Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Συνταγή για ζουμερή μηλόπιτα ....

PHO

Χωρίς ζάχαρη και αλεύρι, αλλά για ..... ΜΕΤΑ το Πάσχα ....



Τα μήλα ακόμη, είναι στα καλύτερά τους. 
Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για ... μηλόπιτα. 
Είναι αφράτη και ζουμερή, έχει ελάχιστο ελαιόλαδο και καθόλου ζάχαρη και αλεύρι.
Υλικά:
-½ φλιτζ. αλεύρι καρύδας
-½ φλιτζ. άμυλο ταπιόκας ( Εξάγεται από τη ρίζα του φυτού μανιόκα και περιέχει πολλούς υδατάνθρακες που πέπτονται εύκολα και λίγη πρωτεΐνη. Είναι άγευστο, χωρίς γλουτένη και χρησιμοποιείται ως πηκτικό μέσο στα τρόφιμα ) ( το 1kg πωλείται περίπου 3,5 € )
-½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
-½ κουτ. γλυκού baking powder
-½ κουτ. γλυκού κανέλα
-5 αβγά
-¾ φλιτζ. μήλο περασμένο από το multi ( μαζί με 2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκάλι )
-½ φλιτζ. μέλι
-1 κουτ. γλυκού βανίλια
Για την βάση:
-2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
-2 κουτ. σούπας μέλι
-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα στρογγυλό ταψί (περίπου 22 εκ.) βάζουμε το ελαιόλαδο, το απλώνουμε παντού και στην συνέχεια τοποθετούμε από πάνω τα μήλα. 
-Ρίχνουμε πάνω από τα μήλα το μέλι ώστε να πάει παντού.
-Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε σιγά σιγά το μέλι, την βανίλια, την κανέλα και την πάστα μήλου.
(Για να κάνουμε την πάστα μήλου, χτυπάμε ένα μεσαίο μήλο στο multi, μαζί με 2 κουτ. σούπας πορτοκάλι).
-Ανακατεύουμε καλά και σιγά σιγά αρχίζουμε να προσθέτουμε και τα υπόλοιπα στέρεα υλικά. 
-Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το ρίχνουμε πάνω από τα μήλα που έχουμε στρώσει στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
-Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, περιμένουμε να κρυώσει. 
-Το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.