Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Αυτοί κοιμούνται και με τις καρέκλες τους ....


Του Γιώργου Κράλογλου 


Όταν ακούς τον Τσίπρα να "απειλεί" τους δανειστές πως δεν θα εφαρμόσει μέτρα ετοίμαζε την τσέπη σου... 
Όταν ακούς "μάζωξη" Γενικής Γραμματείας ή Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ (αναμένεται σήμερα αύριο) περίμενε νέα χαράτσια. 
Όταν ακούς αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ να μιλάνε για κοινωνικό κράτος κοίταζε αν η Ακρόπολη είναι στην θέση της... 
Το παραμύθι με αριστερές νεράιδες έρχεται... 
Αλλού έχουμε πρόβλημα. 
Σε ένα μήνα από σήμερα, στο τέλος Μαΐου, οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας καθορίζουν τις τύχες μας μέχρι και το 2028 επικαλούμενοι (εδώ κόβουμε φλέβες) το όνομα του λαού και την εντολή του!!
Σε ένα μήνα από σήμερα οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν, με εντολή του ελληνικού λαού (έτσι θα λένε) "συμβόλαιο" να φτωχύνουν ακόμη περισσότερο την Ελλάδα ψαλιδίζοντας ξανά τις συντάξεις στους μισούς συνταξιούχους. 
Γιατί αυτό σημαίνει πως η κατανάλωση θα χάσει ακόμη 10%, όσο είναι το κομμάτι που τροφοδοτούν σήμερα οι συνταξιούχοι ψωνίζοντας για τα παιδιά και για εγγόνια τους. Έτσι υπολογίζουν επισήμως τα Επιμελητήρια και οι Εμπορικοί Σύλλογοι. 
Σε ένα μήνα από σήμερα, "φεσωνόμαστε" υποχρεωτικά πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2028 που θα ισχύουν άλλα 2 μνημόνια. 
Το 4ο (προσυμφωνήθηκε ήδη) του 2019 αλλά και του 2024 (θα το δούμε το καλοκαίρι του 2018).
Γιατί χωρίς πλεονάσματα 3,5% (μια 10ετία) δεν μας κάθονται το ΔΝΤ και η ποσοτική χαλάρωση από τον Ντράγκι. Αλλά ούτε και "χαϊδέματα" από τον Σόιμπλε, την Μέρκελ και τον Σουλτς (και ας λένε άλλα οι Συριζαίοι). 
Και τα πλεονάσματα επισφραγίζουν (για την 10ετία 2018-2028) μισθούς Βουλγαρίας και Ρουμανίας με ανώτατη αμοιβή (στην τσέπη) 300 ευρώ ή 400-500 ευρώ για ολίγους παλαιούς. 
Αυτήν την ανάπτυξη εννοούν οι αριστεροί. 
Με την Ελλάδα ως χαμηλού κόστους οικονομική ζώνη στα Βαλκάνια ανταγωνιστική της Βουλγαρίας, της Αλβανίας και των Σκοπίων.
Να γιατί σφυρίζουν αδιάφορα... οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλάμε για Βενεζουέλα των Βαλκανίων και για αντίγραφο του Μαδούρο. 
Τα είπε όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται και ο ΣΕΒ για τις "ευέλικτες μορφές εργασίας". Δηλαδή τη μαύρη αγορά εργασίας που επισημοποιείται μαζί με τη μαύρη αγορά διακίνησης παραγωγής και προϊόντων. 
Και αν δεν μας φτάνουν αυτά ας διαβάσουμε προσεκτικά και την έκθεση της Eurostat για την ταχύτητα φτωχοποίησης στην Ελλάδα που ανταγωνίζεται, στα Βαλκάνια, την "πρωτιά" της Βουλγαρίας. 
Ποιος από τους εκατοντάδες επιχειρηματίες με κρατικό φέσι 7 δισ. ευρώ σε ΦΠΑ και πληρωμές (για να παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ το υπερπλεόνασμα 3,9%) θα πληρώσει περισσότερα από τα 560 ευρώ μικτά του κατώτατου του ΣΥΡΙΖΑ αφού οι εργασιακές δικλείδες πάνε περίπατο με τη συμφωνία Τσίπρα. 
Εάν ο αντίλογος είναι οι "Ράμπο" της συντρόφισσας Αχτσιόγλου για να συμμαζέψει την αδήλωτη εργασία "κλάφτα …Χαράλαμπε" που λέει και ο λαός.
Την περιμένει η μαύρη αγορά εργασίας με τα 400άρια στο χέρι (για 8ωρη δουλειά) αλλά (κατά δήλωση) μερική απασχόληση... ή τα 250-300 μαύρα στο χέρι και ό,τι δηλώσεις...
Πρόστιμα ψάχνουν να μαζέψουν στο υπουργείο Εργασίας για να έχουν οι σύντροφοι να πληρώσουν τους δανειστές τώρα που κοντοζυγώνει ο Ιούλιος με 7,5 δισ. υποχρεώσεών μας και η δόση των 6,5 δισ.  γυροφέρνει την Ελλάδα αλλά δεν έρχεται...
Σε ένα μήνα από σήμερα οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ κλείνουν (ως ΣΥΡΙΖΑ) την παρουσία τους στην πολιτική ζωή του τόπου φορτώνοντας τον ελληνικό λαό (κατ' εντολή του λένε) χαράτσια και φτώχεια. 
Οι εκλογές του 2018 θα τους κρατήσουν στη Βουλή. Τίποτε περισσότερο.
Η ρύθμιση χρέους και (πιθανά) αντίμετρα (μαζί ίσως με απαιτήσεις του ΔΝΤ για πρόσθετα μέτρα 1-2 δισ.) θα προσπεράσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και θα "πλευρίσουν" την κυβέρνηση της Ν.Δ. του 2019. 
Προς ώρας όμως οι δανειστές έχουν να σιγουρέψουν το "προσύμφωνο" ΣΥΡΙΖΑ. 
Γιατί η Ν.Δ. ασφαλώς και θα εφαρμόσει μέτρα που εκείνη αρνήθηκε αλλά συμφωνήθηκαν και ψηφίσθηκαν από τους αριστερούς. 
Αυτά να περιμένουμε ως λαός... 
Και τα παραμύθια που ετοιμάζουν οι 153 ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ του "ναι σε όλα" είναι "λόγια της καρέκλας". 
Της υπουργικής και βουλευτικής καρέκλας που κοιμούνται και μαζί της μήπως χαθεί κατά τον ύπνο τους.