Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

Αποκαλύψεις-ΣΟΚ του Poul Thomsen για το ναυάγιο του Eurogroup !


H ελληνική κυβέρνηση και οι Ευρωπαίοι παίζουν θέατρο πάνω από το κουφάρι του νεκρού !

ΕΚΤΑΚΤΟ !


Aυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές για την Ευρωπαική Ενωση. 
Κρύβουν το πρωτοφανές ΝΑΥΑΓΙΟ του πρόσφατου Eurogroup κάτω από τις λέξεις ενώ οι Ελληνες πολίτες καλούνται για μια ακόμη φορά να ζήσουν με τις ολέθριες συνέπειες διαρκώς νέων μνημονίων. 
Ερχεται λοιπόν  ο διευθυντής Ευρώπης του ΙMF Poul Thomsen να πετάξει την βόμβα μιλώντας χθες στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου για τις συζητήσεις στο Eurogroup.
-Δεν συνυπογράψαμε το ανακοινωθέν, ερωτηθήκαμε και είπαμε την άποψη μας ότι χωρίς ελάφρυνση δεν θα συμμετάσχουμε. 
Το 3,5% σε βάθος χρόνου «δεν βγαίνει»!!!!
«Περιμένουμε να δούμε, τόνισε, πως θα ποσοτικοποιηθούν τα μέτρα ελάφρυνσης για να κάνουμε νέα ανάλυση βιωσιμότητας και από τα ευρήματα θα εξαρτηθεί πότε θα πάμε ξανά στο διοικητικό συμβούλιο. 
Συμφωνήσαμε να κλείσει η αξιολόγηση επειδή η Ελλάδα χρειαζόταν τα χρήματα», τόνισε ο P. Thomsen.
Οι δηλώσεις του Thomsen έρχονται σαν συνέχεια όσων είπε σε καθεστώς ανωνυμίας αξιωματούχος του Ταμείου:
-Εάν η Ελλάδα δεν εφαρμόσει το πρόγραμμα, δεν θα πάρει την ελάφρυνση χρέους…τόνισε ανώτερος αξιωματούχος του ΔΝΤ για  τη θέση του Ταμείου αναφορικά με τη συμφωνία του Eurogroup.
Από την πλευρά του, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ που ενημέρωσε τους δημοσιογράφους, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ακόμη και με εμπροστοβαρή ελάφρυνση το ελληνικό χρέος δεν θα ήταν βιώσιμο εάν δεν εφαρμοστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κατάσταση που έχει ανάγκη μια εκταμίευση και είμαστε ασφαλώς έτοιμοι να κάνουμε παραχωρήσεις. 
Αλλά δεν έχουμε υποχωρήσει στο ότι χρειαζόμαστε επιπρόσθετες εγγυήσεις για την ελάφρυνση του χρέους (της)», είπε ο αξιωματούχος του Ταμείου.
Ο αξιωματούχος, σημείωσε ότι το Ταμείο θα ετοιμάσει έκθεση βιωσιμότητας την οποία θα καταθέσει στο Εκτελεστικό Συμβούλιο και με βάση αυτή θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και οι Ευρωπαίοι παπατζήδες παίζουν θέατρο πάνω από το κουφάρι του νεκρού. 
Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που ο Φίλης αναζητεί τρόπους να διατηρήσει στο Δημόσιο 2.500 λαμόγια που τρύπωσαν με πλαστά πτυχία. 
Γιατί θα πρέπει αυτό το ξεφτελισμένο κράτος να σωθεί ;