Κυριακή, 16 Απριλίου 2017

Οδεύει προς Σουλτάνος ο Ερντογάν : Με ΠΕΡΙΠΟΥ 57% προηγείται το «ναι» στη συνταγματική αναθεώρηση ,,,,
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ


Με ποσοστό 57% προηγείται το «ναι» έπειτα από την καταμέτρηση του 50% των ψήφων, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Τα στοιχεία που επικαλείται το πρακτορείου Anadolu καταδεικνύουν ότι το «ναι» συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά στα κεντρικά της χώρας, ενώ το «όχι» δείχνουν να επιλέγουν οι ψηφοφόροι στις παράκτιες περιοχές και το νοτιανατολικό τμήμα.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των εκλογολόγων που έρχονται από τη γείτονα, το «ναι» θα επικρατήσει τελικά με ποσοστό άνω του 55%.
Πρόβλημα νομιμότητας του δημοψηφίσματος βλέπει το CHP
Το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP), το μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης, θεωρεί ότι η απόφαση που έλαβε την τελευταία στιγμή η εφορευτική επιτροπή να κάνει δεκτά ως έγκυρες ψήφους ασφράγιστα ψηφοδέλτια θα προκαλέσει «σοβαρό πρόβλημα νομιμότητας» στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όπως ανέφερε ένα στέλεχος του κόμματος.
«Η Ανώτερη Εφορευτική Επιτροπή απέτυχε καθώς επέτρεψε να διαπραχθεί απάτη στο δημοψήφισμα» δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Μπουλέντ Τεζτζάν σε δημοσιογράφους από τα κεντρικά γραφεία του CHP στην Άγκυρα.
Ο ίδιος κατήγγειλε ότι διαπράχθηκαν παράνομες ενέργειες υπέρ της τουρκικής κυβέρνησης. 
Το ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στην Τουρκία εκτιμάται στο 86%, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο HABERTURK TV.

ΣΧΟΛΙΟ : ΑΡΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ... ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ. 
ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ  ..........                                                             https://shmantikanea.blogspot.gr/2017/04/blog-post_69.html#more