Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ;


Και το πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης ; ; ;


Σήμερα έτυχα να κρυφακούσω μια ζωντανή συζήτηση κάποιων συμπολιτών μέσης ηλικίας, στον ΟΤΕ, όπου πήγα να πληρώσω λογαριασμούς μου.
Παράπονα, βρισιές, κατάρες, ανάθεμα και ότι άλλο βάλει ο νους του καθενός -όλοι μας ακούμε καθημερινά ειδικά απο μικροσυνταξιούχους τα ίδια παράπονα- μου γεννήθηκε όμως η απορία . . . 
Ποιός τελικά ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕ το -ΣΦΥΡΙΖΑ αδιάφορα αλλά εσείς αγρόν αγοράζατε- ; ; ; Πριν 1 χρόνο ακριβώς μάλιστα.
Ποιός ; ; ; 
Εμείς που σήμερα διαμρτυρόμαστε. Πολύ απλά. 
Μας κορόϊδεψε, μας εξαπάτησε, μας . . . μας . . . αλλά κάποιοι εξ ημών, ενώ είδαμε τι θα έκανε αν ξανάβγαινε, τον . . . ΞΑΝΑψηφίσαμε, ΕΛΑΦΡΑ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ όπως συμβαίνει πάντα. Και μετά βγαίνουμε και παραπονούμενοι. . . στην αναφορά . . .
Αν δεν συγκεντρωθούμε, στις επερχόμενες εκλογές να βάλουμε το μυαλουδάκι μας να σκεφτεί λογικά, να ψάξουμε απο τωρα, έστω για κάποιον μονόφθαλμο, που είναι όμως ΕΚΤΟΣ συστήματος, για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας !
Προσωπικά παρακολουθώ εδώ και κάποια χρόνια την ΚΟΝΩΝΙΑ ( για όσους αισθάνονται Ορθόδοξοι ) και το ΕΠΑΜ ( για όσους αισθάνονται και το παίζουν προοδευτικοί ).
Έχουν σοβαρό και σταθερό λόγο και ΔΕΝ διαφημίζονται καθόλου απο το . . .  Σύστημα. ΑΝΤΙΘΕΤΑ . . . 
Όσοι με ρωτήσουν πονηρά αν είμαι σίγουρος ότι ΔΕΝ θα κάνουν τα ίδια, απαντώ, ΔΕΝ είμαι σίγουρος για κανένα -ούτε καν για τον εαυτό μου- απλά μια πρόταση είνια. Ο καθένας ας ψάξει και ας βρεί. ΕΚΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ σήμερα . . . 
Η μεν ΚΟΙΝΩΝΙΑ αποτελείται απο πνευματικοπαίδια Αγιορειτών, το δε ΕΠΑΜ διαθέτει το Δημήτρη Καζάκη που είναι κινητή εγκυκλοπαίδεια οικονομικής επιστήμης, αλλά  . . . μάλλον είναι άθεος. Διαλέγουμε και παίρνουμε. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και άλλοι ικανοί , οι οποίοι ΔΕΝ έχουνπέσει στην δική μου αντίληψη, που ΔΕΝ είναι αλάθητη.
Πάντως βλέπω δυστυχώς, στις επερχόμενες εκλογές να ΞΑΝΑκάνουμε το ίδιο λάθος -του λεφτά υπάρχουν- με διαφορετικό περιτύλιγμα όμως, προς το γαλαζιο, σαν αυτό της  . . . SIEMENS αυτή τη φορά . . .  
Και όσοι αδαείς και αγαθοί ψηφοφόροι, λένε . . . ότι . . . δεν υπόσχεται κάτι το οφθαλμοφανές, όπως ο μικρός Αλέξης, μάλλον είναι γελασμένοι. 
Διότι πρέπει να βάλουμε ΚΑΛΑ στο μυαλό μας, ότι απο τα μνημόνια και μετά, οι εκάστοτε κυβερνώντες μας, ΔΕΝ αποφασίζουν απο ΜΟΝΟΙ τους, παρά για το 5% και ΑΝ . . . 
Το 95% των όσων συμβαίνει στη χώρα είναι εντολές ΕΞΩΘΕΝ.
Άσε που το μάθημα είναι γραμμένο κι αυτό απο εταιρείες των ΕΞΩ, όπως Αμερική . . . .
Διότι η Ελλάδα μας,  είναι ένα ευλογημένο χρυσωρυχείο για τους  . . . ΕΞΩ, ( εμείς χαμπάρι ΔΕΝ έχουμε πάρει -ευτυχώς ΟΧΙ όλοι ) και οι ιθαγενείς υπάλληλοί τους, φρόντισαν ήδη στο μεγαλύτερο μέρος, να το παραχωρίσουν ΔΩΡΕΑΝ, για τουλάχιστον 99 χρόνια.
Το κίνητρο φανερώθηκε με τους ροζουλί αριστερούς και είναι : «φύγε εσύ, να έρθω εγώ να στρογγυλοκάτσω και να συνεχίσω να κλέβω». 
»Αυτό έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ από ένα κόμμα του 3,5% κυβέρνηση.  Κι ΕΜΕΙΣ τα χάψαμε . . . 
Πού είναι ο πεφωτισμένος ηγέτης μιας άλλης πολιτικής ιδεολογίας και δεν τον βλέπουμε; 
Όλοι είναι Μανωλιοί, που έβαλαν τα ρούχα τους αλλιώς και ανακυκλώνονται, και όπου δουν φως, μπαίνουν. 
Αυτό πολιτισμένα, λέγεται «ανακατάταξη των πολιτικών δυνάμεων», αλλά το πραγματικό του όνομα είναι «καιροσκοπισμός» και «σαπίλα» για το οικονομικό βόλεμα.
Ας μην γελιόμαστε, το πρόβλημα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του ενάμισι χρόνου, το πολιτικό σύστημα ήταν και είναι πολύ, μα πολύ κατώτερο των περιστάσεων. 
Κοινώς φελλοί που λέει και ο καθ. Ζουγανέλης απο τη μακρυνή Ιαπωνία.
»Δεν με πείθουν καθόλου όλοι αυτοί, που βουτηγμένοι μέσα στην διαφθορά και διαπλοκή για δεκαετίες, έχουν στηρίξει και κουκουλώσει κάθε είδους βρωμιά δική τους και των άλλων, και τώρα παριστάνουν . . . τη πολιτική λύση του προβλήματος. 
Δεν βλέπετε πως εξαφανίζονται για κάποιο χρονικό διάστημα, όσοι εγκλημάτισαν κατά της χώρας ; ; ; 
Ονόματα δεν γράφω, οικογένειες δεν θίγω . . . έχουμε νου και γνώση . . . 
Αυτοί είναι που κατέστρεψαν την χώρα. 
Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι κυρίως θέμα πολιτικού ήθους και εντιμότητας.
»Με οικογένειες και στην συνέχεια με τους απογόνους των διαφόρων τζακιών, που προσπαθούν να κάνουν καριέρα κληρονομώντας την εκλογική πελατεία των πατεράδων τους, ζούμε μέσα στον 21ο αιώνα, καταστάσεις ΟΜΟΙΕΣ με τους Λουδοβίκους του 18ου αιώνα στην Γαλλία.
»ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, που μπλοκάρουν την εξέλιξη της χώρας, πρέπει να φύγουν και να έρθουν νέα άτομα άφθαρτα και πιθανότατα πιο ηθικά. Δεν ενδιαφέρει αν είναι αριστεροί ή δεξιοί ή κεντρώοι, αρκεί να είναι ΗΘΙΚΟΙ και ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. 
Άλλωστε, τα περιθώρια του πολιτικοοικονομικού συστήματος είναι δεδομένα, η Ελλάδα χώρα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ., δεν πρόκειται να γίνει Σοβιετία.
»Πρέπει να μπει και όριο χρόνου.  
Κανείς βουλευτής πέραν των δύο τετραετιών και 200 βουλευτές συνολικά. 
Όσον αφορά την Δικαιοσύνη και το Συνταγματικό Δικαστήριο, που έκρινε τα μνημόνια και την αποικιοκρατία «συνταγματικά», γιατί ενδιαφέρθηκε ΜΟΝΟ για το πουγκί της, καταχρώμενη τις νομοθετικές δυνατότητές της, αφού παίρνει τις παχυλές αμοιβές πρίν του 2008, όταν ο πολύς κόσμος στερείται ή και πεινάει. Και ανάμεσα σ' αυτούς και παιδιά . . . 
Απορώ πως το επιτρέπουμε εμείς οι υπόλοιποι Ελληνάρες; ; ; ;
Αυτή η Δικαιοσύνη πάντως,  προσωπικά, μόνον σεβασμό ΔΕΝ εμπνέει . . . 
Έχω την αίσθηση, ότι ζούμε πλέον, μια ανησυχητικά ΗΡΕΜΗ κατάσταση, όπως πριν την Γαλλικά επανάσταση, όπου όλα ήταν σαθρά, διαβρωμένα και βρόμικα και με χίλιους εξωτερικούς κινδύνους και πολιτικό αδιέξοδο.
Και έγινε ότι έγινε . . .  
Κι ενώ η κατάσταση πλέον δια γυμνού οφθαλμού, και χωρίς να είσαι ειδικός ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ, το μόνο που βλέπουμε απο τα κόμματα και τους πολιτικούς ΟΛΩΝ των παρατάξεων, είναι κοκορομαχίες για την καρέκλα, κουβεντούλες και συνθήματα εντυπώσεων για μικρά παιδιά και όταν είναι ΜΟΝΟΙ τους μακρυά απο το φακό, δώστου selfies, γελάκια και πειράγματα σαν  φιλαράκια που είναι πραγματικά . . . 
Άλλη μια απόδειξη κατ' εμέ, ότι είναι μια παρεούλα και μας δουλεύουν ψιλό γαζί . . . 
Κανενός είδους πολιτική συζήτηση με νόημα και βάθος… Σκέτη απογοήτευση. 
Καημένη Ελλάδα… 
Ο Θεός να βάλει το χέρι του.