Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ . . .


ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ !

Ο πρ. Τράμπ έχει δείξει με τς δηλώσεις και πράξεις του ότι θεωρεί την Γερμανία ως τον μεγαλύτερο αντίπαλο των ΗΠΑ μετά την Κίνα.
Ακόμα κι ο Ομπάμα είχε εγκαινιάσει μια σειρά συγκρούσεων ­αντιποίνων σε οικονομικό επίπεδο εναντίον της VW και της DEUTSCHE BANK, τα απόνερα των οποίων ακόμα χτυπάνε αλύπητα τα γερμανικά συμφέροντα.
Η κόντρα μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ άρχισε να παίρνει διακριτές διαστάσεις μετά την γεωπολιτική ήττα που υπέστησαν οι ΗΠΑ στην Κριμαία και Ουρανία το 2014 με υπαιτιότητα της Γερμανίας.
Οι ΗΠΑ είχαν ξοδέψει περίπου 10 δις από το 1990 για να αναθρέψουν μια νέα αμερικανόδουλη και ΔΝΤδουλη πολιτική ελίτ στην Ουκρανία, είχαν δημιουργήσει νεοναζιστικές παρακρατικές ομάδες ­οι οποίες και σήμερα δρουν στο μέτωπο της ανατολικής Ουκρανίας­ και όταν τελικά η Γερμανία της Μέρκελ ανέλαβε με την Πολωνία να φέρουν εις πέρας το τελικό μέρος του σχεδίου ανατροπής των Ουκρανών πολιτικών που επηρεάζονταν απο την Ρωσία, τότε όχι μόνο πέτυχαν αλλά έχασαν και την Κριμαία.
Ο κ Πούτιν εκνευρίστηκε, εισέβαλε και προσάρτησε την Κριμαία και ουσιαστικά διχοτόμησε την Ουκρανία αρχίζοντας τον πόλεμο στις ανατολικές ρωσόφωνες­ρωσόφιλες επαρχίες της.
Οι Γερμανοί τότε σαν δαρμένα σκυλιά κρύφτηκαν πίσω απο τον Αμερικάνο ΥΠΕΞ του Ομπαμα τον Τζων Κέρυ ο οποίος ανέλαβε να ησυχάσει τον πρ Πούτιν με μακρές συνομιλίες με τον Ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβροφ.
Το 2015 ξέσπασε σκάνδαλο κατασκοπίας στην Γερμανία.
Συγκεκριμένα κύκλοι διέρρευσαν ότι η γερμανική μυστική υπηρεσία BND έκανε τηλεφωνικές υποκλοπές αλλά και υποκλοπές emails και skype Γερμανών και Γάλλων πολιτικών όσο και των γερμανικών πολυεθνικών εταιριών.
Το σκάνδαλο ήταν ότι σύμφωνα με τις διαρροές η BND διεξήγαγε αυτές τις υποκλοπές για λογαριασμό της αμερικανικής NSA.
Επειδή η Μέρκελ ως καγκελάριος είναι και ο υψηλότερα ιστάμενος υπεύθυνος πολιτικός και πολιτειακός παράγοντας, κατηγορήθηκε ότι γνώριζε ότι η μυστική της υπηρεσία διεξήγαγε υποκλοπές για λογαριασμό των Αμερικάνων.
Αυτό ήταν και το πρώτο από τα χτυπήματα των ΗΠΑ εναντίον των λουκανικοφάγων που τα μαντάρα στην Ουκρανία.
Πολλοί κατηγορούν την Ρωσία ως την πηγή της διαρροής, αλλά σε καθε περίπτωση οι ΗΠΑ δεν έτρεξαν να καλύψουν την Μέρκελ.
Ακόμα και ο Ομπάμα που έκανε τα στραβά μάτια στην ίδρυση του Ισλαμικού Κράτους που εξυπηρετούσε τα σχέδια Γερμανίας­-Τουρκίας­-Κατάρ για τον αγωγό Κατάρ­-Τουρκίας­Γερμανίας, ακόμα κι ο Ομπάμα που άφησε την CIA και τους ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές που ήταν αντιπολίτευση να βοηθάνε κι αυτοί το Ισλαμικό κράτος, ακόμα κι αυτός ο Ομπάμα που στήριζε τους τυχοδιωκτισμούς της Γερμανίας στην Μ. Ανατολή για να απεξαρτηθεί από το ρωσικό αέριο, επέτρεψε να ξεσπάσει το σκάνδαλον των ρύπων των VW , επέτρεψε την επιβολή προστίμων στην DEUTSCHE BANK, επι προεδρίας του.
Ο Τραμπ τραβάει το σχοινί παραπέρα, αυτό το έχουμε καταλάβει.
Απο τον Μάρτιο του μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017 έχουμε εκλογές σε Ολλανδία­-Γαλλία­-Γερμανία, εκλογές στις οποίες διαγκωνίζονται τρεις τάσεις.
Η πρώτη είναι η φιλορώσοι πολιτικοί, η δεύτερη είναι οι φιλογερμανοί και η τρίτη είναι οι ακροδεξιοί εθνικιστές ευρωσκεπτικιστές όπως η Λεπέν οι οποίοι όμως και ενώ έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι χρηματοδοτούνταν από την Ρωσία και ότι εκτελούσαν επακριβώς την ρωσική αντι­ Ε.Ε ατζέντα, σήμερα θα πρέπει να διαγωνισθούν με την πρώτη τάση, του φιλορώσους πολιτικούς οι οποίοι είναι και αυτοί αγαπημένοι του Πουτιν.
Ο Φιγιόν στην Γαλλία, υποψήφιος για πρόεδρος, θεωρείται ως ρωσόφιλος.
Ο Μακρόν, ο αντίπαλος του, θεωρείται γερμανόφιλος και ότι εξυπηρετεί την γερμανο-καταριανή ατζέντα για εισροή εκατομμυρίων μουσουλμάνων και αλλαγή του πληθυσμού της Ευρώπης σε αντάλλαγμα με την παροχή αερίου από το Κατάρ με τον αγωγό που δεν έγινε βέβαια ποτέ, τον αγωγό Καταρ­-Συρίας-­Τουρκίας­-Ελλάδας-­Ιταλίας-­Ευρώπης, και δεν έγινε επειδή η Ρωσία νίκησα τους καταριανούς μισθοφόρους στην Συρία.
Η Λεπέν θεωρείται ως η ανέκαθεν ακροδεξιά, από το όχι μακρινό 2014 οπότε και ο κ. Πούτιν άρχισε να χρηματοδοτεί παρόμοια κόμματα σε Αυστρία­-Γαλλία­-Ουγγαρία.
Επειδή ο κόσμος στην Ευρώπη είναι ακόμα πιο κοιμισμένος από τους Έλληνες, δεν μπορεί να γίνει κατανοητός ο κίνδυνος και διακύβευμα των εκλογών.
Οι Ρώσοι διαρρέουν σκάνδαλο για τον φιλογερμανό­φιλοάραβα Μακρόν ότι δήθεν είναι ομοφυλόφιλος ( Το Κατάρ έχει εξαγοράσει πολλές συνειδήσεις στην Γαλλία και όλη την οικονομία στην Βρετανία).
Οι Γερμανοί διαρρέουν για τον ρωσόφιλο Φιγιόν ότι η σύζυγος του πληρώνονταν αργοσμισθίες από το γαλλικό δημόσιο.
Η Λεπέν έχει πάψει να θεωρείται φαβορί και την έχουν αφήσει ήσυχη στην έτσι κι αλλιώς κακή φήμη της
Ο Τραμπ λογικά θα πρέπει να στηρίξει τα φιλορωσικά κόμματα, φευ !!!! που φτάσαμε !!!!, διότι εάν κυριαρχήσουν τα γερμανόφιλα ή έστω ουδετερόφιλα αστικά, σε Γαλλία­ Ολλανδία και Γερμανία τότε χάθηκε το παιχνίδι για τις ΗΠΑ.
Τι καλύτερο γα τον Τραμπ να αναδειχθεί ως κύρια πολιτική δύναμη το PEGIDA ή το AfD στην Γερμανία τα οποία είναι αναφανδόν κατά της πολιτικής Μερκελ για τους μετανάστες; 
Και τι καλά που θα ήταν εάν η Μέρκελ και οι χριστιανοδημοκράτες της έχαναν έστω από τους σοσιαλιστές οι οποίο δείχνουν ακόμα και σημάδια ελέους προς την Ελλάδα αλλά και γενικότερη πολιτική νοημοσύνη και λογική.
Για να γίνουν όμως τα παραπάνω δεν υπάρχει χρόνος για περαιτέρω υπόγειες διεργασίες μυστικών υπηρεσιών και κέντρων που θα δημιουργούν διάφορα σκάνδαλα εναντίον των γερμανόφιλων κομμάτων και της Μέρκελ.
Ο Τραμπ θα κάνει το μεγάλο κόλπο με τον Πούτιν, την αναβίωση του δήθεν νέου ψυχρού πολέμου.
Τραμπ και Πούτιν θα μας κοροϊδέψουν μπροστά στα μάτια μας. 
Τι θα γίνει ;
Ο Τραμπ θα επιτρέψει στον Πουτιν να κυριαρχήσει στην ανατολική Ουκρανία και στις Βαλτικές χώρες.
Η κυριαρχία αυτή μπορεί να έχει την μορφή της κλιμάκωσης της έντασης ή ακόμα και της πλήρους επικράτησης στην αν Ουκρανία και την προσάρτηση της στην Ρωσία .
Παράλληλα η Ρωσία θα μπορούσε να συγκεντρώσει στρατεύματα έτοιμα να εισβάλουν στην Εσθονία όπου οι μισοί κάτοικοι είναι Ρωσοι χωρίς πολιτικά διακαιώματα και να εκβιάσει ένα δημοψήφισμα στο οποίο αυτοί οι Ρωσοι θα ζητήσουν ένωση με την Ρωσία 
Επίσης θα μπορούσε η Ρωσία να απειλήσει με εισβολή στην Γεωργία από όπου περνάει ο αγωγός ΤΑΝΑΡ (Αζερμπαιτζάν­Γεωργία­-Τουρκία-­Ελλάδα-­Αλβανία­-Ιταλία­-Αυστρία­-Γερμανία) και έτσι να απειλήσει το σχέδιο της Γερμανίας για ενεργειακή απεξάρτηση της απο την Ρωσία.
Ταυτόχρονα η Ρωσία θα μπορούσε να υποδαυλίσει μια αναταραχή στην Υπερδνειστερία, την χώρα μεταξύ Ουκρανίας και Μολδαβίας και η οποία έχει αυτοανακηρυχθεί ανεξάρτητη από την Μολδαβία και που είναι φανατικά ρωσόφιλη και που φιλοξενεί ρωσικό στρατό στο έδαφος της εδώ και χρόνια .
Όλα αυτά θα έχουν ως αποτέλεσμα να δημουργηθεί ένα κλίμα φόβου στην Ευρώπη για τους γερμανόφιλους και ένα κλίμα θριάμβου για τους ρωσόφιλους.
Ωστόσο από το κλίμα αυτό θα προκύψουν ορισμένες νέες ανάγκες.
Η πρώτη θα είναι ο επανεξοπλισμός των φοβισμένων ευρωπαϊκών κρατών και επειδή δεν θα μπορούν να αποταθούν στην Ρωσία οι ΗΠΑ θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος πωλητής.
Έτσι ο Τραμπ θα δώσει μια ώθηση στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία.
Από την άλλη η απειλή για εισβολή στην Γεωργία και η επακόλουθη ακύρωση του ΤΑΝΑΡ θα φέρει ως εναλλακτική το αμερικανικό αέριο που θέλει να εξάγει ο κ.Τραμπ με τάνκερ προς την Ευρώπη .
Να ακόμα ένα οικονομικό πλεονέκτημα για τις ΗΠΑ το οποίο όμως δεν θα εμποδίσει το ρωσικό μονοπώλιο στις πωλήσεις αερίου στην Ευρώπη.
Ο Τραμπ θέλει να κερδίσει με εξαγωγές, αλλά δεν θα ανταγωνισθεί τον Πουτιν, διότι το αμερικανικό αέριο και δύσκολο είναι να φθάνει με τάνκερ σε υπερατλαντικό διάπλου, και πιο ακριβό θα βγαίνει.
Εάν λόγω μεγάλης απόστασης και μεταφοράς με τάνκερ το αέριο θα βγαίνει πιο ακριβό για την Ευρώπη τότε αυτόματα θα ανεβεί και η τιμή του μέσα στις ΗΠΑ κάτι που συμφέρει μεν τις πετρελαϊκές εταιρίες δεν συμφέρει όμως την αμερικανική βιομηχανία ως σύνολο.
Γιαυτό ο Τραμπ θα πουλάει αμερικανικό αέριο περισσότερο για να αυξήσει την επιρροή του στην Ευρώπη και να υποτάξει τους Γερμανούς παρά για το καθαρό κέρδος .
Ο Τραμπ με τις εξαγωγές αερίου με πλοία θα μπορέσει να δώσει δουλειά στους Ευρωπαίους εφοπλιστές οι οποίοι κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος του στόλου των 500 τάνκερ παγκοσμίως και οι οποίοι μέχρι σήμερα ήταν υποστηρικτες της Γερμανίας η οποία ήταν μια καλή πελάτης εφόσον λόγω έλλειψης αγωγού παίρνει από το Κατάρ αέριο δια θαλάσσης, σε ποσοστό που συμπληρώνει το ρωσικό αέριο.
Οι εφοπλιστές θα αποσύρουν την υποστήριξη τους από την Γερμανία και θα την ρίξουν στις ΗΠΑ και στο Λονδίνο.
Το παιχνίδι με τους εφοπλιστές έχει κι άλλες παραμέτρους .
Οι πλοιοκτήτες αυτοί ως κύριο έργο έχουν την μεταφορά αερίου στην Κίνα από τον Περσικό Κόλπο, Κατάρ και Ιράν.
Εάν ο Τραμπ τους δώσει δουλειά στον Ατλαντικό τότε σε ένα βαθμό θα αφαιρέσει μεταφορική ικανότητα προς την Κίνα.
Τραμπ και Πούτιν μπόρεσαν και συνεργάσθηκαν στην Συρία, το ίδιο θα κάνουν και στην Ευρώπη σκαρώνοντας ένα νέο ψυχροπολεμικό τοπίο στο οποίο θα επωφελούνται και οι δύο.
Ωστόσο ο νέος ψυχρός πόλεμος δεν θα πρέπει να δαιμονοποιεί την Ρωσία όπως ο προηγούμενος, διότι τότε θα έχει ως αποτέλεσμα να συσπειρώσει τους φοβισμένους Ευρωπαίους πίσω από την Γερμανία και Γάλλία, τις μόνες χώρες με αξιόλογο πληθυσμό και οικονομίες που θα μπορέσουν να ηγηθούν της Ευρώπης εναντίον σε μια ρωσική απειλή.
Ο νέος ψυχρός πόλεμος θα πρέπει να έχει ως στόχο την αποδυνάμωση της Γερμανίας και των υποστηρικτών της με πολιτικά , οικονομικά και ίσως, αλλά μάλλον απίθανο αυτό, με στρατιωτικά χτυπήματα ακριβείας και το πλασάρισμα της Ρωσίας ως της υπερδύναμης που αναζητά δυναμικά και αποκαθιστά το χαμένο δίκαιο της
Όσο για την Ελλάδα, τίποτα δεν κανονίστηκε, τίποτα δεν επιτεύχθηκε χθες 10­-2-­2017 με τους δανειστές.
Βέβαια αυτοί δεν χάνουν διότι ακόμα και τίποτα καινούργιο από πλευράς μέτρων να επιβάλουν πρέπει να ξέρετε ότι τα μέτρα είναι ήδη ψηφισμένα απ’ το 2010,κάτι που δεν θέλουμε να καταλάβουμε.
Οι ανακοινώσεις που έγιναν χθες 10­-2-­2017 δεν αποσαφηνίζουν τίποτα παρά μόνο την απροθυμία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης που θα οδηγούσε σε νέα δόση.
Οι δανειστές μεταθέτουν τις όποιες αποφάσεις στις 20 Φεβρουαρίου όπου να είστε ΄σιγουροι και πάλι δεν θα παρθούν οριστικές αποφάσεις.
Η αιτία είναι οτι αυτή τη φορά ότι και να γίνει για ναμας δώσουν λεφτά θα πρέπει να δείξουν στο εσωτερικό των χωρών τους ότι μπορούν και επιβάλουν την γνώμη τους στην «απείθαρχη» Ελλάδα και μάλιστα εν όψει εκλογών σε Γαλλία-­Γερμανία-­Ολλανδία .
Το πράγμα θα συρθεί μέχρι τέλους Φεβρουαρίου οπότε και ο τράπεζες αλλά και το κράτος θα στεγνώσουν από χρήμα.
Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο για τις τράπεζες εφόσον το κράτος έχει δεσμεύσει λογαριασμούς και μετρητά ταμείων­-ΟΤΑ-­ιδρυμάτων κ.α κάτι που είχε ξανακάνει το 2015 .
Οι τράπεζες όμως δεν έχουν σάλιο και βασίζονται στον καθημερινό δανεισμό τους από την ΕΚΤ μέσω το ELA, δηλαδή η ΕΚΤ τυπώνει χρήμα κάθε μέρα για τα ελληνικά σαπάκια, αλλά τίποτα δεν τις σώζει, εφόσον οι καταθέσεις ακόμα και με capital control κάνουν φτερά κάθε μήνα με αυξητικές τάσεις.
Έτσι αναπόφευκτα οδηγούμαστε στο bail in
Ας πρόσεχαν και ας μην έδιναν 3 δις δάνεια σε καναλάρχες οι οποιοι ποτέ δεν αποπλήρωσαν τίποτα.
Με λιγα λογια ο Τραμπ, δηλαδη οι ΗΠΑ θα επωφεληθουν οικονομικα πουλωντας οπλα και δινοντας δουλεια στους εφοπλιστες των τανκερ και ο Πουτιν, δηλαδη η Ρωσια θα επωφεληθει ιδεολογικα δημιουργωντας μια φιλορωσικη ταση στις ευρωπαικες χωρες.
Συνεπως στην πρωτη περιπτωση θα υπαρξει οικονομικη συγκρουση μεταξυ ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑΣ και στη δευτερη ιδεολογικη συγκρουση μεταξυ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗΣ ( Γερμανια, Γαλλια, Ολλανδια και δορυφορων τους ).            
Ας ελπισουμε οτι θα πετυχει, γιατι η Ελλαδα και οικονομικα ειναι χαλια αλλα και ιδεολογικα παραπαιει, διαλυοντας θεσμους και παραδοσεις!!