Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ ...-2-


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ...


Σιρόπι λεμονιού με ... Μέλι
·            1 κιλό λεμόνια, βιολογικά
·             Μέλι, ίσο με το βάρος του χυμού που προκύπτει από τα λεμόνια.
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λεμόνια.
Ξύνουμε προσεκτικά συλλέγοντας το ξύσμα σε ένα τουλπάνι. 
Όταν όλα τα λεμόνια ξυστούν, πιέζουμε το τουλπάνι πολύ σκληρά, αρκετές φορές, και συλλέγουμε τον χυμό σε ένα αποστειρωμένο βάζο. 
Τοποθετούμε το βάζο στο ψυγείο.
Μετράμε τον χυμό και προσθέτουμε ίση ποσότητα Μέλι.
Δουλεύουμε το μίγμα στο μπλέντερ και όταν το μέλι έχει ενσωματωθεί πλήρως στον χυμό, προσθέτουμε την κίτρινη στρώση από τον χυμό του ξύσματος και πετάμε το πιο σκούρο, πικρό ίζημα.
Δουλεύουμε το μίγμα στο μπλέντερ για λίγα δευτερόλεπτα για να ενσωματωθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το σιρόπι σε αποστειρωμένα μπουκάλια, συμπληρώνοντας ως το χείλος.
Τα σφραγίζουμε και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
προσθέστε την ανώτερη στρώση από τον χυμό του ξύσματος, δουλέψτε για μερικά ακόμα δευτερόλεπτα και αδειάστε σε μπουκάλια με τον τρόπο που περιγράφω παραπάνω.
Τips :
Το θυμαρίσιο μέλι, το θεωρώ ιδεώδες για λεμονάδα 

ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΟΣ