Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

Την Κυριακή το σκήνωμα της Αγίας Ελένης από την Βενετία στην Αθήνα !

Αγίας Ελένης

1700 χρόνια μετά επιστρέφει στην Ελλάδα

Η επίσημη υποδοχή του Τιμίου Σταυρού και του ιερού Σκηνώματος της Αγίας Ελένης θα γίνει τη Κυριακή 14 Μαΐου, ώρα 6.30 το απόγευμα, μπροστά από το Δημαρχείο Αιγάλεω (επί της Ιεράς Οδού) από τον Αρχιεπσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλδος κ. Ιερνυμο.
Αυτή τη χρονιά η Αποστολική Διακονία της Εκκλησας της Ελλάδος εορτάζει, με τη χάρη του Θεού, 80 χρόνια διακονίας και προσφοράς στην οικουμένη. 
Το αποκορύφωμα αυτής της επετείου θα είναι η υποδοχή με τιμή και λαμπρότητα, κατά μήνα Μάιο, του Τιμίου Ξύλου και του Ιερού Σκηνώματος της Αγας Ελνης της Ισαποστλου, μητρός του Μεγάλου Κωνσταντίνου, του πρώτου Χριστιανού Αυτοκράτορα.
Το πρόσωπο της Αγας μας αποκαλύπτει την ίδια την καρδιά της Ορθοδοξας, τον πνευματικό αγώνα των Αγων, την ταπείνωσή τους, την αγάπη τους για τον άνθρωπο, την υπέρβαση του φόβου του θανάτου. 
Γι’ αυτό επικαλούμαστε την Αγα να γίνει η ικέτιδα της κλήσεως και της παρακλήσεώς μας και προσερχόμαστε ταπεινοί προσκυνητές στο χαριτόβρυτο Ιερ Σκήνωμά της.
Το Τίμιο Ξύλο και το Ιερ Σκήνωμα της Αγας Ελνης θα παραμείνουν στον Προσκυνηματικό Ναό της Αγας Βαρβάρας του ομωνύμου Δήμου Αττικής (κοντά στο Αιγάλεω), από 14 Μαΐου έως και 15 Ιουνου 2017.
Η επίσημη υποδοχή θα γίνει τη Κυριακή 14 Μαΐου 2017, ώρα 6.30 απογευματινή, μπροστά από το Δημαρχείο Αιγάλεω (επί της Ιεράς Οδού) από τον Μακαριώτατο Αρχιεπσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλδος κ.κ. Ιερνυμο Β'