Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο συριακός Στρατός άνοιξε πυρ εναντίον Αμερικανικού αεροσκάφους – Σταματούν όλες οι πτήσεις του Συνασπισμού των ΗΠΑ πάνω από τη Συρία


Toυ Κώστα Κομποθέκρα


 Για πρώτη φορά ο συριακός Στρατός άνοιξε πυρ εναντίον Αμερικανικού αναγνωριστικού αεροσκάφους στο Al-Qamishli στην Β.Συρία κάτι που δείχνει ότι υπάρχει ρωσικός σχεδιασμός για κατάρριψη Αμερικανικού μαχητικού. Αυτό έδειχνε άλλωστε και η χτεσινή κίνηση της Ρωσίας να σταματήσει την «κόκκινη γραμμή» ή αλλιώς το μνημόνιο ασφάλειας πτήσεων πάνω από τον συριακό ουρανό. Όλα δείχνουν πως πάμε για σοβαρό «ατύχημα» στη Συρία κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αθέλητη κλιμάκωση.
Παρακάτω σε βίντεο θα δείτε πτήση Su-22M4 από τη συριακή βάση Ας Σαϊράτ…Τελικά τι βομβάρδισαν οι ΗΠΑ; 
Μετά την κίνηση αυτή του συριακού Στρατού, το Βέλγιο ως χώρα μέλος του συνασπισμού κατά του ISIS υπό τις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σταματάει τις επιχειρήσεις-πτήσεις στη Συρία.
Ο Βέλγος Υπουργός Άμυνας τόνισε πως:
«δεν γνωρίζουμε πλέον αν ο μηχανισμός που είχε συσταθεί μαζί με τους Ρώσους «δουλεύει» ακόμη ή όχι.Μέχρι αυτό να ξεκαθαριστεί το Βέλγιο θα μείνει μακριά από τη Συρία».
«O διεθνής συνασπισμός κοιτά μέρα με τη μέρα πως εξελίσσεται η ασφάλεια πτήσεων στη Συρία».
«Προς το παρόν αυτό θα ισχύσει για όλο τον Συνασπισμό».
Χτες, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι το Πεντάγωνο ειδοποιήθηκε πως η λειτουργία του διαύλου επικοινωνίας των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας με αυτές των ΗΠΑ, ο οποίος έχει στόχο να αποφεύγονται αθέλητες συγκρούσεις των αεροσκαφών τους στον εναέριο χώρο της Συρίας, θα κλείσει στις 00:00 (ώρα Ελλάδας).
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ρωσικές και συριακές δυνάμεις έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα μάχης σε όλη τη Συρία.
Σύμφωνα με πληροφορίες το 54ο Σύνταγμα του συριακού Στρατού άνοιξε πυρ εναντίον αμερικανικού αεροσκάφους καθώς προσέγγιζε θέσεις του συριακού Στρατού στο Al-Qamishli.
ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΥΡΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ Al_Shuayrat