Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Προστασία δεδομένων στο διαδίκτυο ΤΕΛΟΣ αποφάσισε ο Τραμπ…


Ας  αναλογισθούμε τι σημαίνει αυτό ;;;


Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε την ανάκληση εφαρμογής της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο που προώθησε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Πρόκειται για νίκη των εταιριών που παρέχουν υπηρεσίες στο διαδίκτυο και ήττα των υποστηρικτών προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο πέρασαν οριακά την ανάκληση εφαρμογής του νόμου την προηγούμενη εβδομάδα χωρίς να έχουν την υποστήριξη των Δημοκρατικών και υπό την ισχυρή αντίδραση των υποστηρικτών προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Η εξέλιξη αυτή γνωστοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ από τον Λευκό Οίκο, μετά την άσκηση της σκληρής κριτικής που είχε ασκηθεί για την εφαρμογή του κι ενώ από την άλλη μεριά, χαρακτηρίζεται ως «καθαρή νίκη» για τις εταιρίες AT&T Inc, Comcast Corp και Verizon Communications Inc.
Ο νέος νόμος καταργεί την εφαρμογή κανονισμών που υιοθέτησε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών τον περασμένο Οκτώβριο με την υποστήριξη του Ομπάμα, απαιτώντας από τις εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες σύνδεσης στο διαδίκτυο να κάνουν περισσότερα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ