Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

ΠΟΣΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ;


Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ


Του Ιατρού Κοσμά Σεραφετινίδη

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ! ! !


Είναι κοινή ιατρική γνώση ότι είμαστε όλοι  γενετικά συνδεδεμένοι με τη μητέρα και τον πατέρα μας.
Συνεπώς, όλοι έχουμε την προδιάθεση να αναπτύξουμε ασθένειες, που ανέπτυξαν αυτοί.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα έχουμε και τα ίδια προβλήματα υγείας  ή οτι θα ...πεθάνουμε από τις ίδιες ασθένειες που οι γονείς μας κατέληξαν ... 
Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι οι πιθανότητες μας νόσησης, μπορεί να είναι ηυξημένες.
Πάει τελείωσε...το χωνέψαμε.. 
Το πιο σημαντικό, είναι πώς μπορούμε να αποφύγουμε οποιαδήποτε απ τις γενετικές ασθένειες της οικογένειας μας.
Και ειδικοτερα με τον καρκίνο του μαστού,που τόσος θόρυβος έγινε παγκόσμια, για ένα γονίδιο, το BRCA1,  έναν γενετικό δείκτη, πιθανής ανάπτυξης καρκίνου του μαστου..
Ομως όλη αυτή η ιστορία μπορεί να  αποδειχθεί ...ψευδής ή τουλάχιστον εσφαλμένη.. μια δεκαετία αργότερα, όπως συνέβη και με το  AIDS, ή την εξέταση του PSA, για τον καρκίνο του προστάτη, ( που έχει πλέον αποδειχθεί οτι δεν είναι ακριβής ), στο μεταξύ όμως ...φόρτωσε με εκατομμύρια, ανευ λόγου μαστογραφίες..τις νέες γυναίκες των οποίων ο μαστίτης ιστός. ( που ήταν πολύ πυκνός να δείξει κάτι ) φορτώθηκε με περιττή ακτινοβολία, απλά για νάχουμε ...ήσυχη τη συνείδησή μας στην καταπίεση του ...γιατρού μας ...ή γενικότερα..στα πλάισια της καλώς ή κακώς εννοουμενης πρόληψης..
alt
Αυτή η   πρακτική έχει πλέον καταδικαστεί. 
Ανεξάρτητα από την ιστορία ιατρικών σφαλμάτων, πολλές γυναίκες με το συγκεκριμένο γονίδιο BRCA1, επιλέγουν να αφαιρέσουν ...τα υγιή στήθη τους, ( όπως ακριβώς  έκανε και Angelina Jolie ).
Πολλοί θα πούν μπράβο της ...
Η ιστορία θα μας το δείξει, γιατί μπορεί ύστερα απο μερικά χρόνια, ίσως μετά μια δεκαετία,  η συγκεκριμμένη πρακτική, να θεωρηθεί ως ένα τεράστιο, ανόητο, αλλα και  τρομακτικό ιατρικό λάθος... και δυστυχώς δεν θα είναι το πρώτο.. ή το μόνο..
Όσον αφορά την απόφαση της όμορφης Αντζελίνα, ίσως είναι προϊόν υπερβολικού φόβου, ή μέριμνας για κάποιο ενδεχόμενο γεγονός.. 
Είμαστε όλοι αυτό που πιστεύουμε, σύμφωνα με τις όποιες πληροφορίες έχουμε.. 
Όταν κάποιος βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιθανότητα του θανάτου,  όσο μικρή κι αν είναι αυτή ... ποιος μπορεί να επηρεάσει τον άλλον θετικά ή αρνητικά; 
Και πώς μπορούμε να ειμαστε σίγουροι γι αυτό που οι γιατροί μας προτείνουν..
Ισως να ήταν καλύτερα να μην γνωρίζαμεγια την ύπαρξη του κρισιμου γονιδίου ...
Γιατί η γνωση, πάει παρέα με τον ...ΦΟΒΟ, μια και ακόμη κι αν αφαιρέσουμε τον κρίσιμο ιστό, ποιός μας βεβαιώνει , οτι μεταλλαγμένα κύτταρα δεν θα «ταξιδέψουν» για άλλους προορισμούς .... 
Ο φόβος, μας κι η αδυναμία της ιατρικής να πάει κόντρα στα ... συμφέροντα,που εκμεταλεύονται αυτό το φόβο των γυναικών , είναι οι ..συνηγοροι του εκούσιου ακρωτηριασμού ενός κατα κανόνα  υγιούς στήθους ..
Δεδομένου οτι σε όλα υπάρχει ο αντίλογος.. 
Ένα θετικό τεστ για το γονίδιο BRCA1 .. δεν σημαίνει ότι η φορέας του θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού στη διάρκεια της ζωής της. 
 Είναι κοινή ιατρική πρακτική ότι όταν οι γιατροί λένε οτι έχει μια γυναίκα οικογενειακό ιστορικό, να αναπτύξει μια συγκεκριμένη ασθένεια, ή ακόμα και ένα «γονίδιο δείκτη» που μπορεί να μεταλλαχθεί, δεν είναι συνήθως το γενετικό ελάττωμα που προκαλεί την ασθένεια, αλλά κυρίως το περιβάλλον στο οποίο η οικογένεια ζούσε και, που προκάλεσε αυτό το γονίδιο να ... μεταλλαχθεί.
alt

Τί θα σας πεί ο γιατρός ομως  αν.. έχετε έναν συγγενή Α' βαθμού, που έπασχε από καρκίνο του μαστού, και ταυτόχρονα το γονίδιο BRCA 1, τότε οι πιθανότητές σας να παρουσιάσετε και σεις καρκίνο αγγίζουν το 80%. ..
Οι πιό ψύχραιμοι επιστήμονες, σ όλον τον κόσμο επιμένουν πως..
Ο μόνος λόγος που μια γυναίκα θα ...ακρωτηριάσει το υγιές στήθος της είναι ο υπέρμετρος … φόβος, που συχνά προκαλείται από τη συναισθηματική φόρτιση της θέας ενός στενού συγγενούς ή αγαπημένου πρόσωπου που καταλήγει από καρκίνο, και ειδικά απο καρκίνο του μαστού. 
Ο Φόβος είναι το υπέδαφος στο οποίο καλλιεργείται η ιδέα του θανατου, από τους γιατρούς και τους ερευνητές του καρκίνου,  σ'όλο το κόσμο, που πιστεύουν πως τα γνωρίζουν όλα καλύτερα.  
Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ
Ο Φόβος.. προωθείται από τα νοσοκομεία  και τους γιατρούς, επειδή ο προϋπολογισμός ... του καρκίνου αγγίζει  τα δισεκατομμύρια δολλαρία ετησίως..   ( τουλάχιστον στην Αμερικη ).
Ενας διάσημος και καλός επιστήμονας, που έχει ρίξει ...πέτρα πίσω του, και «λειτουργεί» όπως λέει στο εξωτερικό, μου έγραψε πως … οι γιατροί θα πρέπει να ντρέπονται..οταν προτείνουν ...προληπτική χειρουργική αφαίρεση ...υγιών τμημάτων του σώματος , μια πρακτική που είναι επιβλαβής όχι μόνο σωματικά, αλλα και ψυχικά, μ’ όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την χειρουργική επέμβαση ... από αναισθησία και αντιβιοτικά, μέχρι ισχυρά παυσίπονα. 
Απο στατιστικές μαθαίνουμε πως σ' όλη την Αμερική, πεθαίνουν χιλιάδες ασθενείς,στα νοσοκομεία απο μικροβιακές ( βακτηριδιακές και ιογενείς ) λοιμώξεις. 
Αλλα  κι απο  καρκίνο που  προκαλείται από την ακτινοβολία των απεικονιστικών και αξονικών τομογραφών ...και ζωές καταστρέφονται από την υπέρμετρη χρήση μη στεροειδών παυσιπόνων και άνθρωποι  χάνουν τη ζωή τους από απ την αλόγιστη και υπέρμετρη χρήση αντιβιοτικών και φαρμάκων ... 
Και δεν στεκόμαστε στη συναισθηματική βλάβη που προκαλείται σε μια γυναίκα, που της ακρωτηριάζεται το στήθος .... 
Οι αρνητικές συνέπειες των μαστεκτομών είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός.
Και μην τολμήση κανείς να συγκρίνει τη διάσημη ηθοποιό της οποίας η αποκατάσταση του στήθους μπορεί να κόστισε πολλές φορές πάνω απ το κόστος της μαστεκτομής ...με την κοινή θνητή που ξετρελλαμένη απ το φόβο της για τον πιθανό καρκίνο, προχώρησε σε μια προληπτική επέμβαση ...
Οι ψυχικές συνέπειες είναι ανυπολογιστες, όταν μάλιστα κάνεις κάτι χωρίς να συντρέχει άμεσος κίνδυνος...
Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μούλεγε ο καλός φίλος ....
Μην αφήνετε τους γιατρούς σας να σας  τρομοκρατήσουν .. μην τους επιτρέπετε να σας αφαιρούν υγιή μέρη του σώματος σας ...για προληπτικούς λόγους..
Είναι γεγονός πως οι  γενετικοί δείκτες μπορεί να μας πούν πως εχουμε, ή  μπορεί να αναπτύξουμε κάποια ασθένεια, ακόμα και  καρκίνο, όπως εκείνον του μαστού. 
Ας μην μας πιάνει πανικός..
Σημαίνει απλά ότι έχουμε ... τα γονίδια στο ... σύστημά μας, που όταν  ενεργοποιηθούν, όπως τα ογκογονίδια , μπορεί να εξελιχθούν και να μεταλλαχθούν σε καρκίνο. 
Και κανείς απο εμάς δεν κάνει τη απλή ερώτηση στο γιατρό του ...
Τί είναι.. αυτό που ξυπνάει αυτά τα γονίδια, δεν είναι μυστήριο, και όλοι οι ερευνητές γνωρίζουν ακριβώς τι γίνεται αυτά τα γονίδια, αλλά δεν θέλουν να αγγίξουν αυτό το θέμα, απλά επειδή δεν είναι δημοφιλές. 
Τι μετατρέπει τα γονίδια αυτά και να τα κάνει να μεταλλάσσονται ...είναι το πρόχειρο φαγητόοι τοξικές χημικές ουσίες, οι..τηγανιτές πατάτες, φαρμακευτικά προϊόντα ...κι ο κατάλογος είναι μακρύς.. 
Ολα προϊοντα του ... αμερικανικού ονείρου.
Αποτέλεσμα εικόνας για γαλακτοκομικά

Μελέτες στο Ισραήλ, αλλα και σε όλο τον κόσμο έχουν αποδείξει την άμεση σχέση μεταξύ Της Κατανάλωσης Αγελαδινού Γάλακτος Και Του Καρκίνου Του Μαστού.  
Οι αυξητικές ορμόνες και στεροειδή,  είναι παρόντα στο αγελαδινό γάλα, που  γενετικά σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει μιαν ... αγελάδα, κι οχι έναν άνθρωπο ...
Ετσι η κατανάλωση αυτών των ορμονών έχει συσχετιστεί με τον καρκίνο. 
Ακόμη χειρότερα, αν οι αγελάδες έχουν ...πάρει ..και πρόσθετες αυξητικές ορμόνες και στεροειδή, που χρησιμοποιούνται στην Αμερική, επειδή η κρίση μαστίζει τη βιομηχανίαγαλακτοκομικών προϊόντων, καθώς, οι πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου είναι πολύ μεγαλύτερη.
Αλλά κανείς δεν μιλάει για τις γυναίκες που δεν καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα ... 
Ίσως Ο Μεγαλύτερος Γνωστός Παράγοντας κινδύνου πρόκλησης  καρκίνου του μαστού είναι η χρήση ορμονών, όπως η λήψη των χαπιών ελέγχου των γεννήσεων ή η συμπληρωματική χρήση των ορμονών για την εμμηνόπαυση.
Αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού πολύ μεγαλύτερη από ό,τι αν ανιχνευθεί το γονίδιο BRCA1 ... και μια μητέρα που είχε καρκίνο του μαστού, απ τον οποίο και κατέληξε.. η λήψη ορμονών ...απο την κόρη της..μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου 15 φορές ( 1.500% )..
Η  Δρ Angela Lanfranchi, ογκολόγος και χειρουργός του μαστού, και συνιδρυτής του Ινστιτουτου πρόληψης Καρκίνου του Μαστού, http://www.bcpinstitute.org/history.htm χαρακτηρίζει ...το αντισυλληπτικό χάπι βόμβα..μολότοφ για τον καρκίνο του μαστού..
Επιπλέον, υπάρχουν εκατοντάδες περιβαλλοντικές τοξίνες, που είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο του μαστού, όπως βαρέα μέταλλα, και  τοξικές χημικές ουσίες όπως αυτές που προστίθενται στα τρόφιμα, και το νερό που πίνουμε, ακόμη και τα δοχεία του φαγητού και των ποτών .
Υπάρχουν ακόμη και τα παντοδύναμα..αρνητικά συναισθήματα, που τώρα είναι πλέον γνωστόν ότι προκαλούν.. καρκίνο. 
Αυτό που πυροδοτεί ειδικά τον καρκίνο του μαστού, δεν είναι τόσο η γενετική προδιάθεση, όσο αυτό που η μητέρα μας έτρωγε, έπινε και το περιβάλλον που μεγάλωσε και εκτέθηκε.
alt

ΑΛΛΑ ...Τώρα εδώ είναι το μεγάλο αλλά  ... Εάν γνωρίζοντας το προηγούμενο … αλλάξουμε ζωή μας, και πάψουμε να ζούμε σαν τη μητέρα μας, στο ίδιο ενδεχομένως τοξικό περιβάλλον, και δεν τρώμε το ίδιο φαγητό και τα ίδια ποτά, και δεν παίρνουμε τα ίδια φαρμακα, και δεν εκθέτουμε τον εαυτό μας στα ίδια χημικά προϊόντα οικιακής χρήσης, και δεν αναπνέουμε τον ίδιο αέρα, και δεν κάνουμε ... τις ίδιες σκέψεις, και δεν βασανιζόμασθε σωματικά, συναισθηματικά και πνευματικά όπως η μητέρα μας έκανε στον εαυτό της, τότε γιατί το σώμα μας να αναπτύξει καρκίνο;
Η απάντηση είναι απλή ... τα ίδια αυτά γονίδια απλά.. δεν θα αναπτύξουν καρκίνο.
Πρέπει πάντα να έχουμε στο νού μας πως...το επίπεδο της υγείας μας καθορίζεται από τη γενετική μας προδιάθεση ... στον τρόπο ζωής, την έννοια μας, που μπορεί να είναι γενετικά προκαθορισμένη στην ανάπτυξη καρκίνου ( και δεν υπάρχει τίποτα που μπορούμε να κάνουμε γι 'αυτό ), αλλά αν έχουμε δημιουργήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής,και πάλι, όχι μόνο σωματικά, αλλά και συναισθηματικά και πνευματικά, μπορούμε απλά να πιστεύουμε πως δεν θα αναπτύξουμε καρκίνο.
Σχετική εικόνα
Από την άλλη πλευρά, αν ζούμε μ ένα παρόμοιο τρόπο, όπως έκαναν οι γονείς μας, ή ακόμα χειρότερο τρόπο ζωής, τότε πρέπει να περιμένουμε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα. 
Για όλους εμάς, ο καλύτερος τρόπος είναι η  πρόληψη 
Τέλος, και το πιο σημαντικό ...είναι, Να μην ξεχνούμε ένα πράγμα..
Δεν παιζει τόσο ρόλο η κληρονομικότητα..αλλά το πώς ζούμε..
Αυτό μπορεί να ενεργοποιήσει, και το αντίθετο....να απενεργοποιήσει  τα γονίδια που έχουν προδιάθεση για νόσο. 
Αλλά, ας πάψουμε να σκεφτόμαστε αρνητικά.. 
Ας σταματήσουμε να ζούμε με το φόβο οτι τα γονίδια μπορεί ενδεχομένως να ενεργοποιήσουν μιαν ασθένεια, και αντί να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ευχάριστακαι να ζούμε μια ζωή γεμάτη χαρά , ελπίδα και πίστη ...να περιμένουμε τον θάνατο..που θάρθη σίγουρα, αλλά όχι πρόωρα, βίαια, και οδυνηρά..
Και επί τέλους σαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ξερουμε μετα βεβαιότητος οτι ο Θάνατος δεν είναι το τέλος..η έσχατη πραξη στη ζωή μας..γιατί για μας.. υπάρχει κι η Ανάσταση..
Χαίρετε..