Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Αφιερωμένο στο Ισραήλ που θέλει τον αγωγό με την Τουρκία…

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΣΡΑΗΛ - ΤΟΥΡΚΙΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ ;


Σαν ανέκδοτο μοιάζουν τα λόγια του υπεύθυνου για τα ενεργειακά υπουργού του Ισραήλ, που κόντεψε να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο δίνοντας την εντύπωση ότι έχει επέλθει θεαματική στροφή στις σχέσεις με την Ελλάδα και την Κύπρο, μιλώντας εξαιρετικά «απρόσεκτα» για την ενεργειακή συνεργασία με την Άγκυρα.
Πόσο αφελής θα πρέπει να αισθάνεται, μετά τη μετωπική που εξαπέλυσε ο Ερντογάν απέναντι στο Ισραήλ λίγες ώρες πριν, μιλώντας στο συνέδριο για τα Βακούφια των Ιεροσολύμων που διοργανώνεται στην Τουρκία, καθώς επιτέθηκε στους Ισραηλινούς με δριμύτητα για την πολιτική τους στο Παλαιστινιακό Ζήτημα…
Τι για τους εποικισμούς, τι για το ότι αν δε λυθεί το Παλαιστινιακό δεν θα λυθεί τίποτα, τι για την απαγόρευση του καλέσματος του ιμάμη για προσευχή στα Ιεροσόλυμα, τι για κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη… μόνο το Μαβί Μαρμαρά δεν ανέσυρε για να το ξαναπετάξει στο «τραπέζι»!
Τους υπενθύμισε ότι επέστρεψαν στην Παλαιστίνη όταν αυτή ελέγχθηκε από τους μουσουλμάνους και διάφορα άλλα που ανοίγο9υν πληγές στις διμερείς σχέσεις. Τάχθηκε δε υπέρ της ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και χαιρέτισε το νέο μανιφέστο της Χαμάς.
Μήπως πήρε χαμπάρι,... ότι οι Ισραηλινοί σε αντίθεση με όλα τα άλλα μέτωπα που έχουν ανοικτά στον τομέα της ασφάλειας, εκπλήσσουν τους αναλυτές με την πολιτική κατευνασμού που ακολουθούν απέναντι στο καθεστώς Ερντογάν; 
Ας κάνουν την αυτοκριτική τους.