Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ...

στο ιδιο εργο θεατεσ
Σκίτσο του Θοδωρή Μακρή

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΥΘΜΕΝΟ !


Τελικά είδαμε το ίδιο έργο για δεύτερη φορά σε 2 χρόνια, την στιγμή που δεν μας άρεσε καν, ούτε την πρώτη...
Μόνο εγώ αισθάνθηκα έτσι σήμερα ; ; ;
Η κυβέρνησή μας τράβηξε και ΠΑΛΙ τη διαπραγμάτευση σε εκείνα τα χρονικά όρια, όπου η συναίνεση και η συνενοχή των υπολοίπων, θα ήταν πλέον όχι μόνον θέμα εθνικής ανάγκης, αλλά και δεδομένη. 
Η πρακτική της τελευταίας στιγμής, βασικά δημιούργησε το διαπραγματευτικό πλεονέκτημα του “αποστομωτικού” αναγκαστικού μονόδρομου απέναντι στα όποια ... εσωτερικά ακροατήρια.
Η πρακτική της τελευταίας στιγμής ουσιαστικά συντήρησε το αφήγημα της “ηρωικής διαπραγμάτευσης”.....
Η πρακτική της τελευταίας στιγμής όμως, κουβάλησε τις “δέκα πληγές του Φαραώ” στην κοινωνία και την οικονομία και αυτό θα φανεί σύντομα....
Τα ίδια γεγονότα που ζήσαμε πρόπερσι, διεθνείς αναλυτές την περιέγραψαν σαν... “τη μεγαλύτερη καταστροφή που έχει γίνει, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, σε δυτική οικονομία, εν καιρώ ειρήνης, μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο”.
Κι όμως το ξανατόλμησαν και μάλιστα αναίμακτα...
Η καθυστέρηση της αξιολόγησης του 2017, για λόγους που έχουν ήδη πολυσυζητηθεί, έφερε αφενός μεν την επιδείνωση της θέσης μας απέναντι στις διεθνείς συγκυρίες, αφ' ετέρου δε, μας δημιούργησε πάλι εκείνο το ... διαπραγματευτικό πλεονέκτημα της “τελευταίας στιγμής” απέναντι στους ... "αμείλικτους εσωτερικούς κατακριτές".
Εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο, εκβίασαν και πάλι συναινέσεις και συνενόχους, κερδίζοντας χρόνο και χρήμα φυσικά, εις ΒΑΡΟΣ μιάς ολόκληρης κοινωνίας, την οποία τελικά διαφαίνεται και δια γυμνού οφθαλμού, ότι ... μας έχουν γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
Για να είμαστε ειλικρινείς, ΟΧΙ μόνο αυτοί, αλλά ΟΛΑ τα κόμματα και μάλιστα προκλητικά, μας το δείχνουν κάθε μέρα.
Κανείς τους ΔΕΝ νοιάζεται για τον δυστυχισμένο Έλληνα της διπλανής πόρτας και δυστυχώς και οι περισσότεροι εξ ημών....
Κανείς τους δεν νοιάζεται για τα δεκάδες θύματα, που σχεδόν καθημερινά δέχονται αναίτιες επιθέσεις με κίνητρο τη ληστεία, είτε απο αλλοδαπούς είτε απο ιθαγενείς, που κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας, γιατί η Ελληνική πολιτεία τους ανέχεται, παρ' ότι η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να σώσει, ... μια ήδη χαμένη υπόθεση... 
ΔΕΝ είναι τυχαίο ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ... στεγνά μας άδειασε ΟΛΟΥΣ, δημόσια, όταν διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει ΕΞΑΡΣΗ βίας στη χώρα.
Ζούμε το θέατρο του παραλόγου ή μου φαίνεται ;
Θάθελα να τον δώ τι θα ψελλίσει σε λίγο καιρό, όταν η βία ακουμπήσει κι αυτούς .......
Αν  τελικά ψηφίσουν τα μέτρα και την Μεγ. Πέμπτη ή Μεγ. Παρασκευή, όπως κάποιοι ... "γραφικοί", το δημοσίευαν εδώ και καιρό, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.....
Τελικά, ΟΛΑ τα δικαιολογώ, γιατί ... βρίσκουν λαό και τα κάνουν ....
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και καλή λευτεριά στη πατρίδα !
Κώστας Μίχος