Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Χαριστική βολή διχοτόμησης δίνει η Ρωσία στην Τουρκία : Οι Τούρκοι μετέφεραν α/α συστήματα στην Al-Bab για κατάρριψη ρωσικών μαχητικών !


Εθνικο απελευθερωτικός στρατός YPG-PKK 

για τη ΜόσχαΤο τουρκικό γενικό επιτελείο μετά τον βομβαρδισμό του τουρκικού στρατώνα από την ρωσική Αεροπορία στην πόλη  Αλ Μπαμπ,  το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν  4 Τούρκοι στρατιώτες και να τραυματιστούν 11 έλαβε εσπευσμένα νέα μέτρα με την εγκατάσταση αντιαεροπορικών πυραύλων Rapier.
Στόχος πλέον η κατάρριψη των ρωσικών μαχητικών  ώστε να μην επαναληφθεί ξανά «ρωσικό λάθος» γεγονός που επιβεβαιώνει ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι στο σημείο μηδέν και αυτή τη φορά η Μόσχα δεν θα δείξει αυτοσυγκράτηση.
Μόσχα και Άγκυρα ευρίσκονται σε ένα πολύ «λεπτό σημείο» των σχέσεων τους μετά το οποίο δεν υπάρχει ελπίδα επιστροφής με κύριο θέμα τους Κούρδους του ΡΚΚ και του  YPG και την αναγνώριση τους ως «εθνικοαπελευθερωτικός στρατός»  για την δημιουργία του κράτους  του Κουρδιστάν…
Την απόφαση που  αφορά την τοποθέτηση πυραύλων μικρού βεληνεκούς Rapier την πήρε προσωπικά ο Τούρκος Α/ΓΕΕΔ στρατηγός Χουλουσί Ακάρ με σκοπό την διαφύλαξη των χερσαίων επιχειρήσεων στην πόλη αυτή αλλά λειτουργεί και ως υπόμνηση για την νέα τουρκική χερσαία επίθεση στην Ράκκα.
Η δημοσιοποίηση όμως της προθέσεως της τουρκικής πλευράς έγινε και για τον λόγο ότι οι Τούρκοι «προειδοποιούν» τους Ρώσους,  ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν νέο παρόμοιου τύπου «λάθος» από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.
Το εύρος των νέων αντιαεροπορικών συστημάτων Rapier είναι 1,4-8 χλμ καλύπτοντας ζωτικό εναέριο χώρο . Οι τουρκικοί εκσυγχρονισμένοι πύραυλοι  Rapier είναι σαφώς πιο αποτελεσματικοί  από τους πυραύλους Stingers.
Με μόνο δύο χειριστές στρατιώτες, το  τετραπλό σύστημα με  4  πυραύλους  μπορεί να βάλει  μέσα σε 2 λεπτά.
Η Τουρκία πήρε επίσης και άλλα μέτρα για την αποφυγή «λαθών» διότι στην Συρία μαζεύτηκαν πολλοί και πλέον  τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα.
Έτσι αυξάνεται   ραγδαία ο αριθμός των τουρκικών αεροσκαφών που θα περιπολούν την τουρκο-συριακά σύνορα. Επιπλέον, θα αυξηθούν οι εναέριες περιπολίες με τους Ρώσους κοντά στην πόλη Αλ Μπαμπ και γενικά προς το νότο.
Μέχρι σήμερα η στρατιωτική επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» έχει στοιχίσει πολύ ακριβά στην  τουρκική κοινωνία η οποία έχει πληρώσει βαρύ τίμημα  με εκατοντάδες  νεκρούς στρατιώτες , υπαξιωματικούς και αξιωματικούς, ενώ   έχει καταστραφεί σύγχρονο πολεμικό υλικό αξίας πολλών εκατ ευρώ. 
Σύμφωνα και με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου και δηλώσεις του, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν στρατιωτική επιχείρηση για την κατάληψη της πόλης Ράκκα , η οποία θεωρείται ως η άτυπη πρωτεύουσα του ισλαμικού κράτους .
«Στόχος μας είναι η κατάληψη πρώτα της πόλης Αλ Μπαμπ και στην συνέχεια η κατάληψη της Ράκκα», δήλωσε ο ίδιος στον τουρκικό τύπο.
Ταυτόχρονα, ο Ρώσος αξιωματούχος του υπουργείου εξωτερικών Αλεξάντερ Χαρσένκο δήλωσε ορθά και κοφτά χωρίς περιστροφές  ότι  το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και οι Κούρδοι της  Συρίας  (YPG) μαζί με τα ένοπλα παρακλάδια τους δεν αποτελούν τρομοκρατικές οργανώσεις για την Ρωσία.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα  Σπούτνικ, ο Χαρσένκο, δήλωσε με ξεκάθαρα ρωσικά ότι , «αυτοί οι οργανισμοί δεν ευρίσκονται  επίσημα στον κατάλογο των τρομοκρατών στη Ρωσία. Εκτός αυτού, έχουμε συγκεκριμένους δείκτες για να χαρακτηρίσουμε πράξεις ως τρομοκρατικές , ανάλογα με τα αποτελέσματα της έρευνας και του επιπέδου της εγκληματικότητας».
«Μεταφράζοντας» τα λεγόμενα του Ρώσου διπλωμάτη του ΥΠΕΞ, το PKK και το YPG αφού  δεν είναι «τρομοκράτες» και οργανώσεις «φιλανθρωπικού» χαρακτήρα …τότε είναι σίγουρα εθνικοαπελευθερωτικός στρατός που πολεμάει για την δημιουργία του κράτους  του Κουρδιστάν, το οποίο η Μόσχα το έχει αναγνωρίσει πριν ακόμα αυτό συσταθεί επίσημα.
Εφόσον όμως δημιουργηθεί το κράτος αυτό, θα λάβει μεγάλο μέρος της σημερινής τουρκικής επικράτειας συνταράσσοντας, διχοτομώντας και διαλύοντας το «μόρφωμα» που ονομάζεται «ψευδώς» τουρκική δημοκρατία,  η οποία συμπεριλαμβάνει πολλές εθνότητες και λαούς που δεν ανήκουν στην τουρκική φυλή , όσο και να προσπαθούν οι νέο-οθωμανοί.
 
Το σχέδιο αυτό αρνούνταν να το υλοποιήσει ο Ομπάμα και τώρα το ανέλαβε εργολαβικά ο αντικαταστάτης του Ν.Τραμπ.  
Μιλάμε για τη σχεδιαζόμενη μετατροπή του Λεβάντε (ανατολική Μεσόγειο), σε αμερικανικό και ισραηλινό προτεκτοράτο . 
Ο ίδιος εννοεί την απόσχιση όλων των κουρδικών περιοχών και την δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδικού Κράτους.
Ο Ιρανός στρατηγός έδωσε  στην ουσία  μια απάντηση σε  δήλωση στήριξης του Ισραήλ στην κυοφορούμενη  ίδρυση ενός ανεξάρτητου  Κουρδιστάν.
Υπενθυμίζουμε ότι στο δυτικό άκρο του Ιράν διαβιούν χιλιάδες Κούρδοι και αυτό ακριβώς φοβούνται οι Ιρανοί.
Η ισραηλινή  υπουργός δικαιοσύνης Aeylet Shaked από το  δεξιό  κόμμα «εβραϊκό σπίτι», είχε καλέσει την διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει «το δικαίωμα των Κούρδων για ένα αυτόνομο  κράτος», το οποίο θα πρέπει να «συνορεύει με την Τουρκία και το Ιράκ».
Η ίδια προέτρεψε ακόμη την αλλαγή των κανόνων  του διεθνούς δικαίου, αναφερόμενη  στην καταστροφή των «εθνών-κρατών» στην Μέση Ανατολή, κάτω από την « ταχεία εξάπλωση της τρομοκρατίας».
Υπενθυμίζεται ότι στην ομιλία της  Ισραηλινής  υπουργού για το Κουρδιστάν επισημάνθηκε η δημιουργία κουρδικού κράτους ανάμεσα σε  Ιράκ και  Τουρκία, χωρίς αναφέρεται η  Συρία.
Σύμφωνα με τον Ιρανό αξιωματούχο όλα ξεκινούν από το  σχέδιο «Μεγάλη Μέση Ανατολή», που αναπτύχθηκε το 2001 από τον Αμερικανό Συνταγματάρχη Ralph Peters, και προβλέπει την δημιουργία  του αποκαλούμενου «Μεγάλου Ισραήλ» .
Το  σχέδιο που  Πενταγώνου  αναφέρει ότι το Ιράκ και η Συρία θα πρέπει να χωριστούν  σε τρία μέρη,  σιιτικό, σουνιτικό  και κουρδικό. Επίσης προβλέπεται η δημιουργία του «Μεγάλου Κουρδιστάν», το οποίο θα αποτελεί «μέρος του Ισραήλ»  έως τον  Ευφράτη.
Έτσι καταδεικνύεται  σύμφωνα με τους Ιρανούς  ότι το «παιχνίδι» που παίζεται στην περιοχή αυτή είναι απλά τεράστιο.  Δεν αφορά μόνο την μεταφορά υδρογονανθράκων και των αγωγών στην περιοχή, αλλά την ολοκληρωτική αλλαγή του χάρτη  και των ίδιων των χωρών της περιοχής .
Κράτη διαλύονται ενώ άλλα  «γεννιούνται». Πρόκειται για μία επίπονη κυοφορία η οποία «φέρνει» σχεδόν πάντοτε παγκόσμιο πόλεμο.
Η πανωλεθρία και η αποπομπή του Ρ.Τ.Ερντογάν από την πολιτική σκηνή της χώρας με ένα νέο πραξικόπημα, πιο καλά σχεδιασμένο αυτή την φορά είναι ένα σχεδόν  σίγουρο γεγονός.Rapier Missile Systems