Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑ GREXIT !


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ !


Τον Μάιο του 2012, μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου την εξουσία ανέλαβε η υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμένου, μέχρι την 17η Ιουλίου οπότε και διεξήχθησαν νέες εκλογές με νικητή τον Αντώνη Σαμαρά.
Σε αυτό το ασταθές πολιτικό περιβάλλον σημειώθηκε το πρώτο bank run στην Ελλάδα , δηλαδή η μαζική ανάληψη τραπεζικών καταθέσεων.
Τότε η Κίνα και η COSCO ακόμα διαγωνίζονταν με την Ρωσία για την κυριαρχία στο λιμάνι του Πειραιά με την πρώτη να δείχνει ότι τελικά θα κερδίσει το τρόπαιο παρ όλες τις παλινωδίες και οικονομικές ζημίες
Η Κίνα πολεμούσε στην αυτού καθ αυτού απόκτηση του ΟΛΠ και η Ρωσία προσπαθούσε να ισοφαρίσει την κινεζική διείσδυση με την στήριξη πολίτικων και επιχειρηματικών προσώπων του Πειραιά.
Εκείνη την εποχή ο Σόιμπλε είχε αποφασίσει το grexit αλλά οι Κινέζοι του το απαγόρευσαν διότι εάν η Ελλάδα τίθονταν εκτός ευρωζώνης τότε οι Κινέζοι θα έχαναν το πλεονέκτημα της απόκτησης του λιμανιού του Πειραιά το οποίο θέλουν ως ζώνη ελευθέρου και ασδαμολόγητου εμπορίου προς την μεγάλη αγορά της Ευρώπης.
Οι Κινέζοι τότε μπορούσαν να ελέγξουν την Γερμανία διότι η τελευταία είχε ακόμα πολλαπλά εμπορικά συμφέροντα στην Κίνα είτε με την μορφή των γερμανικών εξαγωγών σε αυτή είτε με την μορφή των γερμανικών βιομηχανικών επενδύσεων στην Κίνα.
Ο Σόιμπλε υπέκυψε και δεν μας έβγαλε απο την ευρωζώνη εφόσον το 2012 ακόμα δεν είχε διασαφηνισθεί η μάχη στο εσωτερικό της Γερμανίας ανάμεσα σε όσους υποστήριζαν την καταστροφή της ευρωζώνης, το πλιάτσικο της και την στροφή στην Κίνα και σε όσους υποστήριζαν το αντίθετο .
Έτσι στήθηκε μια αερογέφυρα με την οποία η ΕΚΤ έστελνε κρυφά φορτία με ευρώ γιανα ισοφαριστεί η ανάληψη των περίπου 800 εκατομμυρίων καταθέσεων.
Όταν τα έγραφα αυτά το 2013, πολλοί εξυπνάκηδες με λοιδωρούσαν, αλλά απο το 2015 και μετά στελέχη της ΕΚΤ και οικονομικοί παράγοντες της Ε.Ε. παραδέχθηκαν την αερογέφυρα χρήματος
Το 2015 και την επόμενη των εκλογών που ανέδειξαν τους ΣΥΡΙΖΑ­ΑΝΕΛ στην εξουσία ο πρώτος ξένος επίσημος που επισκέφθηκε το μέγαρο Μαξίμου ήταν ο Κινέζος πρέσβης..
Ωστόσο 4 χρόνια μετά οι οικονομικοί δεσμοί Κίνας ­Γερμανίας έχουν διαρραγεί εφόσον οι Κινέζοι θέτουν όλο και περισσότερα εμπόδια τόσο στην δημιουργία νέων γερμανικών επενδύσεων στην Κίνα όσο και στην διατήρηση των ήδη υπαρχόντων.
Οι Κινέζοι δεν έχουν ανάγκη πλέον τους Γερμανούς, απέκτησαν το know how και τώρα τους πετάνε εκτός Κίνας
Σε περίπτωση που ο Σόιμπλε θελήσει να πραγματοποιήσει το όνειρο του για GREXIT δεν υπάρχει κανείς για να τον σταματήσει.
Ακόμα και ο κ. Τραμπ ο οποίος είναι στα "μαχαίρια" με την Γερμανία, ακόμα κι αυτός θα χαρεί εφόσον με ένα grexit η Κίνα και το λιμάνι της στον Πειραιά θα βρεθεί εκτος ευρωζώνης με ότι δυσμενές κι να σημαίνει αυτό για το κινεζικό εμπόριο.
Ειπαμε ότι ο Τραμπ θέλει εμπορικό πόλεμο με την Κίνα .
Και όχι μόνο αυτό, το πάρτι συνεχίζεται για τις ΗΠΑ που σε περίπτωση grexit θα σταματήσουν την χρηματοδότηση της Ελλάδας μέσω ΔΝΤ και έτσι θα αποφύγουν τον καταλογισμό ευθυνών για την χρεοκοπία μας.
Το ΔΝΤ θα βγει «λάδι» και την ρετσινιά θα την κολλήσουν στους Γερμανούς..
Αλλά και ο κ. Πούτιν θα έχει κάθε λόγο να χαρεί εφόσον χωρίς να κουνήσει το δαχτυλάκι του και χωρίς να λάβει μια σαφή αρνητική θέση απέναντι στην Κίνα που τόσο χρειάζεται για το ευρασιατικό όραμα του θα δει το λιμάνι εκτός κινεζικής επιρροής και την Ρωσία να μπαίνει και πάλι στο παιχνίδι για την απόκτηση του λιμανιού του Πειραιά.
Όπως προσελκύσουν σε συμμαχία εναντίον της Κίνας και του Ιράν .
Οι ΗΠΑ προτείνουν στην Ρωσία το μοίρασμα της Μ.Ανατολής με Συρία στην Ρωσία, Ιράκ στις ΗΠΑ και τις χώρες της Αραβικές χερσονήσου σε έωλο καθεστώς το οποίο θα αποσαφηνιστεί αργότερα.
Ωστόσο ο κ.Τραμπ θέλει το Ιράν δικό του κάτι που ο Πούτιν δεν μπορεί να δεχθεί ανέξοδα εφόσον το Ιράν αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ευρασιατικής ένωσης στην Μ.Ανατολή
Αλλά ούτε μπορεί ο κ. Πούτιν συλλήβδην να καταδικάσει την Κίνα της οποίας την έκταση ­πληθυσμό και στρατιωτική ισχύ έχει τόσο ανάγκη η Ρωσία .
Το σκηνικό είναι πολύπλοκο με πολλές κρυφές παραμέτρους όπως πχ ότι το Ιράν και οι Ευρωπαίοι εφοπλιστές έχουν ισχυρούς δεσμούς από το 1991 και τον πόλεμο του Κόλπου και το εμπάργκο εξαγωγών που επιβλήθηκε από τις ΗΠΑ εναντίον του Ιραν
Πολύ εφοπλιστές έγιναν αυτό που είναι σήμερα σπάζοντας το εμπάργκο και μεταφέροντας ιρανικό πετρέλαιο στην Κίνα με το αζημίωτο.
Η δραστηριότητα αυτή είχε και την έγκριση της Ρωσίας η οποία συνεχίζει με τους ίδιους εφοπλιστές την πολιτική διείσδυση της στην Ευρώπη.
Έτσι είναι δύσκολο για κάποιον από τους παίκτες, Ιράν­Ρωσία­-Κίνα , να παίξει καθαρό παιχνίδι εναντίον ή μαζί με τον Τραμπ διότι θα διαραγούν υπόγειες συμμαχίες και διαδρομές χρήματος δεκαετιών.
Δυστυχώς όμως και σε ότι αφορά την Ελλάδα τα πράγματά είναι απλά, όλοι κερδίζουν από ένα grexit.