Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

Οι Έλληνες δεν αγαπούν την πατρίδα τους !

Αποτέλεσμα εικόνας για ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ANIMATED

ΣΕΡΕΝΑ ΝΟΜΙΚΟΥ


Η ανατρεπτική άποψη, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες μισούν την πατρίδα τους είναι της κυρίας Ευθυμίου, καθηγήτριας ιστορίας, σε μία πρόσφατη συνέντευξη της.
Η ίδια θεωρεί πως η σημερινή περίοδος είναι μοιραία για την Ελλάδα, η οποία έχει οδηγηθεί σε μη ανατρέψιμες καταστάσεις.
Η αιτία είναι οι λάθος χειρισμοί του παρελθόντος, επειδή δεν έχουμε διδαχτεί τίποτα από την ιστορία μας.
Λόγω του ότι δεν αξιοποιήσαμε ούτε αξιοποιούμε ακόμη το πρόσφατο και απώτερο παρελθόν μας, κάνοντας συνεχώς μεγαλύτερα λάθη κάθε στιγμή που περνάει.
Πιστεύει φυσικά πως υπάρχουν περιθώρια δράσης, αλλά εμείς δεν θέλουμε να δράσουμε, λόγω του ότι είμαστε αποφασισμένοι να καταρρεύσουμε, παρακολουθώντας με ηδονικό τρόπο την καταστροφή μας.
Με απλά λόγια ότι το μοναδικό, στο οποίο είμαστε συνεπείς, είναι η διατήρηση της αυτοκτονικής κοινωνίας μας.
Όσον αφορά την Ευρώπη, θεωρεί πως τα αισθήματα μας ήταν πάντοτε διττά, με την έννοια πως από τη μία πλευρά τη θαυμάζουμε, ενώ από την άλλη τη μισούμε.
Από αυτήν την πλευρά θα μπορούσαν οι Έλληνες να χαρακτηριστούν σχιζοφρενείς, ενώ πρόκειται για μία κατάσταση που διαρκεί πάνω από 1.000 χρόνια, χωρίς καμία αλλαγή. Η ίδια πιστεύει πως είμαστε ως Έλληνες ανιστόρητοι και αγεωγράφητοι, γεγονός που αποτελεί μία εθνική αναπηρία, η οποία μας έχει βλάψει και συνεχίζει να μας βλάπτει σε πολλά επίπεδα.
Για τους σημερινούς νέους, οι οποίοι θεωρούν τους εαυτούς τους αδικημένους, πιστεύει το ακριβώς αντίθετο.
Το τεκμηριώνει λέγοντας πως η σημερινοί νέοι έχουν ζήσει πάρα πολύ καλά, όσο καμία άλλη γενιά μέχρι τώρα, αλλά έχουν γίνει κακομαθημένοι. Θεωρούν τη δημοκρατία ως ασυδοσία, ενώ νομίζουν πως τους ανήκει ολόκληρη η γη, χωρίς να χρειαστεί να κινήσουν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι.
Δεν θέλουν την Ευρώπη στο συντριπτικό ποσοστό τους, αλλά εκεί πηγαίνουν για να σπουδάσουν και να βρουν δουλειά. Όχι επειδή δεν βρίσκουν δουλειά στην Ελλάδα, αλλά επειδή είναι οπαδοί της ήσσονος προσπάθειας.
Πρόκειται ουσιαστικά για μία γενιά Ελλήνων που δεν έχει βρει το δρόμο της, επειδή δυστυχώς διαβρώθηκε από το εκπαιδευτικό σύστημα των τελευταίων δεκαετιών.
Με απλά λόγια λέει πως δεν είναι φταίξιμο των νέων, αλλά του εκπαιδευτικού συστήματος των τελευταίων 40 ετών.
Κατά την άποψη μου βέβαια κυρίως των δασκάλων που ενδιαφέρονταν μόνο για χρήματα, οπότε για τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι, έναντι αδήλωτων αμοιβών.
Το σύστημα αυτό όμως πριν από 40 χρόνια ήταν αξιόλογο και πάρα πολύ σοβαρό.
Για να βγάλει κανείς τότε μία τάξη του σχολείου έπρεπε να δουλέψει πάρα πολύ σκληρά, ενώ το ίδιο έκαναν τόσο οι δάσκαλοι, όσο και οι καθηγητές τότε.
Εάν δεν απέδιδε ο μαθητής, θα έμενε στην ίδια τάξη και δύο και τρία χρόνια.
Εδώ και σαράντα χρόνια όμως όλα τα παιδιά παίρνουν μεγάλους βαθμούς, αρκεί να ξέρουν μόνο να γράφουν το όνομα τους, με αποτέλεσμα να μην είναι σοβαρά, ούτε υπεύθυνα, καθώς επίσης να μην έχουν αίσθηση του καθήκοντος και να μη σέβονται κανέναν και τίποτα.
Συνοψίζοντας, αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα, η απάντηση στα προβλήματα μας, δεν είναι άλλη από το να την αγαπήσουμε πραγματικά.
Εν τούτοις, αυτό που στην πραγματικότητα κάνουμε είναι να τη μισούμε, να μη μας ενδιαφέρει καθόλου εάν καταρρεύσει. Έτσι την καταστρέφουμε συστηματικά και μεθοδικά, θεωρώντας το επί πλέον ως δόξα και τιμή μας.
Τα πανεπιστήμια είναι μουτζουρωμένα, τα μνημεία κατεστραμμένα, ενώ οι νέοι έχουν μάθει να μισούν την ιστορία. Όχι άδικα βέβαια, αλλά επειδή στα σημερινά σχολεία τους διδάσκεται ανόητα ως μία απλή αποστήθιση, χωρίς καμία κριτική σκέψη.
Έτσι δεν μαθαίνουν την ιστορία τους και δεν διδάσκονται από αυτήν, με αποτέλεσμα να κάνουν συνέχεια τα ίδια λάθη, εάν όχι χειρότερα.
Αυτό που φταίει λοιπόν για τη σημερινή μας άθλια κατάσταση, είναι το γελοίο εκπαιδευτικό σύστημα που δημιουργήσαμε τα τελευταία 40 χρόνια.
Αυτό το σύστημα παράγει κακούς Πολίτες, οι οποίοι εκλέγουν ακόμη χειρότερους πολιτικούς, με αποτέλεσμα να έχουμε μετατραπεί στη ντροπή της Ευρώπης.
Ποιοί;
Εμείς οι Έλληνες που βάλαμε τα θεμέλια του πολιτισμού και της Δύσης, με μία λαμπρή ιστορία που δεν υπάρχει κανένας λαός στον κόσμο που να μην τη ζηλεύει.
Από αυτήν την πλευρά, η οικονομική κρίση θα αποδειχτεί θετική για την Ελλάδα, επειδή θα υποχρεώσει τους Έλληνες και ειδικά τους νέους να αλλάξουν.
Ολοκληρώνοντας, πατριώτης σημαίνει πως αγαπάω την πατρίδα μου, την ιστορία μου, τον πολιτισμό της και τη συμβολή της στην ανθρώπινη εξέλιξη.
Δεν έχει καμία σχέση με τον εθνικισμό, αφού δεν τη θεωρώ καλύτερη από τις άλλες χώρες.
Ούτε με το ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις, αφού όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι μεταξύ τους και έχουν τα ίδια δικαιώματα.
Αγαπάω την πατρίδα μου όμως σημαίνει με τη σειρά του πως κάνω ότι μπορώ για να έχει ένα καλύτερο μέλλον, να είναι υπερήφανη και αξιοπρεπής, χωρίς να εξευτελίζεται, όπως συμβαίνει σήμερα.
Με πράξεις και όχι με λόγια που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα. 
Με αυτά τα κριτήρια πάντως οι σημερινοί Έλληνες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν είναι πατριώτες.