Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Πως να φτιάξεις σπιτικό μηλόξυδο !

Φωτο:mazraeh.net

Ένας απλός τρόπος να αξιοποιήσουμε τα περισσευάμενα  ξινόμηλα !


Ταυτόχρονα αξιοποιούμε και τα πράσινα μήλα που δεν είναι πια τόσο φρέσκα!
Εκτέλεση
Πλένω καλά 4 μήλα, τα χαράζω σε 8 μέρη το καθένα, σε όλη την επιφάνεια και τα τοποθετώ σε ένα μπωλ, το οποίο γεμίζω με 1.5 λίτρο νερό, ώσπου να σκεπαστούν καλά.
Στη συνέχεια προσθέτω 1 κ.σ. ζάχαρη και 1 σφηνάκι μπράντι.
Κλείνω καλά το μπώλ με ένα τουλπάνι ή με γάζες και το αφήνω σε μέρος που το βλέπει ο ήλιος αλλά είναι προστατευμένο από τη βροχή, για 2 μήνες
Όταν περάσει αυτό το διάστημα, το στραγγίζω και το τοποθετώ σε γυάλινα μπουκάλια. 
Φύλασεται σε σκιερό μέρος.
Είναι από τα πιο νόστιμα ξύδια που έχουμε δοκιμάσει και ταιριάζει τέλεια στις σαλάτες μας !