Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ..ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΔΟΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ


ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ . . . 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ! ! !


Να  δούμε ..μερικούς πόνους που δεν πρέπει να αγνοουμε . . με πρώτο τον πιό κοινό, βασανιστικό, εξουθενωτικό, για πολλούς . . . τον Δυνατό πονοκέφαλο . . .
Αν πρόκειται για ασυνήθιστο πονοκέφαλο, πάμε στο εφημερεύον ( καλύτερα) Νοσοκομείο..
Η κλινική πείρα διδάσκει οτι :
Όταν κάποιος λέει ότι έχει τον.. Χειρότερο Πονοκέφαλο της Ζωής του, ίσως να είναι Σημάδι ια πιθανη..ρήξη Ανευρύσματος Εγκεφάλου,  κατάσταση που χρήζει Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας… παντα σε Νοσοκομείο..
Εξ άλλου . . . Πόνος Ή Δυσφορία . . στο Στήθος, την Κοιλιά τον Ώμο, το Λαιμό, το Σαγόνι, τον Βραχίονα.. θα μπορούσε να είναι σημάδι καρδιακής προσβολής.
Πονοκέφαλος: Πότε είναι σύμπτωμα «κρυφής» πάθησης
Ωστόσο να θυμάστε  ότι . . . στις Καρδιακές Παθήσεις, συνήθως εμφανίζεται Δυσφορία, Όχι Πόνος.
Μην Περιμένετε να νιώσετε Πόνο. Υπάρχει Πίεση, Όχι Πόνος.
Απίστευτο Βάρος στο Στήθος.
Η δυσφορία που συνδέεται με την καρδιά μπορεί επίσης να εμφανιστεί στο Στήθος, τον Αριστερό Ώμο ή Βραχίονα στην Κοιλιά στο Λαιμό, το Σαγόνι, και Μπορεί Να Συνοδεύεται Από Ναυτία.
Προσοχή ! μην κάνουμε το λάθος ... να καθυστερήσουμε το νοσοκομείο … πιστεύοντας οτι είναι απλή ... καούρα.
Προσοχή ! Οταν κάποιος έχει Ανεξήγητη, Επίμονη Δυσφορία, και ξέρει ότι ανήκει στην Ομάδα Υψηλού Κινδύνου, δε θα πρέπει να περιμένει ούτε λεπτό ! ! !
Στις γυναίκες,  η "καρδια" μπορεί να εκδηλωθεί  με  Φούσκωμα ή Δυσφορία ...στη Κοιλιά….ή  αίσθημα Κόπωσης.
Οι γυναίκες ξεχνάνε πως . . . ο Κίνδυνος για Καρδιακές Παθήσεις… Αυξάνεται Δραματικά.. Μετά Την Εμμηνόπαυση.
Γιατί απλά…Μπορεί να αποτελέσει αιτία θανάτου πιο συχνά στις γυναίκες από τους άνδρες, (παρά το γεγονός ότι οι άνδρες… Διατρέχουν Μεγαλύτερο Κίνδυνο σε Οποιαδήποτε Ηλικία.)
Οι γυναίκες πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση . . . 
7777
Πόνος Χαμηλά στη Μέση ή στην Ωμοπλάτη..που μπορεί να είναι συνεχής ή ξαφνικός . . . τις περισσότερες φορές είναι… αρθρίτιδα,
Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι έχουν Υψηλή Αρτηριακή Πίεση, Διαβήτη και φυσικα.. οι ( αμετανοητοι ) Καπνιστές.
Δεν  αγνοουμε ποτέ.. τον επίμονο και δυνατό πόνο στην κοιλιά. 
Η Χολή, το Παγκρεας, το Έλκος Στομάχου και οι Διαταραχές Του Εντέρου είναι μερικές από τις πιθανές αιτίες του κοιλιακού πόνου, που δεν πρέπει να αγνοούμε..
Πόνος στη γάμπα . . . 
Ένας από τους κινδύνους που μας διαφεύγουν ... είναι η θρόμβο-φλεβίτιδα, δηλ. ένας θρόμβος αίματος που … εμφανίζεται σε μια απ τις φλέβες των ποδιών, μπορεί να γίνει.. ιδιαίτερα επικίνδυνος. 
Η Ακινησία . . .  λόγω παρατεταμένης παραμονής  . . . στο Κρεβάτι, ή στο κάθισμα του αεροπλάνουή του αυτοκινήτου…η  Παχυσαρκία, ο Καρκίνος, η Εγκυμοσύνη και  . . . η  Προχωρημένη Ηλικία…
Είναι σημαντικοί παράγοντες.. κινδύνου.
Μερικές φορές προκαλείται μόνο πρήξιμο, χωρίς πόνο.
Αν υπαρχει αδικαιολόγητο.. πρήξιμο ή πόνος στους μυς της γάμπας . . . Ένα Κάψιμο.. Στα Πόδια…γρήγορα στο γιατρό. 
Είναι μια περίεργη συμπτωματολογία.
Πολλοί που το νοιώθουν, το αποδίδουν σε διάφορες αιτίες.
Συνήθως δεν είναι τίποτα σπουδαίο.
Ομως..Σε πολλούς συνανθρώπους μας.. ( δυστυχως βαινουν αισίως.. τα 1.300.000 !) που δεν γνωρίζουν ότι έχουν.. διαβήτη, ή απλά είναι προδιαβητικοί…
Αυτό είναι Ένα από τα Πρώτα Συμπτώματα.
Είναι κάτι σαν Κάψιμο ή σαν να σε τρυπάνε καρφίτσες στα Πόδια . . . αυτό.. υποδεικνύει βλάβη στα νεύρα.
Και τέλος η πιό περίεργη κατηγορία (στην οποία μπορεί να περιλάβει κανείς και τον νευροπαθητικό πόνο), είναι οι.. Ασαφείς, συνδυασμένοι ή ιατρικώς ανεξήγητοι πόνοι.
Διάφορα, σωματικά συμπτώματα, επώδυνα που είναι κοινά στην.. κατάθλιψη, όπου οι ασθενείς παραπονιούνται για Πονοκεφάλους, Πόνο στη Κοιλιά . . . στα Άκρα . . . στους Γοφούς . . . τα Ισχία . . . τα Πόδια . . . όπως και σε συνδυασμό όλων αυτών των πόνων.
Επειδή ο πόνος… μπορεί να είναι χρόνιος και δεν είναι τρομερά εξουθενωτικός, τα Καταθλιπτικά Άτομα, οι Οικογένειές τους αλλά και οι Επαγγελματίες Υγείας συχνά Αγνοούν τα Συμπτώματα.
Επιπλέον, όσο πιο βαριά είναι η μορφή της κατάθλιψης, τόσο μεγαλύτερη δυσκολία έχει ο ασθενής, Να… περιγράψει τα συναισθήματά του.
Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε λάθος διάγνωση.
Ζητάμε Βοήθεια Όταν:
Δεν Μπορούμε Να …ανεχθούμε Τους Άλλους Ανθρώπους…ή έχουμε Χάσει το Ενδιαφέρον για οποιαδήποτε Δραστηριότητα….Δεν μπορούμε Να Εργαστούμε Ή Να Σκεφτούμε  Αποτελεσματικά . . .  και όταν . . . Υποφέρουμε Σιωπηλά  . . . Όταν μας Πληγώνουν.
Ας προσεξουμε γιατί.. η κατάθλιψη δεν υποβαθμίζει απλά την ποιότητα ζωής μας . . . αλλά προκαλεί δυστυχώς . . . δομικές αλλαγές στον εγκέφαλο, πράγμα που οδηγεί σε        νευρωτικές, στην καλύτερη (;) περίπτωση,  ή   ψυχωσικές  στην  χειρότερη, καταστάσεις…
Ολα τα παραπάνω όχι να μας τρομάξουν…
Απλά για ενημέρωσή μας . . . Ο ενημερωμένος . . . κι όχι ο  τρομοκρατημένος.. είναι πάντα ο κερδισμένος..
Χαιρετε.. παντοτε..
(κι αν ειστε λιγο υποψιασμενοι . . . αδιαλλειπτως προσευχεσθε.. και σας βεβαιω ότι θα πειτε αντιο στην καταθλιψη..)