Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Αποσύρονται τα μισά ελικόπτερα και αεροσκάφη από την βάση Χμεϊμίμ στη Συρία !


Περίεργη αιφνιδιαστική απόφαση της Μόσχας !


Η Ρωσία απέσυρε σχεδόν τα μισά ελικόπτερα και αεροσκάφη από την βάση Χμεϊμίμ στη Συρία, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων συνταγματάρχης Σεργκέι Ρουτσκόι κατά την διάρκεια ομιλίας του, από το βήμα της 6ης Διεθνούς Διάσκεψης για την Ασφάλεια που πραγματοποιείται στην Μόσχα.
Η στρατιωτική ηγεσία έκρινε ότι μπορεί να μειωθεί ο αριθμός των στρατιωτικών αεροσκαφών που βρίσκονται στη Συρία, επειδή έχει μειωθει ο αριθμός των τρομοκρατικών ομάδων που δρουν στη χώρα.
Ο συνταγματάρχης Ρουτσκόι είπε ακόμη, ότι από την έναρξη της κρίσης στη Συρία οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις της Ρωσίας (η Πολεμική Αεροπορία σ.σ.) πραγματοποίησαν περισσότερες από 23.000 αποστολές και κατάφεραν 77.000 αεροπορικά πλήγματα σε στόχους των ισλαμιστών. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ρωσική αεροπορία με λιγότερα αεροσκάφη κατάφερε 4 φορές περισσότερα πλήγματα απ’ ότι η δυτική συμμαχία της οποίας ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες. 
Προσέθεσε επίσης ότι στην Συρία χρησιμοποιούνται 80 μη επανδρωμένα αεροσκάφη. 
Ο συνταγματάρχης Ρουτσκόι επεσήμανε ότι η ρωσική αεροπορική δύναμη ελέγχει από το αεροδρόμιο του Χμεϊμίμ όλο τον εναέριο χώρος της Συρίας, όπως και ότι ο κυβερνητικός στρατός της Συρίας έχει θέσει υπό τον πλήρη έλεγχο του την πόλη της Παλμύρας.
Αναφερόμενος στην στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, ο συνταγματάρχης Ρουσκόι είπε ότι οι δύο χώρες βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για να αποφευχθούν κάποια επικίνδυνα περιστατικά στον εναέριο χώρο της Συρίας μεταξύ των ρωσικών αεροσκαφών και των αεροσκαφών της δυτικής συμμαχίας.
Ο επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, επεσήμανε ότι περίπου 4.500 Ρώσοι πολίτες και πολίτες προερχόμενοι από τις πρώην σοβιετικές Δημοκρατίες, πολεμούσαν στον πλευρό του «Ισλαμικού Κράτους». 
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι οι συριακές δυνάμεις με την υποστήριξη της ρωσική αεροπορίας, σκότωσαν περίπου 7.000 μαχητές, από μια ομάδα 10.000 μαχητών, ενώ όσοι επέζησαν υποχώρησαν σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την πόλη Χάμα.