Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Οι Ισραηλινοί ξεκίνησαν την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων σε δύο μέτωπα και είναι επιφυλακή σε τρίτο…


ΟΛΑ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΛΩΣΤΗ ....


Το Ισραήλ ξεκίνησε τελικά από χθες Κυριακή ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων με τη μορφή εκτεταμένων στρατιωτικών «ασκήσεων» σε δύο περιοχές, στο Γκολάν και στα νότια, ενώ είναι σε επιφυλακή στα ανατολικά της χώρας. 
Πλέον όλοι είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη, Ιρανοί, Χεζμπολάχ, Χαμάς .
Οι ασκήσεις θα διαρκέσουν τουλάχιστον μία εβδομάδα ενώ ειδικά στο Γκολάν η ταξιαρχία Golani είναι σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα ενόψει εξελίξεων στην περιοχή.
Οι υπόλοιπες περιοχές  ετοιμότητας αφορούν την απόκρουση επιθέσεων στην Ιουδαία και την Σαμάρεια. 
Οι κάτοικοι έχουν ήδη  προειδοποιηθεί για τις  ασκήσεις , οι οποίες θα εμπεριέχουν βολές με πραγματικά πυρά αυξάνοντας την ανησυχία για πόλεμο με τις ισλαμικές οργανώσεις που έχουν  έδρα τον Λίβανο.
Τα στρατεύματα της ισραηλινής στρατιωτικής διοίκησης του Νότου και της  περιοχής της Γάζας είναι σε υψηλή επιφυλακή μετά από απειλές της Χαμάς το Σάββατο  λόγω του θανάτου του Mazen Fukaha, ανώτερου στελέχους της ένοπλης πτέρυγας της, για τον οποίο κατηγορούν την Μοσάντ.
Ο Fukaha απελευθερώθηκε από τη φυλακή παρά τις κατηγορίες συμμετοχής του σε πολλές τρομοκρατικές δολοφονίες, ως αντάλλαγμα  της ζωής του Ισραηλινού Δεκανέα  Gilead Shalit που κρατούνταν από την οργάνωση.
Ο Fukaha ήταν ο υπεύθυνος του τμήματος δολοφονιών  της Χαμάς έχοντας προβεί σε πολλές αήθεις πράξεις κατά Ισραηλινών στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια. Το στέλεχος της Χεζμπολάχ εκτελέστηκε με τέσσερις σφαίρες όντας ο ίδιος φιμωμένος.
 
Ο κύριος λόγος των εχθροπραξιών είναι η παραβίαση από την Χεζμπολάχ ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών μετά τον εξοπλισμό της  με ιρανικής κατασκευής πυραύλους fateh-100 στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για πόλεμο εναντίον του Ισραήλ.
«Ετοιμάζονται οι σιίτες  από την άλλη πλευρά των συνόρων» , δήλωσε ο Ισραηλινός στρατηγός, τονίζοντας ότι  βλέπει   σαφή κίνηση  για πόλεμο, από τρομοκρατικές οργανώσεις με έδρα το Λίβανο , η κυβέρνηση του οποίου έδωσε ελεύθερη πρόσβαση και πλήρη άδεια στις οργανώσεις αυτές και στους Ιρανούς φρουρούς.
Εδώ και οι δύο μήνες οι Ισραηλινοί καταγράφουν εξοπλισμό της Χεζμπολάχ με μεγάλα φορτία όπλων εντός του εδάφους του Λιβάνου με αποστολέα την Τεχεράνη, ενώ υπάρχουν και φωτογραφίες με αμερικανικά άρματα μάχης .
Κατά την πάγια τακτική τους οι Εβραίοι θα κτυπήσουν τις ισλαμικές οργανώσεις όταν αυτές προετοιμασθούν και συγκεντρώσουν προσωπικό και συστήματα λίγο πριν την επίθεση εναντίον του ισραηλινού εδάφους.
Ένας νέος πόλεμος Ισραήλ Λιβάνου σε συνδυασμό με τον συριακό πόλεμο, την τουρκική εισβολή και τους χιλιάδες Ιρανούς που δρουν στην Συρία,  θα  προκαλούσε ακόμα μεγαλύτερη σύγκρουση τα όρια της οποίας θα είναι αδιευκρίνιστα.