Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Ρε σα δε ντρέπεστε, “εργαλαβία” για τη δυσφήμιση της χώρας


Η έσχατη ξεφτίλα… Πόρνες λέει οι Ελληνίδες, λόγω οικονομικής κρίσης. Μετά τις χιλιάδες αυτοκτονίες που ξαφνικά, από τις 15 Ιανουαρίου σταμάτησαν, μετά τα παιδιά που λιποθυμούσαν στα σχολεία από την πείνα, αλλά μετά τις 15 Ιανουαρίου έπαψαν να λιποθυμούν, έρχονται τώρα οι φτωχές Ελληνίδες που κατεβήκαν στο μεροκάματο του πεζοδρομίου για μια… τυρόπιτα. 
Δικαίως τους ξέσκισαν στο Twitter. Η ζημιά όμως είχε γίνει.

Έτσι σύμφωνα με «μελέτη» του Πάντειου Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα του καθηγητή Γρηγόρη Λάζου, χιλιάδες νεαρές Ελληνίδες έχουν γίνει πόρνες για να εξασφαλίζουν τα προς το ζειν, αλλά παρόλα αυτά κερδίζουν τόσα λίγα που ίσα-ίσα αγοράζουν ένα σάντουιτς για να ζήσουν.
Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς γιατί το ελληνικό δημόσιο πληρώνει κάποιον για να γράφει τέτοιες ανοησίες. Αλλά τι να περιμένεις από ένα κράτος όπου ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος συναγωνίζονται για τα ύπατα αξιώματα; Ήδη πολλοί αναρωτιούνται που βρίσκεται το προϊόν με τέτοια έκπτωση και είναι διατεθειμένοι να δώσουν και 5 ευρώ… με τρεις τυρόπιτες (σ.σ. ή λουκανικόπιτες…) που αγοράζεις, θα χορτάσουν καλύτερα.
«Μερικές γυναίκες το κάνουν για μια τυρόπιτα», αναφέρει ο κ. καθηγητής, ο οποίος προφανώς δεν έχει ουδεμία γνώση του αντικειμένου. Από πού περίμενες ρε προφέσορα να βγει ο τίτλος στα ρεπορτάζ και στην αναπαραγωγή στα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως; Πόσο ανόητος μπορεί να είναι κάποιος…
Ίσως πριν μιλήσει θα έπρεπε να έχει συμβουλευθεί έναν δημοσιογράφο που κατέχει το αστυνομικό ρεπορτάζ. Είναι εμφανές ότι κ. καθηγητής, απλώς δεν ξέρει τι του γίνεται, καθώς αυτά τα πράγματα δεν τα μαθαίνεις από τα βιβλία, πίσω από τα βιβλία, αλλά κάνοντας ρεπορτάζ στο πεζοδρόμιο.
Ούτε έχεις λάβει από κάπου το δικαίωμα να εξευτελίζεις τη χώρα σου και τον λαό της με αυτό τον τρόπο. Όσον αφορά το δείγμα των 400 φοιτητριών που εξετάστηκε για την έρευνα, πόσο πιθανό είναι να του είπαν ότι το κάνουν για μια τυρόπιτα;
Τόσο πολύ τον εμπιστεύτηκαν… Εκτός κι αν συντρέχουν και άλλοι λόγοι για αυτό – ναρκωτικά ίσως ; Θέλει να του πούμε πόσο πάει η… στην Ομόνοια ; Δύο ευρώ. Αν τέτοιο ήταν το δείγμα, κάπου αξίζει το βραβείο της ανοιχτής παλάμης.
Επίσης είναι άηθες ψεύδος να υποστηρίζει κανείς ότι η πλειοψηφία των εκδιδομένων γυναικών στην Ελλάδα είναι «απελπισμένες» Ελληνίδες ή να λες, υιοθετώντας απόλυτα την κυβερνητική ρητορική, ότι πριν την κρίση δεν υπήρχαν καθόλου Ελληνίδες στο «κλαρί».
Ο ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ…