Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Αντί να πας Κούβα δεν πας μέχρι τη Ζάκυνθο ;


Νίκος Συρίγος


Δεν ξέρω αν ο Αλέξης Τσίπρας μεγάλωσε με ένα πόστερ του Φιντέλ Κάστρο πάνω από το κρεβάτι του. 
Δεν ξέρω αν είχε… τάμα στο Θεό που πιστεύει να πάει στην Κούβα για να «προσκυνήσει» τον κομαντάντε. 
Ξέρω όμως ότι όταν είσαι πρωθυπουργός της Ελλάδας, οφείλεις να νοιάζεσαι πρώτα για τη χώρα που κυβερνάς και μετά για τα βιώματα σου. 
Ο Τσίπρας θα συναντήσει στο ...πόδι τον Μοσκοβισί για να πάει στην Αβάνα, προκειμένου να κάνει επίδειξη αριστεροφροσύνης. 
Να ζήσει το όνειρο του και να συντηρήσει το μύθο του επαναστάτη της Ευρώπης… 
Το καλό για τον Αλέξη είναι πως ο Φιντέλ δεν ζει άρα δεν υπάρχει κίνδυνος να τον κράξει για το ότι είναι ντεμέκ επαναστάτης. 
Το κακό είναι πως την ώρα που η Ελλάδα δοκιμάζεται από όλες τις απόψεις ο πρωθυπουργός της, προτιμάει να πάει στην Κούβα παρά πχ. στη Ζάκυνθο που η κακοκαιρία πήρε μια ζωή και κάμποσες περιουσίες…
Προσέξτε: Αντί να μείνει στην Ελλάδα και να στείλει στεφάνι στην Κούβα, ο Τσίπρας επιλέγει να πάει στην Κούβα και να… στείλει στεφάνι στην Ελλάδα! 
Αν προλάβει δηλαδή, αφού από τη μία ο Μοσκοβισί και από την άλλη ο Ερντογάν, δεν φαίνεται να συμμερίζονται την… επιθυμία του Έλληνα πρωθυπουργού για ιδεολογικές βόλτες και τον περιμένουν στη γωνία. 
Οι Ζακυνθινοί πάλι δεν περιμένουν τίποτα από τον Αλέξη… Όπως δεν περιμένει κανένας Έλληνας που είδε το βιος του να χάνεται από καταστροφές… 
Ξέρεις τι είναι να είσαι Έλληνας και να περιμένεις από το ελληνικό Κράτος βοήθεια; 
Μην σου τύχει…