Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Σπιτική λεμονάδα !


ΕΙΝΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΑΣΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΕ ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ...


Για τη χειροποίητη συμπυκνωμένη λεμονάδα μας θα χρειαστούμε ίση ποσότητα φρεσκοστυμένου χυμού λεμονιού και ζάχαρης, ανάλογα με τη δοσολογία που θέλουμε να φτιάξουμε.
Μία βασική δοσολογία είναι 500 ml φρεσκοστυμένο χυμό λεμονιού και αντίστοιχη ποσότητα ζάχαρης.
Σε αυτή τη δοσολογία θα χρειαστούμε  200 ml νερό.
Μερικοί προτιμούν το ανθρακούχο, αν και η κλασσική συνταγή προτιμά το νερό χωρίς χλώριο.
Για την παρασκευή της συμπυκνωμένης λεμονάδας μας ξεκινάμε από τα λεμόνια.  
Ξύνουμε την κίτρινη φλούδα ( κατά προτίμηση ακέρωτα και βιολογικά ) από 2 λεμόνια σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε  το νερό και τη ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά (χωρίς να πάρει βράση).
Το πολύ σε 10 λεπτά, η ζάχαρη θα λιώσει και να ρευστοποιηθεί.
Τότε, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. 
Στο μεταξύ, στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό σε λεπτό σουρωτήρι.
Προσθέτουμε τον χυμό  στο κρύο σιρόπι ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. 
Μοιράζουμε τη συμπυκνωμένη λεμονάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο ή ακόμη και στην κατάψυξη. 
Για να σερβίρουμε τη λεμονάδα ανακινούμε το μπουκάλι με το συμπυκνωμένο χυμό και βάζουμε σε ποτήρι 1/3 χυμό και 2/3 κρύο νερό. 

Αν θέλουμε, προσθέτουμε παγάκια και ένα δύο φυλλαράκια δυόσμου ή μέντας.