Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Χαλβάς σιμιγδαλένιος διαφορετικός !


Χωρίς λάδι ή βούτυρο ...


ΥΛΙΚΑ
-4 ποτήρια νερό
-2 ποτήρια ζάχαρη
-1 ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό
-1 ποτήρι καρύδα
-1 βανίλια με γεύση λεμόνι  [φακελάκι]
-ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-λίγη κανέλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το νερό, την ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκάλι, την κανέλα, την βανίλια.
Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, και την καρύδα, ανακατεύοντας συνέχεια σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει.
Οταν πήξει τον βάζουμε σε φόρμα, τον αφήνουμε να κρυώσει καλά, τον ξεφορμάρουμε, τον πασπαλίζουμε με κανέλα ή και μαζί καρύδα, κόβουμε σε κομμάτια και καλή όρεξη !! 
 




ΠΗΓΗ