδα δεν έχει δώσει φράγκο από τα χρόνια του Καραμανλή για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων τουλάχιστον στα κύρια οπλικά συστήματα, τα οποία απλά γηράσκουν και δεν αναβαθμίζονται.
Το ίδιο συμβαίνει και στην αντιαεροπορική άμυνα της χώρας.
Και ακόμα δεν έχουν έρθει τα F-35 στην Τουρκία, που φαίνεται ότι τα παίρνουν, όπως ανακοίνωσε δημόσια ο Αμερικανός πρόεδρος, για να αλλάξει δραματικά το ισοζύγιο ισχύος.
Τα ίδια δυστυχώς λαμβάνουν χώρα και στην Κύπρο στην οποία επικρατεί απόλυτη εξοπλιστική άπνοια εδώ και χρόνια.
Γενικά ο Ελληνισμός διάγει σε έναν "νιρβάνα", που δεν ξέρω που θα μας καταλήξει, αλλά μόνο που τον φαντάζομαι, .... απελπίζομαι.
Αντίθετα, η μόνη μας ενασχόληση είναι οι μισθοί, οι συντάξεις, το «άσυλο» του Δημοσίου, η εξολόθρευση του ιδιωτικού τομέα και φυσικά το μεγάλο εθνικό θέμα του… ελληνικού, με τούρκικη παραγωγή Survivor.
Είναι όμως απορίας άξιο πως θα συνεχίσουν αυτά να μας απασχολούν εάν χαθεί το Αιγαίο ή η Θράκη ή η Κύπρος....
Ή και κάποια νησιά του ανατολικού Αιγαίου στα οποία πλέον οι καλοί μας γείτονες, μας «απαγορεύουν» να κάνουμε ασκήσεις, ή να τα επισκέπτονται Υπουργοί και στρατηγοί, γιατί τα θεωρούν ... τουρκικά ! ! !
Για τον απλούστατο λόγο, διότι αισθάνονται και είναι ισχυροί. Επιβάλοντας με το έτσι θέλω, τον νόμο της ζούγκλας, λόγω της δικής μας αδράνοιας και αδιαφορίας.
Η συστηματική και άξια θαυμασμού πολιτική ( όσο και αν τους ζηλεύουμε ), που ακολούθησαν οι Τούρκοι όσον αφορά τον τομέα των εξοπλισμών και την ενίσχυση της αμυντικής τους βιομηχανίας είναι ικανή να δημιουργήσει τετελεσμένα μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια.
Η συστηματική έρευνα και ανάπτυξη ειδικά πυραυλικών μέσων που θα έχουν εμβέλεια που θα καλύπτει Αθήνα και Θεσσαλονίκη και Κρήτη, θα καθορίσει τον νικητή, χωρίς μια σταγόνα αίμα.
Η απειλή χρήσης βίας και η βέβαιη λόγω εξοπλιστικής άπνοιας αδυναμία της Ελλάδος να την αντιμετωπίσει, θα δώσει τη λαβή στις υποτακτικές ελληνικές κυβερνήσεις να παραδώσουν αμαχητί κάθε κυριαρχικό δικαίωμα ή και τα όποια ... νησάκια μας.
Φαίνεται αγνοούμε ΟΛΟΙ μας, τι σημαίνει να δείχνουμε αδυναμία και αδιαφορία σε ηγέτες τύπου Ερντογάν....
Έχει φτάσει πια η ώρα να δούμε την αλήθεια κατάματα και να αφήσουμε τη γνωστή ελληνική αδιαφορία για όλα και να δούμε τη νέα κατάσταση που εινια πλέον μπροστά μας.
Σχετική εικόνα
Η μόνη ουσιαστική ελπίδα για τον Ελληνισμό στα επόμενα χρόνια, θα ήταν η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που βρίσκονται σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο μέσα στην ελληνική ΑΟΖ, αλλά πλέον με την ύπαρξη σχεδίου Β’ των Αμερικανών, για να κατευνάσουν τον Ερντογάν, φοβάμαι, χάθηκε κι αυτή….
Πιθανόν κανείς να μη γνωρίζει ακριβώς τις ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται υποθαλάσσια όμως η παράδοσή τους στους Τούρκους θα ισοδυναμεί με εθνικό έγκλημα και προδοσία.
Με δεδομένη την οικονομική κατοχή στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται η χώρα για τις επόμενες δεκαετίες οι υδρογονάνθρακες θα αποτελούσαν τη μόνη ελπίδα για την επιβίωση του έθνους, δίχως να χρειάζονταν εξοντωτικά μέτρα κατά του λαού.
Παράλληλα, θα έδινε τη δυνατότητα στις ελληνικές κυβερνήσεις να δώσουν τα απαραίτητα κίνητρα για την αύξηση του πληθυσμού και να σταματήσει η φυγή των νέων που είναι αδύνατον να αναπληρωθεί.
Είναι πια καιρός η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να ξεπεράσει το Φοβικό Σύνδρομο απέναντι στην Άγκυρα αλλά και στους υπόλοιπους ξένους (ας κάνουν ψυχοθεραπείες…) και να πιάσουν δουλειά ξεχνώντας τα κοκτέιλ πάρτι και τις συναντήσεις χωρίς νόημα.
Η χώρα επένδυσε υπέρ του δέοντος στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η εδαφική της ακεραιότητα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αλλά τα αποτελέσματα τώρα που οι παραβιάσεις είναι καθημερινότητα, είναι απογοητευτικά για τους … «υποτιθέμενους» εταίρους…
Κανείς από το ΝΑΤΟ ή την Ε.Ε. δεν θα πολεμήσει για εμάς. Κανείς επίσης απο αυτούς τους ... "δήθεν" συναιτέρους και εταίρους, δεν θα πάρει το μέρος μας εάν ηττηθούμε, σε μια περιορισμένης διάρκειας σύγκρουση, όπως επεξεργάζονται οι ... "ισχυροί" το σενάριο, για να δώσουμε "μπιρ παρά", τον υπόγειο πλούτο μας.
Όλοι θα μας παροτρύνουν να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κι εκεί το παιχνίδι είναι χαμένο πρίν καν αρχίσει...
Σχετική εικόνα
Εν κατακλείδι : Οφείλουμε να ξυπνήσουμε απο το λήθαργο που μας έχουν ρίξει ηθελημένα οι εταίροι μας, σε συνεργασία με τους προσκυνημένους πολιτικούς μας όλων των χρωμάτων κια των παρατάξεων, και να ξαναβρούμε την αγάπη πρός τον συνέλληνα, πρίν είναι ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ…..
Γιατί "η ισχύς είναι εν τη ενώσει και ΟΧΙ εν τη διαρέσει"....
Αυτό δείχνει άλλωστε και η μακρόχρονη ιστορία μας.
Η οποία μας υπενθυμίζει ακριβώς αυτό. 
Ότι ΜΟΝΟ ενωμένοι πετύχαμε θριάμβους κι ότι είναι στο DNA μας, να είμαστε διχασμένοι....
Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΛΑΔΑ ΑΘΑΝΑΤΗ
Θα το επιτρέψουμε ;;;;
Κώστας Μίχος