Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Άλλη μια επιδρομή του Ισραήλ στη Δαμασκό με νόημα…

Σχετική εικόνα

Με μια νέα ισραηλινή επιδρομή των Ισραηλινών στην άκρη διαδρόμου αποπροσγείωσης του διεθνούς αερολιμένα της Δαμασκού πριν από μερικές ώρες, είχε ως στόχο αποθήκες οι οποίες διαχειρίζονται από το Ιράν για να ανεφοδιάζει τη Χεζμπολάχ.
Οι Ισραηλινοί εμφανώς αψηφούν τους Ρώσους αν και θα μπορούσαν να έχουν πλήξει τους στόχους τους από πολύ μεγάλες – stand off – αποστάσεις. 
Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια στρατηγική υψηλού ρίσκου, αν και η πιο ενεργός ανάμιξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή και νέα στάση τους απέναντι στο Ιράν, προσφέρει ένα επίπεδο ασφάλειας.
Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι όλα θα κριθούν στο επίπεδο των αμερικανορωσικών σχέσεων και στο αν θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο για τον διαμοιρασμό των συριακών «ιματίων», αφού εάν αυτό συμβεί οι υπόλοιποι δρώντες στην περιοχή θα υποχρεωθούν λιγότερο ή περισσότερο να προσαρμοστούν.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχουμε και άλλα επεισόδια στο σίριαλ… 
Θα πρέπει να παρατηρηθεί η συγκέντρωση δυνάμεων στην πλευρά της Ιορδανίας, από όπου θα μπορούσε να ξεκινήσει επιχείρηση που επίσης θα άλλαζε τα δεδομένα στο έδαφος. 
Προς το παρόν, η έμμεση απειλή αυτή, χρησιμοποιείται ως μήνυμα στην πλευρά των Ρώσων να περιορίσουν τους στόχους τους....
ΠΗΓΗ