Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

«Στεγνώνουν» τα δημόσια ταμεία !


Σε πανικό η κυβέρνηση ...

Αμέλια Αναστασάκη


«ΛΕΦΤΑ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» : 
ΠΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ «ΠΑΡΟΥΝ» ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ - ΠΑΛΙ - ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ !
Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. 
Όσο περνούν οι μέρες, τα μέτρα γίνονται σκληρότερα και οι απαιτήσεις των δανειστών κρύβουν μόνο «παγίδες». Η κυβέρνηση όσο και να μην το παραδέχεται, είναι αντιμέτωπη με ένα δύσκολο καλοκαίρι, γεμάτο «ακριβές» οικονομικές υποχρεώσεις που πρέπει να πληρώσει...
«Φουσκώνει» για τα καλά ο «λογαριασμός», και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να «θυσιάσει»για άλλη μία φορά μισθωτούς,  ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους. 
Κατάργηση προσωπικής διαφοράςαφορολόγητο στα όρια μεταξύ 6.000-7.000 ευρώ και απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων θεωρούνται σίγουρα και από τις δύο πλευρές. 
Άλλωστε το χάσμα των διαφωνιών γεφυρώθηκε, όταν αργά ή γρήγορα τα δεδομένα επανέφεραν στην πραγματικότητα την «επαναστατική αριστερά» που προεκλογικά θα έδινε και 13η σύνταξη, δεν θα μείωνε τις συντάξεις και κυρίως θα «έσκιζε» τα Μνημόνια... 
Ο Τσίπρας «ψάχνει» τουλάχιστον 20 δισ €!
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι κυριολεκτικά στο «χείλος του γκρεμού» και δεν έχει οδό διαφυγής... 
Μέχρι τις 20 Ιουλίου πρέπει να καταβάλλει 6,3 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ στα τέλη Αυγούστου επιπλέον 1,6. 
Συνολικά δηλαδή πρέπει να καταβληθούν 7,9 δις ευρώ! 
Και ο «μαύρος κατάλογος» των πληρωμών δεν έχει τέλος. 
Για όλο το έτος, 2017, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει επιπροσθέτως να καταβάλλει για να αποπληρώσει μέρος των δανείων της, ποσό άνω των 11 δισεκατομμυρίων ευρώ... 
Τσακαλώτος- Χουλιαράκης- Αχτσιόγλου- Σταθάκης στις Βρυξέλλες
Για να καταφέρει η ελληνική πλευρά να αντεπεξέλθει στο «κύμα» πληρωμών, προφανώς αφού δεν έχει χρήματα στα κρατικά ταμεία, θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να κάνει ένα τεράστιο βήμα πίσω- προφανώς το έχει κάνει ήδη-. 
Αυτό το γνωρίζει καλά, για αυτό και επειδή ξέρει πως δεν πρόκειται να υποχωρήσουν οι πιστωτές στις απαιτήσεις τους, προσπαθεί -τραβώντας χρονικά πίσω ορισμένα σημαντικά θέματα- να προτάξει άλλα και να διεκδικήσει αντίμετρα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες... 
Κάτι άλλωστε πρέπει να έχει να λέει ότι «πήρε»...
Αναφορικά με τα Ενεργειακά, ενώ οι δανειστές απαιτούν την πώληση του 40% τουλάχιστον των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο, ωστόσο η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προσπαθεί να «τραβήξει» το θέμα και να μεταθέσει τη λύση του για τα τέλη του 2017, ή αρχές του 2018.  
Άλλωστε πόσα μπορεί να σηκώσει μαζί ο ελληνικός λαός; 
Οι «ανοιχτές πληγές» του ασφαλιστικού
Με 23% ανεργία, τεράστιες μειώσεις στις συντάξεις, αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ανύπαρκτα έσοδα από τον ΕΦΚΑ, μία αγορά που «στενάζει» στα συντρίμμια της, μόνο ανάπτυξη και ανάκαμψη δεν μπορεί να έρθει. 
Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει εστιάσει σε ένα «μοντέλο» πολιτικής που στηρίζεται καθαρά σε έναν φοροεισπρακτικό μηχανισμό, χωρίς καμία ανταποδοτικότητα, και σε καμία προσπάθεια ουσιαστικής προσέλκυσης επενδύσεων και κεφαλαίων.