Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΝΔΙΑΣ-ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ Mετεγγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ;Στις μετεγγραφές των Στυλανίδη και Δένδια από την ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει η έξοχη ντιζέζ Ολγα Γεροβασίλη, όταν κάνει λόγο για διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Το χαζοκόμμα της Συγγρού έρμαιο της ίντριγκας των Καραμανλή, Πάκη και Σαμαρά δεν μπορεί να βρει βηματισμό με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί και οι υποψήφιοι αρχηγοί από την πολιτική πιάτσα.
Οι σαμποτέρ της ψηφοφορίας πέτυχαν κατά το ήμισυ τον στόχο τους και συνεχίζουν.
Οι Δένδιας και Στυλανίδης ετοιμάζονται να πάρουν υπουργείο με το άλλοθι της δήθεν συναίνεσης ενώ άλλοι 2-3 από το ΠΟΤΑΜΙ είναι έτοιμοι να μεταπηδήσουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο αδιαφορώντας για το μέγεθος της ξεφτίλας από την στιγμή που βλέπουν το μαγαζί του Σταύρου να πατώνει.
Οι Θεοδωράκης, Γεννηματά και Μειμαράκης πληρώνουν ακριβά την απόφασή τους να στηρίξουν το Μνημόνιο Τσίπρα τον περασμένο Αύγουστο.
Ηταν τότε που το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" τους αποκαλούσε πολιτικά ανόητους.
Σήμερα τους πουλάει τσαμπουκά ακόμη και η Γεροβασίλη.
Η κυβέρνηση δεν ζήτησε συναίνεση χωρίς συζήτηση, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία κατηγόρησε τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι προσήλθαν στη συνάντηση του περασμένου Σαββάτου από υποχρέωση και μόνο.
Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν αποποιήθηκε των ευθυνών της και εξήγησε ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης ήταν απλώς μια «πρόσκληση σε διάλογο» για τα μεγάλα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα, όπως το προσφυγικό και το ασφαλιστικό. «Τα κόμματα της αντιπολίτευσης φρόντισαν να την τορπιλίσουν εκ των προτέρων και με διάφορες δηλώσεις να δείξουν ότι φτάνουν σ΄ αυτό το διάλογο μόνο επειδή είναι υποχρεωμένοι και όχι επειδή έχουν διάθεση να συζητήσουν» υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη.

Ειδικά για το ασφαλιστικό είπε ότι από ορισμένους «διακινείται μια εικόνα τρόμου» και εξήγησε και ότι υπάρχει η δεδομένη συμφωνία για το 1% επί του ΑΕΠ και -όπως είπε- όχι ότι δήθεν οι δανειστές ζητούν κάθε μέρα και περισσότερα από την κυβέρνηση. Καταλήγοντας, διαβεβαίωσε ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει η κυβέρνηση για να μην περικοπούν οι κύριες συντάξεις, έχουν βρεθεί τρόποι αυτό το 1% να μειωθεί στο 0,60%.

Ολόκληρη η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη στο real.gr:
«Όσο η κυβέρνηση βαδίζει στο μονοπάτι της εξόδου από την κρίση, υλοποιώντας τη συμφωνία με γνώμονα την αναδιανομή των βαρών προς όφελος των αδυνάμων, τόσο θα ισχυροποιείται η θέση της στην κοινωνία.
Αυτός ο βασικός μας πυλώνας αποτελεί αξία ανώτερη από κάθε φαντασίωση περί “αριστερής παρένθεσης”, στην οποία επιμένουν ορισμένοι παρότι τόσες φορές προσπάθησαν να την υλοποιήσουν και άλλες τόσες απέτυχαν.
Και, ασφαλώς, αυτή η αξία υπερέχει των όποιων κομματικών ισορροπιών ή προσωπικών επιδιώξεων. Για αυτό και εκτιμώ ότι, όχι μόνο δεν κινδυνεύει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά ότι -–αντίθετα– είναι πολύ πιθανόν και να ενισχυθεί στο μέλλον.
Η κυβέρνηση απέδειξε, ήδη, ότι αντιμετωπίζει τα διαχρονικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας με τρόπο αποτελεσματικό, προοπτική οριστικής λύσης και επιβάρυνση των πολιτών υπο-πολλαπλάσια από ό,τι προέβλεπαν όλες οι αναλύσεις. Αυτό έγινε με την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αυτό θα γίνει και στο ασφαλιστικό.
Η κοινωνία το αντιλαμβάνεται, παρά τη συστηματική παραπληροφόρηση από μερίδα των media. Και, φυσικά, το γνωρίζουν οι 153 βουλευτές που, συνεπείς στα όσα δημόσια και ξεκάθαρα συμφωνήσαμε -όλοι μας- με το λαό στις εκλογές του Σεπτέμβρη, στηρίζουν τη μόνη κυβέρνηση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση».